Recepten

Zoete aardappel curry uit de MaaltijdMatch app

Afgelopen woensdag was het dierendag en besloten we met het gezin mee te doen aan “Eet Geen Dierendag”. Paste dat even goed bij Actify Your Family, waar het thema in de vierde en laatste week van het programma “minder vlees” is! Nu eten wij überhaupt niet heel veel vlees en al helemaal niet tijdens de avondmaaltijd dus een echte uitdaging was het niet op deze dag.

Meer uitdaging wordt het om de hele komende week minder vlees te eten. Nu kun je natuurlijk op verschillende manieren omgaan met “minder vlees” eten. Je kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid vlees halveren, dus een stukje vlees delen met elkaar. Of om de dag vlees eten als je gewend bent dit elke dag te doen. Vleeswaren kun je een paar keer in de week weg laten of doordeweeks helemaal niet meer eten. Al deze manieren van minder vlees eten passen helemaal bij het thema van het Actify Your Family programma.

Zoete aardappel curry

Voor een lekker vegetarisch recept dook ik de MaaltijdMatch app in. Deze app heb ik de laatste weken echt wel ontdekt, fijn om hier verschillende soorten gezonde recepten te vinden. Je kunt gemakkelijk filteren op verschillende gerechten, bijvoorbeeld zoeken op gerechten met vis of gerechten met pasta. Ook kun je filteren op bereidingsduur. Handig!

Al snel kwam ik deze zoete aardappel curry tegen, die binnen een handomdraai op tafel staat. Allemaal verse ingrediënten, afgezien van halve eetlepel curry. Niet helemaal zonder pakjes en zakjes ;-) Een eenpansgerecht dus ook nog eens weinig pannen afwassen na het eten! Ik vond het wel spannend met de kinderen, want die zijn niet zo heel erg van nieuwe dingen proberen. Ik had wat zoete aardappel over: die heb ik in dunne plakjes gesneden, met een beetje olie besprenkeld en in de oven gebakken. Van de zwarte bonen heb ik ook wat apart gehouden, vinden ze lekker om zo te knabbelen. Het ligt een beetje aan de soort curry die je gebruikt hoe pittig het gerecht wordt, maar bij de Albert Heijn hebben ze ook mildere curry’s wanneer dat handiger is met de kinderen. Het viel me alles mee, het ging er best goed in! Zeker voor herhaling vatbaar.

Meer ideeën voor gerechten zonder vlees

Een vleesvrij gerecht waar onze kinderen helemaal idolaat van zijn: wraps gevuld met paprika en kidneybonen. Ik bak paprika, voeg de kidneybonen toe met een beetje chili con carne kruiden. Dan smeer ik wraps in met een mix van avocado en crème fraiche, voeg de paprika en kidneybonen toe en rol de wraps op. In de ovenschaal, beetje kaas er over heen en hup, in de oven. Eigenlijk heel simpel, gezond en de kids vinden het super lekker! In de MaaltijdMatch app vind je dus nog veel meer lekkere gerechten zonder vlees.

Laatste week Actify Your Family

Deze week is de laatste week van het Actify Your Family programma, de tijd vliegt voorbij! Ik heb aardig wat tips uit het programma kunnen toepassen. Zo eten we nu toch nóg meer groenten dan we al deden en heb ik goede ideeën opgedaan om wat meer te variëren met verantwoorde toetjes. En deze laatste week zet me ook weer aan het denken. Als we nou allemaal een beetje minder vlees eten? Beter voor het milieu, beter voor onze portemonnee én beter voor ons zelf :-)

Zit je zo nu en dan ook met je handen in het haar, dat je even niet meer weet wat nou precies verantwoord is? Wat je nu weer op tafel moet zetten om een beetje afwisseling er in te houden? Kom dan een kijkje nemen in de Actify Your Family facebookgroep. Naast tips van Actify vind je hier ook tips en recepten van Claire van den Heuvel, bekend van de Easy Peasy kookboeken. En vergeet niet de MaaltijdMatch app te downloaden voor een heleboel lekkere recepten!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button