Weekoverzicht

About last week 2 | 2018 – ZieZo Marokko, Weight Watchers, lekker eten

Ik was bijna alweer gewend aan het droge weer, heerlijk vind ik dat. Droog, windstil, koud… helaas komt het nu weer met bakken uit de hemel en het belooft voor komende dagen ook niet veel goeds. Lekker binnen de warmte opzoeken dus!

Voorbereiding Finland: nieuwe Titan koffer

Ik ben nog steeds superblij met mijn Titan koffer die ik vorig jaar ontving van Duifhuizen. Ideaal voor de reizen die ik steeds vaker alleen maak. Maar nu gaan we met z’n tweeën naar Finland en dat past dan weer niet in de Titan koffer. Duifhuizen stuurde van de week een groter model op. Prachtig ding! Maar wel een héél stuk groter; ik denk dat we nu alleen die grote meenemen, daar past denk ik alles wel in.

Titan koffer - AllinMam.com

Vandaag begin ik ECHT

Afvallen blijft ook zo’n dingetje. Ik was niet van plan er over te schrijven maar ik doe het toch en dat komt eigenlijk doordat ik met een aantal collega bloggers het plan heb opgevat om onze ervaringen, tips, verhalen, quotes etc. te verzamelen op 1 plek. Dat maakt het allemaal wat minder zwaar en wat niet leuk is moet je leuk maken, toch? Mocht je ons willen volgen dan kun je de Facebookpagina Morgen Vandaag begin ik ECHT liken :-)

Foodsisters

Vorige week ben ik dus weer begonnen met Weight Watchers, na een jaar lang proberen op eigen houtje af te vallen. Ik heb toch een “kader” nodig merk ik en uit ervaring weet ik dat WW mij dat kan geven. Omdat we met Vandaag begin ik ECHT niet een bepaald dieet aan willen hangen maar echt willen kijken wat bij ieder van ons past wil ik WW combineren met gerechten uit een kookboek van de Foodsisters. Nu hebben de Foodsisters meerdere kookboeken en het kookboek wat ik deze week ontvang is onderdeel van een 8 weken durend afslank programma. Wanneer je je aanmeldt voor dit programma ontvang je het boek, 8 proteïne afbakbroden en krijg je online ondersteuning. Omdat ik al begonnen was met Weight Watchers en daarbij voornamelijk koolhydraatbeperkt wil eten kan ik de gerechten van de Foodsisters heel goed inpassen. Veel ingrediënten staan op de zero smart points lijst van Weight Watchers dus dat is perfect. Zo staan vanavond deze heerlijk uitziende zalmburgers met courgette spaghetti op het menu. Heel benieuwd!

Wil je ook aan de slag met het programma van Foodsisters? Met kortingscode allinmam krijg je €19,50 korting op het 8 weken durende programma van Foodsisters. De kortingscode is te gebruiken tot 1 maart 2018.

Foodsisters gerechten - AllinMam.com

Vakantiebeurs

Het is deze week ook weer tijd voor de vakantiebeurs. De eerste dagen van de vakantiebeurs zijn voor pers, media, reisagenten en andere mensen die voor het werk met reizen te maken hebben. Samen met Pauline van Voormijnkleintje.nl ga ik naar deze zgn vakdagen. Helaas vind ik het aanbod aan lezingen dit jaar iets minder interessant dan voorgaande jaren maar gezellig is het sowieso!

All you can eat sushi eten

Met vrienden gaan we sushi eten, maar niet bij de bekende keten Sumo. In Overveen zit een Chinees restaurant waar ze tegenwoordig ook een all you can eat concept aanbieden en ik kan je zeggen: dat is echt superlekker daar! Volgende keer gaan we dan ook zeker weer naar dit restaurant, Thong Ah, in plaats van Sumo :-)

Restaurant Thong Ah in Overveen - AllinMam.com

15 cm haar afknippen

Mijn dochter neem ik deze week weer een keertje mee naar de kapper. Vindt ze niet echt heel erg leuk, want ze wil zó graag lange haren. Maar ze heeft zulk fijn haar, ook nog eens heel weinig, dan is het zo’n lange dunne sliert dat staartje… Dus hup, een heel stuk er vanaf. Gelukkig is ze er nu ook wel blij mee. Het is natuurlijk niet dikker maar omdat het een stuk korter is lijkt het wel iets meer :-)

Proefles turnen

Onze zoon heeft deze week zijn eerste proefles turnen. Als we hem gaan halen vraag ik me af of het wel echt turnen is, ze doen namelijk aan een soort van apenkooien. Blijkt dat dat toevallig deze ene keer zo is, omdat het de eerste les na de kerstvakantie is. Volgende week “echt” turnen!

Kaasfondue met groenten

Met vrienden hebben we een tijdje geleden al afgesproken dat we kaasfondue zouden eten deze week: was voor hun de eerste keer. Past niet echt in mijn WW programma, maar gelukkig heeft WW een weekextra en dat besteed ik dan maar wat graag aan zo’n lekker gerecht. Naast brood eten wij ook veel groenten bij de kaasfondue, dat scheelt weer iets :-) Het beste recept voor kaasfondue volgens ons: 200 gram Gruyère, 200 gram Emmentaler en 100 gram Appenzeller (voor 2 personen). Het is heerlijk!

Kaasfondue met groenten - AllinMam.com

Ziezo Marokko in het Tropenmuseum

Deze week brengen we ook weer eens een bezoekje aan een museum. Het Tropenmuseum stond al wat langer op het lijstje maar omdat je voor Ziezo Marokko moet reserveren was ik vaak te laat, dan waren alle plekjes al bezet. Erg leuk, al die kleine ruimtes en de speurtocht met het paspoort. Miranda vertelde eerder al over haar bezoek aan Ziezo Marokko, wij vinden het net zo leuk! Het Tropenmuseum zelf is trouwens ook echt de moeite waard om te bezoeken, alleen om het prachtige gebouw al :-)

Ziezo Marokko in Tropenmuseum - AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button