Weekoverzicht

About last week 23 – Delft, Archeon, leuke post én zwemdiploma in the pocket!

Voor het eerst een weekoverzicht! Waarom nu ineens? Omdat ik afgelopen week getriggerd werd door Esmee van Website4Mama. Esmee had een eerste overzicht geplaatst van, zoals zij het zelf noemde, een week uit haar saaie leven. Toch deed haar weekoverzicht iets met me. Alsof ik ineens besefte dat je in zo’n weekoverzicht herinneringen vastlegt. Een soort van dagboek. En dus besloot ik om het vanaf nu ook te gaan doen. Elke week een “about last week” waarin ik je een kijkje geef in ons leven.

Luie ouders

Op vrije dagen zijn wij luie ouders en de kinderen vinden dat heerlijk. Om 08.00u sluipen ze naar beneden, pakken de iPad en gaan lekker op de bank zitten. Wij draaien ons dus ook op tweede Pinksterdag nog even een keertje om! Als wij beneden komen ontbijten we, wat uitgebreider dan doordeweeks uiteraard. De kinderen vinden het een feestje om alles, maar dan ook alles wat we hebben aan broodbeleg op tafel te zetten.

Airco kapot

De auto moet naar de garage voor een airco check. De laatste weken koelde hij steeds minder en ging steeds meer herrie maken. Twee weken terug hebben ze hem gemaakt en nu checken ze of hij het goed blijft doen. De garage is 1 straat verder, ideaal!

Playmobil

Er wordt aardig wat afgespeeld met de Playmobil set die thuis we ontvingen. We konden helaas niet bij de Playmobil bruiloft aanwezig zijn doordat de auto naar de garage moest voor het maken van de airco… Jammer want het zag er superleuk uit op alle foto’s die ik voorbij zag komen!

Thais eten

Einde van de middag komen op tweede Pinksterdag vrienden lekker borrelen en bestellen we Thais eten. Vaste prik wanneer we bij elkaar zijn, Thais óf Spareribs. We vinden nog steeds gele stickertjes terug van de Spareribs express; onder de tafel, achter kastjes, onder borden… vinden we grappig, om die overal op te plakken. Bij de ander in huis dan he ;-)

9000 volgers

Ik ga met Sharon (Moeders.nu) en Pauline (Voormijnkleintje.nl) dinsdagavond eten bij Woodstone. Dit keer (zogenaamd ;-) om te vieren dat we bijna 9000 volgers hebben op de Loedermoeder Facebookpagina, maar eigenlijk vinden we altijd wel een of ander excuus om te gaan eten.

Eten bij Woodstone - AllinMam.com

Veel kinderen over de vloer

Woensdagmiddag is het hier even een drukke boel. Dochter neemt een vriendinnetje mee uit school. Terwijl zij boven samen de boel overhoop halen worden beneden nog eens alle 856 dubbele André Kuipers over de bank uitgelegd en komt de buurvrouw haar zoontjes van 4 jaar en 1 maand oud én de babyfoon van haar slapende dochter brengen. Gezellig zo’n huis vol!

Dagje naar Delft

Donderdag ga ik met een aantal andere bloggers een dagje naar Delft, waar Linda (MamaLiefde.nl) samen met Annemarie (Bloei.info) een superleuke tour hebben uitgestippeld. We bezoeken de Botanische Tuin TU Delft, heel leuk om met je kinderen naartoe te gaan. Ze hielden er nu grote schoonmaak, de storm van dinsdag heeft een hoop schade aangericht. Onwijs zonde!

Botanische tuin in Delft - AllinMam.com

Bakker Suikerbuik

Iets lekkers eten we bij de leuke Bakker Suikerbuik, waar achterin echt een leuke speelplek is voor kinderen. Hier kun je genieten van diverse smaken verse muntthee of koffie en ze hebben er heerlijke taartjes :-)

Atelier Indrukwekkend

Kinderfeestjes organiseren ze hier als de beste: cupcakes maken, pizza bakken… het kan er allemaal. Workshops voor kinderen organiseren ze ook bij Atelier Indrukwekkend, waar kinderen kennis kunnen maken met zeefdruktechnieken en andere mooie dingen kunnen maken.

Verkleed op de foto bij Something Extra

We moeten natuurlijk vastleggen dat we hier in Delft zijn en dat doen we bij Something Extra. Je weet niet wat je hier binnen ziet aan verkleedkleding. Prachtige jurken en kostuums, je kijkt je ogen uit. Wij gaan op de foto in Vermeer kleding, helemaal passend bij Delft. Judith van Hip & Hot was als meisje met de parel de kers op de taart! Prachtig toch? Ik zie het zo maar gebeuren dat ik een keer met mijn dochter hier naartoe ga, vindt ze geweldig denk ik!  

Lunchen bij Moeke Delft

We lunchen bij Moeke Delft, een leuk restaurant dat niet lang geleden een metamorfose onderging. We krijgen een proeverij van diverse gerechten geserveerd; té lekker allemaal.

DOK en VAK in Delft gaan samen

Bij Bibliotheek DOK Delft krijgen we meer te horen over de innovatieve plannen die hier binnenkort worden uitgevoerd. Ik ben bij binnenkomst meteen onder de indruk van deze bibliotheek, wat een ruimte! Op de afdeling met kinderboeken is plek waar kinderen kunnen spelen en waar ouders naast de speelplek op hun gemak koffie kunnen drinken. Of iets kunnen eten, want dat mag in deze bibliotheek! Ik zou zeggen: niets meer aan doen. Toch ziet het er hier er volgend jaar heel anders uit, wanneer DOK en VAK samengevoegd zijn onder 1 dak en er een heel nieuw cultureel centrum ontstaat. Mooi om de gedachten achter deze plannen te horen! Van auteur Erik Boekesteijn krijgen we allemaal een exemplaar van zijn nieuwe boek “Een tonijn voor Steijn” cadeau, gesigneerd en wel; dit boek gaat vanaf volgende week in de verkoop.

Studio Springboon

Thuis gaan we eerdaags aan de slag met het DIY pakketje wat we mee kregen van Studio Springboon; 2 zonneschermpjes voor in de auto. Handig voor onze autorit naar Oostenrijk over een paar weken!

Nieuwe Albert Heijn spaaractie

De ruimtevaart kaartjes zijn nog niet allemaal ingeplakt of Albert Heijn komt met een nieuwe spaaractie… voor de ouders dit keer! Melamine buitenservies van Royal VKB, 1 van mijn favoriete merken voor in de keuken. Ik kan me helemaal voorstellen dat we ook van dit servies veel plezier gaan hebben! De spaaractie loopt tot 13 augustus, genoeg tijd dus om wat bordjes bij elkaar te sparen.

Afzwemmen

Eindelijk mag onze zoon op vrijdag afzwemmen! Hij is al best lang bezig voor zijn A diploma; hij zwemt bij de reddingsbrigade en daar nemen ze er lekker de tijd voor. We zien het dan ook als een sport :-) Voor ons zijn dag en tijdstip niet altijd even handig, vrijdagavond 18.45u. We zijn geregeld een weekend weg en dan missen de kinderen dus een les. Ook in de zomervakantie is er geen zwemles. Toch wegen de voordelen van zwemmen bij de reddingsbrigade niet op tegen deze nadelen en nemen we voor lief dat het allemaal iets langer duurt! En kijk hem eens blij zijn???

Post van Skechers

Ik ontvang deze week een grote doos van Skechers met daarin een nieuw model slipper: de Skechers Cali. Even ben ik bang dat ze te klein zijn maar ze zitten perfect, zelfs met mijn brede voeten! De yogafoam zool ken ik inmiddels en als je daar gewend aan bent wil je eigenlijk niet anders…

Skeckers slippers met yogafoam zool - AllinMam.com

Osprey backpack

Ook de Osprey rugtas komt deze week binnen. Ik heb enorm zitten dubben en ik heb eindeloos filmpjes gekeken op Youtube om te beslissen welk model en welke maat handig zou zijn. Toen ik er eindelijk uit was moest de kleur nog bepaald worden… Ik ben heel blij met deze keuze! Deze tas beschikt onder andere over een verstelbaar rugsysteem dat tevens goed ventileert. Er zitten zo veel handige dingen verwerkt in deze tas… na onze Oostenrijk vakantie meer over deze tas.

Dagje naar Archeon

Een aantal weken geleden hebben we een museumkaart gekocht en sindsdien zijn we al een paar musea afgegaan! Openluchtmuseum, Aviodrome, Zuiderzeemuseum… nu is Archeon aan de beurt. Eigenlijk wilden we hier in het Pinksterweekend naartoe maar toen was er een evenement met de Grijze jagers waarbij je geen gebruik kon maken van je museumkaart. Aangezien wij niet specifiek iets hebben met de Grijze jagers beter een weekje later gaan dus! Het is een prachtige dag om een buitenmuseum te bezoeken en het is verrassend rustig in Archeon. We vroegen ons af of het niet een overkill zou zijn voor de kinderen, al die musea bezoeken achter elkaar maar ze waren gewoon wéér enthousiast :-)

Foto’s van reizen

Ik heb een heel archief vol met foto’s van mijn gemaakte reizen. Ik verkoop deze foto’s via stocksites en ik heb er uiteraard mooie boeken van gemaakt. Toch vind ik dat ik er meer mee kan doen en daarom ben ik op Instagram 2 nieuwe accounts begonnen waar ik deze foto’s op plaats: @reislegende en @lovethenetherlands. Leuk als je me komt volgen :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button