Europa

Houtopia Houffalize, indoor én outdoor speelparadijs

Houtopia ligt middenin het kleine centrum van Houffalize, nog net niet meteen om de hoek bij Vayamundo. Het is een soort kenniscentrum voor kinderen, ooit opgericht om kinderen de waarde van wereldvrede bij te brengen en hen op ludieke wijze te leren over hun rechten en plichten. Dit alles met de geschiedenis van de Ardennen in het achterhoofd, waarbij Houffalize tijdens het Ardennenoffensief nagenoeg volledig werd vernield.

Houtopia: leren over het menselijk lichaam

In de praktijk blijkt dat kinderen er vooral veel kunnen leren over het menselijk lichaam, over het benutten van hun zintuigen, hoe het werkt met recycling, wat te doen met ongelukken (vuur) maar waar ze vooral heerlijk kunnen spelen. Binnen in het gebouw kunnen ze bijvoorbeeld door het menselijk lichaam heen klauteren, hun zintuigen testen in een klein doolhof en al fietsend op een virtuele manier deelnemen aan het verkeer.

Outdoor avonturen- en balans parcours

Het is leuk om binnen even rond te dwalen, alhoewel het niet groot is en het een ander ook wel behoorlijk gedateerd. Wat daarentegen zeer de moeite waard is, vooral in de zomer, is het enorme speel-, kleuter- en klimtoestel buiten. Een hangbrug leidt kinderen naar de overkant van de rivier vanwaar ze weer naar beneden kunnen door van een 30 meter lange glijbaan af te glijden. Klimnetten, touwladders, kabelbaan, schommels, speelhuisjes en een soort balans parcours; hier zijn de kinderen wel even zoet! Er is heel veel ruimte om de speeltoestellen heen dus neem lekker picknickspulletjes mee wanneer je hier in de zomer bent en je kunt er zo een dag vertoeven.

Eten & Drinken

Er is een cafetaria aanwezig, echter was deze gesloten op het moment dat wij er waren. Ik kon ook nergens openingstijden hiervan vinden. Naast Houtopia zit een bakkertje waar je op gemak nog een lekker broodje kunt eten en koffie, thee of iets anders kunt nuttigen.

 

Adres

Houtopia Houffalize
Place de l’Eglise, 17
B-6660 HOUFFALIZE
België

Praktische informatie

-Elke dag geopend van 11.00u tot 17.00u. In juli en augustus van 10.00u tot 18.00u
-Buiten de schoolvakanties op zaterdag gesloten
-Gratis parkeren
-In zomer goed voor hele dag vermaak

Lokatie

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button