Weekoverzicht

About last week 47 – HEMA Sinterklaas high-tea, Grieks diner, aftelkalenders en tenen lezen

Jeetje, ik heb gewoon 4 weekoverzichten overgeslagen! Goed of slecht teken? Het is niet overdreven druk geweest, maar toch is het blijven liggen. Ik probeer het weer op te pakken, vooral in deze tijd zijn er natuurlijk veel leuke dingen!

Aftelkalender naar Sinterklaas, verjaardagen en Kerstmis

We merken al een paar jaar achter elkaar dat de kinderen een beetje onrustig zijn in deze tijd van het jaar. Niet zo zeer dat het ze belemmerd in hun doen en laten, maar ze vragen wel tig keer op een dag hoeveel nachtjes het nog slapen is voor Sinterklaas komt, voor ze jarig zijn, voor er feestjes zijn en hoe lang het nog duurt voor het Kerstmis is. Als kind maakten wij thuis al aftelkalender voor de zomervakantie en wij doen het nu voor onze kinderen in de maanden november en december. Superhandig, ze pakken hem er vaak bij om te kijken wie, wat, waar en wanneer. We tekenen er activiteiten op, plaatsen er verjaardagen op en natuurlijk komt er op te staan wanneer Sinterklaas komt en wanneer het Kerstmis is. Elke dag die voorbij is kleuren ze in, zo weten ze precies hoe of wat! Maak jij gebruik van aftelkalenders?

Lees ook: 8x zelf adventkalender maken + ideeën voor advents cadeautjes 

Aftelkalender naar Sinterklaas en Kerstmis - AllinMam.com

HEMA Sinterklaas high tea

We gaan naar een leuke middag vol Sinterklaas activiteiten en lekkernijen, georganiseerd door HEMA. Het vindt plaats bij Amsterdam Flavours, voor ons niet ver rijden. Ik ben hier nooit eerder geweest, wat een toffe plek! Bij binnenkomst een keuken met groot kookeiland en rechts een ruimte waar gegeten en geborreld kan worden. Wij worden nu boven verwacht, waar lange tafels staan opgesteld voor de kinderen: vol met snoepgoed! Ik waarschuw de kinderen bij voorbaat dat ze niet in het wilde weg moeten gaan eten, anders zijn ze straks misselijk en hebben ze buikpijn. Aangezien ze dat al eens hebben meegemaakt houden ze zich gelukkig in en pakken af en toe iets lekkers. Ze kleuren hoedjes in, versieren chocoladeletters en maken kruidnootjes. Voor ons staat er allerlei lekkers op een andere tafel uitgestald en daar komt nog veel meer bij. Lekkere taarten, scones, nog meer snoepgoed… Gelukkig kan ik me inhouden :-) Met 2 volle goodiebags vertrekken we na 2 uurtjes weer richting huis, helemaal op de hoogte van het HEMA Sinterklaas assortiment.

Diner & presentatie Grieks verkeersbureau

Donderdagavond ga ik samen met Sharon van Moeders.nu naar Zandvoort, waar we zijn uitgenodigd het Grieks verkeersbureau voor een diner met presentatie over het eiland Alonissos. Een eiland wat bij veel mensen nog onbekend is maar wat vele mogelijkheden biedt. Zo leven hier een speciaal soort zeehonden en kun je er onder water trouwen… bijzonder toch? Een informatieve en gezellige avond :-)

Afzwemmen voor zwemdiploma B

Yes, vrijdagavond is het tijd om af te zwemmen voor het zwemdiploma B! Het duurde best lang voor zwemdiploma A binnen was maar B gaat er snel achter aan. Meteen door voor C dan maar! Blij mannetje he? :-)

Afzemmen voor B diploma - AllinMam.com

Workshop tenen lezen – karakteranalyse

Ok, nu denk je vast “huh”?? Dat dacht ik ook toen een vriendin hier mee kwam. Ik wist van het bestaan niet af! Maar ik ben altijd wel nieuwsgierig naar nieuwe dingen en het leek me leuk om met alle meiden iets anders dan anders te doen. Achteraf zijn we maar met z’n drietjes omdat de rest het óf niets vond óf niet kon. Het is best heel verrassend eigenlijk! Ik ben helemaal niet zo van de tenen, ik vind het maar rare dingen. Maar ik weet dat ik vanaf nu nooit meer op een normale manier naar tenen zal kijken… Heel interessant!

Na de workshop willen we even lekker borrelen met een bittergarnituurtje erbij maar aangezien het restaurant biologisch is zijn er geen bitterballen te bekennen… Wel gezonde groenten met dip, wat eigenlijk ook heel lekker is.

Groenten met dip - AllinMam.com

Lekker eten bij vrienden

Na de workshop schuif ik aan tafel bij vrienden die net hun huis hebben verbouwd. Het is prachtig geworden! De man is hier al de hele middag en samen met de kinderen zijn ze die middag naar de intocht van Sinterklaas geweest. Wat zitten we lang aan tafel, voor we het weten is het 22.00u en moeten we maar eens naar huis, het is nog een uur rijden. Als we de wijk uitrijden zien we een hoop politie op de been, langs sloten in de wijk en op elk kruispunt. Bijzonder, aangezien het verder is uitgestorven. Later blijkt dat er inbrekers op de vlucht geslagen waren. Die reden met de auto tegen een boom tijdens een achtervolging en wisten weg te komen via het water de wijk in… Ik heb vanuit de auto nog maar even geappt dat ze de garagedeur op slot moesten doen!

Twee keer dragen en kapot…

Zondag zie ik dat de nieuwe broek van mijn dochter kapot is. En niet zo’n beetje ook! Ze hebben tijdens het etentje veel op hun knieën over de vloer gegleden… Ik was te druk met gezellig borrelen en eten denk ik, het was me niet opgevallen. Onwijs jammer, want deze Billy & Lilly biker-broek leek echt een succes. Toch maar een nieuwe kopen??

Kapotte broek Billy & Lilly - AllinMam.com

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button