Reviews

Mini action camera Activeon cx | Review

Je ziet ze overal voorbij komen; op het stuur van een fiets gemonteerd of bovenop een helm. Bovenin een mast tijdens het zeilen of hangend onder een drone. Dat deze kleine camera’s perfect zijn voor het vastleggen van activiteiten is wel duidelijk maar zijn ze ook handig voor huis, tuin en keukengebruik? En kunnen de kids ermee overweg? Wij kregen de nieuwe Activeon cx met diverse accessoires opgestuurd, een mini action camera en grote concurrent van GoPro.

Wat is er leuk aan een action camera?

De vraag geeft eigenlijk meteen al antwoord; het is leuk om activiteiten op te nemen! Je kent ze wel toch, die video’s waar het net is of je zelf die poederige pistes af sjeest op een snowboard of tussen bomen door stuitert op een mountainbike. Nu zijn wij hier in het gezin niet echt op zoek naar dergelijke activiteiten, in ieder geval niet in deze fase van ons leven. Wie weet komt dat nog met 2 onderzoekende kids, voor nu willen we iets wat zonder stress mee kan naar het strand en waar de kinderen hun gang mee kunnen gaan in bad, in de zee of in het zwembad.

Mini action camera Activeon CX | AllinMam.com

De Activeon cx lijkt hiervoor uitermate geschikt aangezien hij wordt geleverd met een waterdichte behuizing én superklein is dus gemakkelijk mee te nemen. De kleine action camera is al diverse malen meegegaan in bad en we hadden echt een supercoole foto van Ole die onder water richting de camera “zwemt” (ja, we hebben een groot bad :-) maar helaas is deze foto tijdens het spelen met de camera verwijderd en het is de kids niet gelukt een nieuwe foto te maken die de eerste foto kan evenaren. Maar ze blijven het proberen!

Activeon cx action camera mee op trip naar Newcastle

Een aantal weken geleden schreef ik al over de mini cruise naar Newcastle die ik maakte met mijn zusje en dat leek me meteen de ultieme gelegenheid om de Activeon cx mee te nemen. Ten eerste omdat hij echt superklein is en gemakkelijk in mijn clutch paste en ten tweede omdat ik heel benieuwd was of het een makkelijke camera is om zo’n uitje mee vast te leggen. Bijgaand een kleine reportage van Newcastle dus, gemaakt met de Activeon cx. Allereerst wat foto’s gemaakt tijdens onze lunch bij Jamie’s Italian.

Mini action camera Activeon CX | AllinMam.com

Zoals je ziet is de eerste foto prachtig, mooi helder en lekker scherp. Je ziet wel de vertekening door het groothoeklensje maar dat kun je verwachten van een action camera; hoe meer groothoek hoe meer van je activiteiten je natuurlijk kunt vastleggen. En deze camera heeft een groothoek van maar liefst 170°… Het fotograferen van de stellingen met boeken en producten ging ook nog verrassend goed met weinig licht maar je ziet dat de camera het moeilijk krijgt zodra het echt donker is en er diverse lichtbronnen aanwezig zijn op de foto. Ik wilde dit laten zien maar ik heb er zelf totaal geen problemen mee, ik ben van mening dat je deze camera niet koopt om alleen maar binnenshuis te fotograferen. En binnen fotograferen bij weinig licht blijft altijd lastig, sowieso!

Mini action camera Activeon CX | AllinMam.com

Ik hou wel van dat groothoek-effect, heb op mijn reizen ook altijd veel met groothoek gefotografeerd. Vooral in grotere ruimtes is het gaaf, helemaal wanneer je zelf een wat lager standpunt inneemt en een beetje omhoog fotografeert. Zorgt voor extra dimensie! Wel opppassen met tegenlicht, daar kan de camera echt moeite mee hebben. Gebruik je hand om de lichtinval iets te verminderen of probeer toch vanuit een iets andere hoek te fotograferen.

Is de Activeon cx action camera gemakkelijk in het gebruik?

Ja, dat vind ik wel. Er zitten maar 2 knopjes op de camera waardoor je niet snel iets verkeerd kunt doen. Al krijgen mijn kinderen dat wel voor elkaar, maar dat was een beetje mijn eigen schuld :-) Waar ik wel zo nu en dan de fout mee in ga is dat ik té lang de aan/uit knop indruk met aan doen. Dit knopje is namelijk óók de activeringsknop voor video en druk je hem met aanzetten te lang in dan start meteen de video-opname. Handigheidje waar je mee om moet leren gaan! Terugkijken gaat makkelijk en je wandelt handig door de gemaakte foto’s en video’s heen.

Activeon app

Ja, hoe geef je nou je action camera opdrachten wanneer deze bovenin een mast gemonteerd zit of op je helm? Dat kan met de Activeon app. Erg handig én leuk, om met je telefoon de action camera te bedienen. Je ziet live beelden tijdens het filmen en wanneer je foto’s maakt verschijnt het gemaakte beeld uiteraard ook meteen op je telefoon. Je kunt eerder gemaakte beelden via de app naar je telefoon of tablet halen om ze meteen met anderen te delen en vanuit de app is het mogelijk om instellingen op je camera te wijzigen.

Activeon cx action camera geschikt voor kinderen?

Jammer dat we de camera niet in de zomer hebben kunnen testen, ik neem hem maar wat graag mee naar het meer of naar het strand. Gaat zeker gebeuren komend voorjaar en zomer! Vooralsnog pakken ze hem gemakkelijk en maken er foto’s mee. Nee, geen hoogstandjes, maar je weet maar nooit he; er zal maar eens een toevalstreffertje tussen zitten! Wat het voor de kinderen nog eens extra leuk maakt zijn de gekleurde frontjes die je heel makkelijk kunt verwisselen. Zo heb je elke keer een “andere” camera. Het onderwaterhuis kan ook zorgen voor extra bescherming indien je het toch wat “scary” vindt om de camera in handen van je kids te geven. Ik moet zeggen dat ik hem ook bijna altijd om de camera heb wanneer ze ermee bezig zijn. Dan heb je er gewoon totaal geen zorgen om, behalve dan dat ze misschien een leuke foto verwijderen :-)

Mini action camera Activeon CX | AllinMam.com

Nog wat specificaties van de Activeon cx…

De camera wordt standaard geleverd met een onderwaterhuis en een zwart frontje. Uiteraard zijn USB-kabel en accu ook in de verpakking aanwezig.

Voor de diehards onder ons: Met de Activeon cx action camera kun je FullHD 1080p opnames maken met 30 frames per seconde. Hij is voorzien van een 2″ LCD display en heeft ingebouwde WiFi, waarmee hij linkt met je telefoon en je dus de Activeon app kunt gebruiken om je camera te bedienen. De lens heeft 6 glaselementen en een groothoek van 170°, de lichtsterkte is F2.4. De camera heeft een 4 Megapixel CMOS-sensor. Het onderwaterhuis is waterdicht tot 60 meter diep.

De Activeon cx action camera is momenteel te koop in een mooie zomerbundel voor €139,00. Los kost de Activeon cx €76,00.

*Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Activeon

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button