Baby/dreumes

Leuke boekjes voor baby’s

Ik ontving 2 boekjes speciaal voor baby’s. Nu denk je misschien boekjes voor baby’s, wat hebben die daar nu aan? Maar dit zijn boekjes die heel basis zijn, door de vormgeving, de kleuren én door de opdrachten die ze soms bevatten.

Boekjes voor baby’s

Baby’s zien vlak na hun geboorte nog niet veel, dat weten we allemaal. Maar het zicht ontwikkelt in een rap tempo en al snel kunnen kleine baby’s heel goed bepaalde contrasten waarnemen. Ze onderscheiden donker en licht van elkaar en daarom zijn boekjes in zwart-wit zo interessant. Hier hebben ze eigenlijk meer aan dan aan al die felgekleurde boekjes die je vaak ziet.

Milo ziet de wereld in zwart-wit

Dit leuke boekje voor baby’s gaat over een kat en is geschreven door Rowena Blyth. Het kartonnen boekje is helemaal zwart-wit, ideaal dus voor een baby. De tekst is simpel, wat prima is. Bij jonge baby’s maakt het natuurlijk niet uit wat je vertelt, het gaat om de klanken die ze horen.

Mijn zoontje van bijna 4 maanden oud vindt het boekje leuk om te bekijken, hij is helemaal gefascineerd door de contrasten. Halverwege het boekje rijmen de zinnen, heel slim gedaan! Als je baby een week of 15 is krijgt hij namelijk nog meer interesse in versjes, in zinnen die rijmen en in liedjes. Ook als je kindje wat ouder is en zelf boekjes kan vasthouden, zal het boekje leuk en aantrekkelijk blijven.

Milo ziet de wereld in zwart-wit  |  € 9,99

Een boek vol geluid

Een ander boek wat ik mocht ontvangen ‘Een boek vol geluid’ van Hervé Tullet. Niet wat het lijkt als je de titel hoort. In dit boek moet je namelijk zelf de geluiden maken! Heel grappig bedacht. Het begint met het maken van 1 geluidje; “oh”. Je moet dit geluid maken als je je vinger op een blauwe stip zet. Op de volgende bladzijden wordt de stip groter, kleiner, er zijn er ineens meerdere stippen. Wat betekent dat je het geluid van hard naar zacht of sneller moet maken. Later volgt een rode stip met het geluid “ah”. De stippen worden nu gecombineerd, wat het een leuk, grappig en speels boek maakt. Je kindje kan hierdoor goed oefenen met allerlei klanken.

Een boek vol geluid  |  € 13,99

Ik heb het boek nog niet kunnen lezen samen met mijn zoontje, dat zal nog even moeten wachten. Maar ik denk dat elk kind hier enorm van kan genieten!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button