Weekoverzicht

About last week 5 | 2018 – Genomineerd voor persprijs, konijntjes ophalen, kinderfeestje en veel etentjes

Jeetje wat moeten we afkicken van onze week in Finland! Wat een indrukken… druk programma maar zó gaaf! En onbegrijpelijk dat maar weinig mensen lijken te weten dat je helemaal niet perse naar Lapland hoeft voor de real Finnish experience… Binnenkort vertel ik je er van alles over.

Vandaag begin ik ECHT

En die Finse belevenissen zetten me ook meteen met beide benen op de grond wanneer ik weer thuis ben want allemachtig, wat hebben we een hoop eten voorgeschoteld gekregen en hoe lekker was het allemaal. En dat zie ik natuurlijk meteen terug op de weegschaal… om te huilen! Het erge is ook nog eens dat ik de hele week hetzelfde heb gegeten als de man en hij drinkt ook nog eens alcohol. Bij hem was er 1 kilo bij, bij mij 4!!! Niet normaal toch. Ik heb ook nog eens een vochtprobleem ergens, want regelmatig kan ik putten drukken in mijn scheenbenen (die vervolgens zichtbaar blijven) en past mijn ring niet om mijn vinger.

Ik probeer het weer op te pakken maar dat valt niet mee als ik meteen deze week 4x uit eten ga. Ik kom gewoon niet in het ritme! Maar aan het einde van de week gaat de knop weer om, maak ik een lijstje voor de hele volgende week zodat ik weet wat ik ga eten en wat ik daarvoor moet kopen. Ik plan elke ochtend een smoothie van spinazie, appel, gember en avocado in om te kijken of dat helpt tegen het vocht vasthouden.

Een aantal van mijn collega bloggers zijn erg goed bezig met afvallen, je leest hun verhalen op de Facebookpagina Vandaag begin ik ECHT.

Foodsisters recepten

Ook ga ik weer aan de slag met de recepten van Foodsisters. Twee weken geleden maakte ik de koolhydraatarme lasagne uit hun “In 8 weken slank” kookboek en die was toch heerlijk! Het was een hele grote schaal dus ik heb nog een aantal porties in de vriezer staan. Komt mooi van pas als lunch zo nu en dan :-)

Daarnaast ben ik inmiddels fan van hun protein brood, waarvan ik sneetjes heb ingevroren. Het brood is net als ander brood te eten met vleeswaren en het smaakt ook heerlijk met een beetje boter er op bij de soep.

Wil je ook aan de slag met Foodsisters? Met kortingscode allinmam krijg je €19,50 korting op het 8 weken durende programma van Foodsisters. De kortingscode is te gebruiken tot 1 maart 2018.

protein brood foodsisters - AllinMam.com

Uit eten met loedermoeders

Woensdag ga ik eten met Sharon (Moeders.nu) en Pauline (Voormijnkleintje.nl) om te vieren dat we bijna 20.000 volgers hebben op onze Loedermoeder Facebookpagina. Nee hoor gekheid, we verzinnen altijd wel weer iets om te vieren! We gaan gewoon vaak uit eten ;-) Wanneer we ’s avonds weer thuis zijn plannen we vaak alweer een nieuwe datum omdat we van alles vergeten zijn te bespreken! Ik kan me inhouden die avond, eet geen brood, neem een lasagne van aubergine en laat ook het nagerecht staan.

eten met de loedermoeders - AllinMam.com

Konijnen terug uit konijnenopvang

Omdat ik het best een belasting vind voor buren en/of bekenden om te vragen of ze een week lang voor onze konijnen willen zorgen heb ik konijnenopvang geregeld voor de periodes dat we langer van huis zijn. Ze verblijven dan op een kinderboerderij in de buurt waar ze aparte verblijven hebben voor konijnen waarvan de baasjes op vakantie zijn. Het gaat hartstikke goed met ze maar het lijkt of ze enorm blij zijn dat ze weer terug zijn in hun eigen omgeving.

Konijnenopvang - AllinMam.com

Konijn castreren

Een paar dagen later neem ik ons vrouwtjes konijn mee naar de dierenarts waar ze gecastreerd wordt. Ze heeft best last van hormonen en ook ter voorkoming van gezwellen in de baarmoeder is het bij konijnen beter om te castreren. Aan het einde van de dag haal ik het beestje weer op: ze heeft een soort rompertje aan waardoor ze niet bij de wond kan. Dat blijkt al snel niet echt een succes, ze wurmt steeds haar pootjes naar binnen en kan dan niet meer lopen… Ik dacht dat kinderen je bezig konden houden, maar deze beestjes ook! :-)

Sourcy met een smaakje

Van Sourcy ontvang ik een doosje met een nieuw smaakje water: appel. De kinderen rennen er meteen mee weg, ze vinden het erg lekker! Naast deze smaak zijn ook de smaken sinaasappel, aardbei en banaan al verkrijgbaar.

Sourcy met smaakje - AllinMam.com

Uitreiking Wallonië persprijs 2017

Vrijdag is een spannende dag! Ik ben namelijk genomineerd voor de Wallonië persprijs 2017 en vandaag is de uitreiking in Amsterdam, in restaurant Hemelse Modder. Er zijn 3 genomineerden voor offline publicatie en 3 genomineerden voor online publicatie (Kokenmetkarin.nl, Expeditieaardbol.nl en AllinMam.com). Tussen de heerlijke gerechten door horen we wat de jury van onze artikelen vindt en wordt de persprijs uitgereikt. Stephanie van Expeditieaardbol.nl wint hem uiteindelijk voor haar mooi geschreven artikel over Luik. Ze is helemaal verbaasd! Leuk om mee te maken en bijzonder om genomineerd te zijn voor een persprijs, voelt toch een beetje als een kroon op je werk. Benieuwd naar de artikelen over Wallonië? Het betreft de artikelen over Pairi Daiza, Houffalize, Durbuy, Chateau de la Roche en nog een aantal kortere artikelen.

Uitreiking Wallonië persprijs 2017 - AllinMam.com

Kinderfeestje met discobowlen

Op zaterdag vieren we het kinderfeestje van onze dochter, die begin januari 6 jaar werd. Ze nodigt 4 vriendinnetjes en 1 vriendje uit en we brengen de middag door op de bowlingbaan. Taart eten, discobowlen, dansen, goochelen, frietjes eten en veel meer. Een geslaagde middag met leuke cadeautjes!

Verjaardag vieren bij Bison bowling - AllinMam.com

Eten bij Loetje

Zaterdagavond is het wéér tijd voor een etentje: dit keer met mijn Afrika-reisvriendinnetjes. Vaste prik is Loetje; dan weer in Overveen, dan weer in Oudekerk aan de Amstel. De laatste keer dat we er aten, in Overveen, werden ik en 1 van de andere meiden ziek. Was gek, want we hadden bijna allemaal hetzelfde gegeten! We dachten dat het aan de cheesecake lag, misschien waren de stukken uit 2 verschillende taarten gesneden. Ik ga gewoon weer voor de biefstuk Bali en het smaakt heerlijk.

Ziek van eten bij Loetje - AllinMam.com

Maar ja hoor, de volgende morgen krijg ik weer last van mijn buik. Ik loop zo ongeveer heel de dag door leeg (ik zal je de details besparen ;-), zo raar! Ik denk dat het misschien toch aan de biefstuk ligt dan, of aan de jus. Misschien de sambal die er wordt gebruikt? Ik weet het niet, maar ik denk dat ik volgende keer voor een ander gerecht kies!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button