Weekoverzicht

About last week 1 | 2018 – Voorbereiden op persreis Finland en leuk verblijf op Landal Amerongse berg

We zijn alweer een week op weg in het nieuwe jaar, gaat snel he? Kinderen vandaag weer naar school, iedereen terug in het oude vertrouwde ritme… ik vind het wel weer lekker eerlijk gezegd. De feestdagen waren leuk, maar de maand december vind ik altijd wel heel erg druk. Onze beide kinderen zijn jarig in deze tijd en we lijken van feestmoment naar feestmoment te leven. Kids helemaal hyper, veel om te regelen en dan tussendoor ook nog werken :-) Het is weer achter de rug!

Winactie Eurocamp

Het nieuwe jaar luidden we vorige week in met een te gekke winactie van Eurocamp, waarbij je een reischeque twv 200 euro kunt winnen. Je kunt vandaag nog mee doen, morgen maken we de winnaar bekend :-)

We luiden 2018 in met een toffe Eurocamp winactie: Happy New Year! - AllinMam.com

Landal Amerongse berg

Vorige week waren we een paar dagen te gast op het mooie Landal park de Amerongse berg. Kleinschalig en prachtig luxe huisjes. Helaas was het slecht weer dus we hebben veel tijd binnen doorgebracht maar dat mocht de pret niet drukken. Het was gezellig en we hebben genoten, samen met opa en oma! En we hebben héél veel spelletjes gespeeld… Onze dochter was jarig tijdens ons verblijf dus die hebben we lekker in de watten gelegd. Bijzonder om je verjaardag eens ergens anders te vieren, vond ze zelf!

Meteen op het moment dat het weer het toeliet hebben we de eerste vluchten gemaakt met onze nieuwe drone, die kleiner is dan onze vorige drone waardoor we hem makkelijker mee kunnen nemen op onze tripjes. Hij heeft, zelfs bij het slechte, sombere weer, mooie plaatjes afgeleverd! Binnenkort meer over de Amerongse berg.

Landal Amerongse berg - AllinMam.com

Voorbereidingen persreis Finland

Over 2 weken vertrekken we voor 6 dagen naar Finland, waar we onder andere Lahti en Jyväskylä gaan bezoeken. Er staan een hoop activiteiten gepland in de omgeving van deze 2 plaatsen, waaronder diverse sauna bezoeken, ijsvissen, rijden met sneeuwscooters, sledetocht met huskies, en veel meer. Een heel druk programma maar wat heb ik er veel zin in! Aangezien we samen gaan moet er voor de kinderen veel geregeld worden dus het zorgt voor best wat drukte.

Wat betreft fotografie en video zijn er ook wat veranderingen. Zo neem ik geen spiegelreflex mee maar een Canon M3 (groothoek + telelens), de drone en wordt er begin volgende week een GoPro Hero 5 bezorgd. Deze gaat mijn Activeon vervangen, waar we veel plezier van hebben gehad maar waarbij we inmiddels toch tegen wat beperkingen aanlopen.

Je gaat ook meteen nadenken over bagage: met alleen handbagage lukt 6 dagen naar Kreta prima maar naar Finland is het toch anders. Warme kleding mee, sneeuwlaarzen en best veel foto- en videoapparatuur… Omdat ik met de Titan koffer van Duifhuizen zo blij ben komt er zo’n zelfde koffer maar dan een maatje groter.

Madurodam in winterse sferen

Waar ik sinds mijn jeugd niet meer was geweest was Madurodam. Toch kon ik het me nog heel goed herinneren, hoe leuk ik dat als kind vond. Hoog tijd dus om onze kinderen dit te laten zien! We gingen aan het einde van de dag, omdat Madurodam nu versiert is met meer dan 50.000 lichtjes en dat is in het donker natuurlijk juist heel leuk. Gaaf om te zien hoe gedetailleerd alles is, sommige foto’s die je maakt lijken zó echt!

Madurodam met lichtjes - AllinMam.com

Behoefte aan planning

Onze planning bijhouden doen we over het algemeen in een gezamenlijke Google agenda, wat ik heel handig vind omdat je er dan ook onderweg bij kunt. Maar vaak mis ik toch overzicht, vooral voor de kinderen. Briefjes die meegenomen moeten worden naar school (op een bepaalde dag), of gewoon een weekoverzicht in één opslag. Van Homeworktime.nl kregen we een familie agenda voor 2018 toegestuurd. Een overzichtelijke agenda die perfect is om opengeslagen op je tafel of aanrecht te hebben liggen. Bij elke maand insteekmapjes voor losse blaadjes en briefjes, elke dag veel schrijfruimte, plek om je weekmenu op te schrijven, stickers, verjaardagskalender en veel meer. We gaan eens kijken hoe een papieren agenda voor ons werkt!

Nieuwe laarsjes van Sacha

Bruine laarsjes ontbraken nog in mijn schoenenkast (niet dat ik zo veel schoenen heb hoor ;-)) en die wilde ik toch wel graag hebben. Bij Sacha mocht ik schoenen uitzoeken en ik keek meteen naar veterlaarsjes. Die zijn lekker hoog en draag ik graag in de winter. De bruine veterlaarsjes die ik uitzocht zijn met en zonder bonte voering te koop; ik koos toch voor de uitvoering zonder omdat ik altijd dikkere sokken aan kan trekken als het wat kouder is. Ik draag ze graag!

Bruine veterlaarsjes van Sacha - AllinMam.com

Meer groenten eten

Eén van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar is meer groenten binnenkrijgen. Nu at ik al best veel groenten maar het moet gewoon nog meer zijn. Vandaar dat ik elke ochtend een smoothie maak, de helft daarvan op drink en de andere helft bewaar voor tussen de middag. Mijn favoriete combi is appel, spinazie en avocado. Geregeld doe ik er iets anders bij: een stukje gember, een handvol boerenkool of bietjes. Op deze manier schroef ik de dagelijkse inname groenten behoorlijk op :-)

Smoothie met appel, spinazie en avocado - AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button