Recepten

Makkelijk bananenbrood recept, even roeren en klaar!

Makkelijke recepten, daar houden we van! Het is heerlijk om alles in een kom te gooien, even te roeren en hup in de oven dat gerecht. Dat kan met dit makkelijke bananenbrood recept. Het is ook nog eens een recept waar je goed mee kunt variëren. Hou je van ander soort noten? Dan gebruik je die. Wil je geen chocolade in je bananenbrood? Dan laat je dat weg. Liever geen tarwebloem? Laat dat dan ook weg. Easy does it!

Ingrediënten makkelijk bananenbrood recept

  • 3 rijpe bananen
  • 60 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosbloem
  • 60 gram tarwebloem
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eetlepels Sukrin suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 eetlepels gehakte pecannoten
  • 1 eetlepel gehakte pure chocolade (80%)

Ik gebruik voor dit bananenbrood een bakblik met een een inhoud van 800 ml. Het wordt dus een bananenbrood, waar je ongeveer 14 plakken van ca. 1 cm dik uit haalt. Heb je een groter bakblik, van bijvoorbeeld 2000 ml? Dan kun je bovenstaande ingrediënten verdubbelen.

Bereiding van dit makkelijke bananenbrood recept

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een ruime kom en prak de bananen hier in fijn. Niet zo veel kracht in je handen? Gebruik dan een staafmixer. Gooi nu alle andere ingrediënten erbij en roeren maar. Heb je een mooie gladde massa? Dan is het mengsel klaar om in het bakblik te gieten. Je kunt het bakblik invetten; zelf vouw ik er altijd een vel bakpapier in. Vind ik makkelijker en dan zijn de sneetjes bananenbrood straks niet zo vettig.

Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Met een cocktailprikker kun je kijken of de binnenkant gaar is. Ik hou zelf altijd van wat “nat” bananenbrood dus ik haal het best snel uit de oven. Wil jij je bananenbrood iets luchtiger? Dan zou je wat gist toe kunnen voegen, of wat meer wijnsteenbakpoeder. Als het bananenbrood klaar is haal je het uit de oven en kun je het af laten koelen. Zit er bakpapier in het bakblik, dan kun je het brood samen met het bakpapier uit de vorm tillen en op een rooster laten afkoelen. Heb je het bakblik ingevet? Dan laat je het even afkoelen in het blik. Als het aardig is afgekoeld kun je het bananenbrood er uit halen door het blik ondersteboven te houden. Laat het bananenbrood echt goed afkoelen voor je het aan gaat snijden.

Makkelijk bananenbrood recept, even roeren en klaar! - AllinMam.com

Variaties op dit makkelijke bananenbrood recept

Met de kokosbloem in dit recept ervaar je niet de echte kokossmaak. Vind je dat wél lekker? Kijk dan eens naar dit recept voor bananenbrood met kokos, walnoten en chocolade. Hou je meer van cashewnoten dan van walnoten of pecannoten? Dan is deze koolhydraatarme bananencake met cashewnoten en chocolade echt iets voor jou. Wil je meer vezels? Kijk dan eens naar dit bananenbrood met havermout en pure chocolade. Wil je helemaal geen boter én geen suiker, net als in dit makkelijke recept voor bananenbrood? Check dan dit recept voor bananenbrood zonder boter en suiker.

Doe effe gezond

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:22

Gezond bakken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:21

Glucose revolutie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
Laatst bijgewerkt: 17 juli 2024 - 23:11
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button