Europa

Fietsen door Valencia

Als we afgelopen voorjaar met ons gezin voor 2 weken op vakantie zijn aan de Costa Blanca in Spanje besluiten we op een dag een uitstapje naar Valencia te maken. Wat een leuke stad is dit toch! Zo veelzijdig met een prachtig niet al te groot historisch centrum, leuke eettentjes, aan het strand gelegen en het mooie art gedeelte “Ciudad de las Artes y las Ciencias” (Stad van kunst en wetenschap).

Bajabikes fietstocht in Valencia

Onze tip: ga fietsen door Valencia met Bajabikes! Deze organisatie verzorgt fietstochten met Nederlands sprekende gidsen in heel veel steden in Europa. In ons geval is de fietstour in Valencia laagdrempelig en heel goed te doen. Onze dochters van 5 en 6 jaar vinden we net te klein om zelf door de stad te fietsen, maar ze kunnen bij ons achterop de fiets in goed uitziende veilige fietsstoeltjes, inclusief een helmpje.

Langs bezienswaardigheden fietsen in Valencia

Valencia op zich is niet heel erg groot, maar wat is er veel te zien! In 3 uur tijd kom je met deze fietstocht langs veel bekende bezienswaardigheden van Valencia. Denk aan de volgende plekken en gebouwen: Serranos Toren, Colón Markt, Stadhuisplein, Pilar plein, Quart torens, Concert Hall, Calatrava Brug en de ziekenhuis tuinen.

Het langgerekt stadspark Turia is wel heel relaxt om doorheen te fietsen. De gidsen die de fietstour begeleiden vertellen in grote lijnen over de geschiedenis van Valencia en onze gids vertelt ook op een leuke manier over het leven in deze mooie stad. Op een leuke manier kom je in het verhaal langs alle highlights in Valencia.

Onderweg hebben we een stop om wat te drinken op een gezellig terrasje in het park, waar de kinderen even lekker kunnen rondrennen en spelen op de diverse speeltoestellen. Als de fietstour is afgelopen wandelen we nog wat rond in het oude centrum en strijken neer op een van de vele terrasjes in de stad om heerlijk te lunchen.

Wij zijn slechts een dag in Valencia, maar de stad is minder groot dan vele mensen denken en mede door de fietstour hebben we een goede indruk gekregen van deze fantastische plek. Natuurlijk kun je lopend ook veel zien, zeker wanneer je er bent zonder kleine kinderen. Maar in ons geval is fietsen door Valencia de betere keuze. Echt een aanrader.

Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Valencia? Lees dan dit artikel met tips en hotspots in Valencia.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button