Reviews

Welk formaat koffer neem je mee op winterreis?

Vorig voorjaar schreef ik al hoe blij ik was met de middelgrote Titan koffer die ik van Duifhuizen Tassen & Koffers kreeg toegestuurd. De koffer is ideaal voor een korte trip in de zomer: heel handzaam en groot genoeg om al je zomerse kleding en schoenen in kwijt te kunnen. Maar nu, in de winter, hadden we een winterse trip op de planning staan. Welk formaat koffer is handig om mee te nemen op een winterreis?

Een koffer inpakken voor een winterreis

Dat is echt even anders met inpakken! Zo gingen er fijne sneeuwboots mee naar Finland en alleen die zorgden er al voor dat de Titan koffer meteen vol was. Sneeuwbroeken, extra warme jassen, mutsen, sjaals, dikke sokken… en dan heb ik het nog niet eens over toiletspullen en cameraspullen. Er moest iets extra’s mee, dat was wel duidelijk.

Dezelfde koffer, een maatje groter

Gelukkig heeft de grijze Titan koffer een grote broer! En deze grotere, zwarte Titan koffer leek me ideaal voor onze trip naar Finland, naast de grijze Titan koffer. Toen de koffer binnen kwam schrok ik wel even, hij was met een inhoud van 113 liter wel heel groot (53 x 31 x 74 cm). Sterker nog, de grijze koffer past in de zwarte koffer! Maar dat is dan wel weer makkelijk voor het opbergen in de kast :-)

De grote Titan koffer heeft dezelfde voordelen als de grijze koffer: 4 wielen, een vast TSA-cijferslot, hardcase, hoofdvak met ritssluiting, inpakriemen, twee ritsvakken, verstelbare trekstang en twee handvatten.

Het gemak van een koffer met 4 wielen

Ik blijf 4 wielen een ontzettend groot voordeel vinden ten opzichte van 2 wielen. Hoe fijn om een koffer gewoon voor je uit te kunnen rijden in plaats van achter je aan te trekken. Op gladde ondergrond is dat niet zo’n probleem maar wanneer je over een een ongelijk betegelde stoep loopt valt elke keer je koffer om. Heel irritant!

De ritsvakken binnenin zijn ook heel handig om wat kleinere spulletjes in op te bergen. In tegenstelling tot de grijze Titan koffer kun je bij de zwarte maar 1 vak binnenin in de koffer dicht ritsen. Dat zou wat mij betreft een aanpassingspuntje kunnen zijn. Ik vind het handiger wanneer je beide vakken dicht kunt ritsen, zoals je hieronder ziet (bij de grijze koffer). Maar aan de andere kant, als je eenmaal weet welke kant dicht is dan weet je ook precies hoe je de koffer open moet slaan zonder dat je spullen er uit vallen. En het open vak heeft sowieso ook inpakriemen.

In en uit de auto

Even was ik bang dat de koffers misschien niet in de kofferbak van iedere auto zouden passen tijdens onze Finland reis, waar we met verschillende auto’s reisden. Maar dat gaf geen problemen. Zelfs toen de klep van de kofferbak van de Opel Vectra dichtgevroren was en we de koffers via de achterbank naar binnen moesten schuiven gaf dat geen problemen. Ik kneep hem eerst toch even hoor… ik zag mezelf al zitten op de achterbank met 2 koffers naast me op een kinderzitje gepropt!

Twee koffers, twee verschillende maten

Ik ben zelf altijd van “gelijkheid”, ik hou van symmetrie. Twee verschillende koffers (qua kleur én formaat) was dus even wennen maar ik ben er superblij mee. Buiten het feit dat ik nu de keuze heb vind ik het opbergen echt een heel groot voordeel. We hebben niet veel opbergruimte, het is altijd al passen en meten. Echt een pluspunt dus dat de grijze koffer in de zwarte koffer past!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button