Kamperen in het laagseizoen, leuk én goedkoop!

Bij kamperen denken veel mensen meteen aan de zomervakantie en niet zo zeer aan het voorjaar en/of najaar. Waarschijnlijk komt dat doordat kamperen in het laagseizoen voor veel gezinnen niet mogelijk is door schoolgaande kinderen en ook het weer zal hierin een rol spelen. In het voor- en najaar zijn de nachten kouder en dus koelt het ’s avonds, ook na een mooie dag, sneller af dan midden in de zomer. Toch hebben wij al meerdere keren ervaren dat kamperen buiten het hoogseizoen voor aangename verrassingen kan zorgen: qua beleving en qua weer. Zelfs in Nederland!

Kamperen in het laagseizoen

Kamperen is top voor kinderen. En daarmee ook voor de ouders, want het is natuurlijk heel fijn wanneer je ziet dat je kinderen het naar hun zin hebben! Niet gek dus dat de campings gedurende het hoogseizoen zijn afgeladen met kamperende families. In het laagseizoen zijn het vooral oudere mensen én gezinnen met kinderen onder de 5 jaar oud die je op campings tegen komt.

“Als de kinderen het naar hun zin hebben zijn de ouders ook happy”

Toen onze kinderen nog niet leerplichtig waren gingen we, net als de meeste gezinnen met kinderen onder de 5 jaar, ook in het laagseizoen op vakantie. Soms in een appartement, soms in een huisje en ook verschillende keren in de tent. In een tent moet je wat meer voorzorgsmaatregelen nemen voor de kou. Een kacheltje mee, lekkere warme dekbedden… ook in de tent hadden we dan een soort kleed liggen waar de kinderen op konden spelen.

De keren dat wij kampeerden in het laagseizoen waren we blij verrast door het weer. In Nederland moet je het treffen, I know. Wij hadden het geluk dat het weer heel goed was. De dagen waren heerlijk! ’s Morgens duurde het iets langer voor het lekker opgewarmd was maar toen de zon er eenmaal was genoten we van heerlijke nazomerdagen. In de tent hadden we een kacheltje en ook gebruikten we de föhn om zo nu en dan even snel op te warmen als het nodig was. Om nachtelijke bezoekjes aan het toiletgebouw te voorkomen maakten we gebruik van een toiletje in de tent en de ondergrond in de tent was lekker zacht voor de kinderen om op te spelen.

Kamperen in het laagseizoen in het buitenland

Als je kamperen in Nederland in het laagseizoen niet aandurft kun je natuurlijk richting de wat zuidelijker gelegen landen afreizen. Zo is het in een groot deel van Frankrijk in het najaar vrij stabiel qua weer en ook Italië is een aanrader. Wil je nog zuidelijker dan is vliegen een goede optie, anders ben je weer zo lang onderweg met de auto. Spanje en Kroatië bijvoorbeeld hebben prachtige nazomers! Veel campings bieden als accommodatie compleet ingerichte tenten dus dan heb je aan een koffer met kleding en speelgoed voor de kinderen genoeg :-)

Goedkoper kamperen met de CampingCard ACSI

Eén van de grote voordelen van kamperen in het laagseizoen zijn natuurlijk de kosten. Voor een verblijf op een camping betaal je in het laagseizoen vele malen minder dan in het hoogseizoen. ACSI doet daar een schepje bovenop met nog meer korting. ACSI inspecteert jaarlijks 9800 campings waarvan 3319 campings in het laagseizoen de CampingCard ACSI accepteren. Dit betekent kortingen oplopend tot wel 50%! Op nog eens 719 van deze campings mogen (maximaal 3) kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud gratis meekomen. Dan wordt kamperen pas echt leuk!

Heb jij ervaring met kamperen in het laagseizoen?

Back to top button