Recepten

Lauwwarme salade met geitenkaas en granaatappel

Salades blijven heerlijk om te eten, zowel voor de lunch als voor diner. Ik heb van die periodes dat ik veel salades eet en momenteel zit ik weer in zo’n fase. Heerlijk om een tijdje niet lukraak naar koolhydraten te grijpen en zóveel lekkerder voor je lijf! Ik voel me er fitter bij en ik heb geen opgeblazen gevoel. Ook heb ik niet de drang om tussendoor allerlei narigheid te eten, iets wat ik wel heb wanneer mijn maaltijden grotendeels uit koolhydraten bestaan.

Lees ook: Recept voor lauwwarme geitenkaassalade met rode biet

Salade met geitenkaas en granaatappel

Geitenkaas is heerlijk, vooral in combinatie met iets zoets en/of iets zouts. Geitenkaas met honing of met spek is bij iedereen wel bekend! Vaak worden hier walnoten mee gecombineerd maar ook pijnboompitten doen het goed. In deze salade combineer ik geitenkaas zowel met spek (zout) als met honing (zoet). Nu vind ik zelf dat deze salade gewoon vraagt om granaatappelpitten, vraag me niet waarom! En laat die nu ook nog eens heel gezond zijn :-)

Waarom zijn granaatappelpitten gezond?

Je zou het misschien niet verwachten misschien maar granaatappels bevatten essentiële vetzuren. Daarnaast vind je veel vitamine B, C en E terug in deze vrucht én antioxidanten en meerdere mineralen. Granaatappelpitten kun je heel veelzijdig gebruiken. Niet alleen door salades zijn ze lekker maar ook als garnering bij desserts of door de muesli doen de pitjes het goed.

Ingrediënten salade met geitenkaas

  • Flink bord met rucola / gemengde sla
  • 1 of 2 geitenkaasje(s) met spek (AH)
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • granaatappelpitten

Bereiding salade met geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een bord met sla. Leg het geitenkaasje in een klein ovenschaaltje in de oven. Zet de bovengril in de oven aan zodra de geitenkaas een beetje zacht wordt en druppel 1/2 eetlepel honing over de spek. Laat onder de gril staan tot het geheel een lekker kleurtje heeft.

Lees ook: Lauwwarme salade met garnalen

Meng de olijfolie met de helft van de honing (1/2 eetlepel). Goed roeren tot het mooi glad is. Meng dit vervolgens door de sla. Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel en strooi over de sla. Rooster de pijnboompitten en strooi over de sla. Leg hier bovenop het geitenkaasje en strooi er eventueel nog wat peper en zout overheen, wanneer je daar van houdt.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button