Eten & drinken

Bananenbrood met havermout en pure chocolade

Ik hou ervan; cake of brood wat eigenlijk net iets te vochtig is, een beetje nat. Sommige mensen associëren het vochtig blijven misschien meteen met “niet gaar” maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. In dit bananenbrood met havermout zit nu eenmaal veel banaan en wanneer je bakt zonder bakpoeder blijft de cake of het brood wat vastig. En dat vind ik nou juist lekker!

Bananenbrood

Met dit bananenbrood of deze bananencake, kun je lekker variëren. Zo heb ik hem al gemaakt met minder boter dan eigenlijk de bedoeling was, heb ik er wel eens andere nootjes door gedaan en ook een havermoutcake met walnoten heb ik al eens eerder gemaakt. Overigens ook een succes is het bananenbrood met walnoten en kokos. Maar vandaag vertel ik jullie hoe dit bananenbrood met pure chocolade gemaakt is.

Lees ook: Havermoutcake met banaan en walnoten

Wat hebben we nodig?

Een bakvorm, 3 bananen, 75 gram patentbloem, 75 gram havermout, 2 eieren, 6 stukjes pure chocolade en 25 gram gesmolten roomboter.

Bereiding van het bananenbrood

Oven voorverwarmen op 180 graden. Prak de bananen. Mix het bloem en de havermout met de bananen in een kom, hak de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe. Even goed mengen en tot slot de 2 eieren en de gesmolten toevoegen. Goed door elkaar mengen en in de bakvorm doen.

Lees ook: Havermout muffins, een goed alternatief voor brood

Het bananenbrood heeft 50 minuten nodig om te bakken, maar hou het wel in de gaten want het kan wel eens per oven verschillen. Wordt de bovenkant op een gegeven moment te donker dan kun je er wat aluminiumfolie overheen vouwen.

Als het bananenbrood klaar is kun je het uit de bakvorm halen en laten afkoelen. Ik leg het vervolgens in de koelkast, al dan niet in plakken gesneden. Je kunt het dan zeker 4 dagen bewaren ;-) Mocht je toch houden van iets luchtiger bananenbrood voeg dan wat bakpoeder toe.

Op zoek naar een ander recept voor bananenbrood?

Een boek waar je een ander heerlijk recept vindt voor bananenbrood is Doe effe gezond van Lijfstijldiëtisten. Het boek is hier te bestellen voor €20,99 (gratis verzending). Doe effe gezond staat vol met gezonde, lekkere en vooral makkelijke recepten. Geen boek om af te vallen, wél een boek om een gezonde leefstijl aan te nemen. Leuk om voor jezelf te kopen óf om cadeau te doen!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button