Fietsen door Valencia

Als we afgelopen voorjaar met ons gezin voor 2 weken op vakantie zijn aan de Costa Blanca in Spanje besluiten we op een dag een uitstapje naar Valencia te maken. Wat een leuke stad is dit toch! Zo veelzijdig met een prachtig niet al te groot historisch centrum, leuke eettentjes, aan het strand gelegen en het mooie art gedeelte “Ciudad de las Artes y las Ciencias” (Stad van kunst en wetenschap).

Onze TIP: ga fietsen door Valencia met Bajabikes! Deze organisatie verzorgt fietstochten met Nederlands sprekende gidsen in heel veel steden in Europa. In ons geval is de fietstour in Valencia laagdrempelig en heel goed te doen. Onze dochters van 5 en 6 jaar vinden we net te klein om zelf door de stad te fietsen, maar ze kunnen bij ons achterop de fiets in goed uitziende veilige fietsstoeltjes, inclusief een helmpje.

Valencia heeft een heel langgerekt stadspark Turia waar het heel relaxt is om doorheen te fietsen. De gidsen die de fietstour begeleiden vertellen in grote lijnen over de geschiedenis van Valencia en onze gids vertelt ook op een leuke manier over het leven in deze mooie stad en brengt ons naar de vele highlights die hier te zien zijn.

Onderweg hebben we een stop om wat te drinken op een gezellig terrasje in het park, waar de kinderen even lekker kunnen rondrennen en spelen op de diverse speeltoestellen. Als de fietstour is afgelopen wandelen we nog wat rond in het oude centrum en strijken neer op een van de vele terrasjes in de stad om heerlijk te lunchen.

Wij zijn slechts een dag in Valencia, maar de stad is minder groot dan vele mensen denken en mede door de fietstour hebben we een goede indruk gekregen van deze fantastische plek. Echt een aanrader!!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button