Wonen

Keuken moderniseren? Let hier op!

Wil jij een moderne tijdloze keuken? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de keukeninrichting. Je moet niet alleen rekening houden met de keuken zelf, maar ook met wat je in de keuken hebt liggen. Meer weten over hoe je een moderne keuken kan creëren? Lees dan gauw verder!

Bestaande of nieuwe keuken moderniseren

Komt er een nieuwe keuken of ga je de bestaande keuken moderniseren? Afhankelijk van je keuze heb je meer of minder mogelijkheden voor het moderniseren van je keuken. Als je keuken er al staat, kun je vaak alleen de buitenkant aanpassen. Denk hierbij aan het verven van de keukendeurtjes of het aanbrengen van een bovenlaag op jouw aanrecht. Bij het plaatsen van een nieuwe keuken heb je meer opties om jouw keuken te moderniseren.

Eén van de opties die je kunt overwegen is het creëren van een keukeneiland. Dit geeft een zeer moderne uitstraling en je keuken oogt een stuk groter hierdoor. Heb je weinig ruimte? Dan kun je ervoor kiezen om een tiny kitchen te maken. Dit is een soort mini keuken, maar met dezelfde mooie uitstraling als een grote keuken. Hier kun je ook een kleine bar in plaatsen, zodat gasten kunnen meekijken terwijl je kookt. 

Breng kleur in je keuken

Belangrijk om aan te denken zijn de kleuren van jouw keuken. Voor een moderne look kun je al gauw denken aan wit, zwart of een grijs interieur. Natuurlijk hoeft het niet altijd een neutrale kleur te zijn. Wel moet je ermee oppassen dat je niet té felle kleuren gebruikt. Dit zorgt voor een onrustige sfeer en kan ook makkelijk mismatchen met de rest van jouw interieur. Wil je een unieke moderne keuken? Dan kun je ervoor kiezen om hout te gebruiken in de inrichting van jouw keuken. 

Lees ook: Tips voor vorm en kleur van je keuken

Keukengereedschappen en servies

Niet alleen de keuken zelf zorgt voor een moderne en tijdloze uitstraling. Niets is minder mooi dan een serviesset die bestaat uit allemaal willekeurige stukken. Of wat dacht je van een keukenmachine die er heel ouderwets uitziet? Zorg er dus voor dat je jouw oude servies en keukenapparatuur ook een upgrade geeft. 

Er zijn steeds meer merken die gaan voor een moderne look. Eén van deze merken is het Deense merk Eva Solo. Zij kiezen voor een esthetisch design met functionaliteit én kwaliteit. Zo kun je een prachtige keukeninrichting krijgen met dezelfde kwaliteit als de standaard functionele producten. Naast producten voor de keuken maakt Eva Solo ook woonaccessoires. Op deze manier kun je een mooie samenhang creëren in jouw interieur!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button