Musea

Tentoonstelling GIF! van Freek Vonk in Naturalis

Heb je je ooit al eens willen begeven tussen bijzonder giftige dieren, maar dan wel op een veilige manier? Dat kan vanaf aanstaande zaterdag 14 oktober in Naturalis, waar de tentoonstelling GIF! van Freek Vonk te bezoeken is.

GIF! van Freek Vonk

Freek neemt je mee in de wereld van giftige dieren. Je kunt van alles lezen over soorten gif, hoe gif werkt en welke dieren het gevaarlijkste gif bij zich hebben. Je kunt er niet alleen over lezen: er zijn ook video’s te bekijken én er zijn een hoop dieren in het echt te bekijken.

Preview van de tentoonstelling GIF!

Wij werden uitgenodigd voor een preview van de tentoonstelling, waar Freek zelf ook aanwezig was. Hij vertelde in het kort over verschillende giftige dieren, over waarom dieren gif bij zich hebben en over de onderzoeken die hij doet samen met zijn collega’s. Interessant, er zijn veel dingen die je gewoon niet weet.

Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht waarom veel kleine dieren zo’n grote hoeveelheid gif bij zich hebben waarmee ze bijvoorbeeld een mens kunnen doden, terwijl ze die eigenlijk nooit tegenkomen?

Tentoonstelling over gif in Naturalis - AllinMam.com

Na Freek zijn inleidende woorden konden we op ons gemak rondlopen over de nieuwe tentoonstelling. Vogelspinnen, slangen, giftige kikkers, schorpioenen… er was van alles te zien. Leerzame video’s, kleine proefjes… onwijs leuk!

Kruip in de huid van Freek Vonk!

De dieren moeten natuurlijk ook verzorgd worden en als je mazzel hebt kun je over de schouder van een dierenverzorger mee kijken. Wil je iets weten? Gewoon vragen!

Ook kun je van paddestoelen je eigen soep maken. Wel oppassen dat je de goede pakt, want veel paddestoelen zijn giftig :-)

Tentoonstelling over gif in Naturalis - AllinMam.com

Met korting naar tentoonstelling GIF!

Op vertoon van een vol verzamelalbum met Freek kaartjes van de Albert Heijn mag je zoon of dochter gratis een vriendje of vriendinnetje meenemen. De actie is geldig van 30 oktober t/m 23 december. Kijk voor meer informatie op de website van Naturalis.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button