Europa

Zonder zorgen een auto huren in Kroatië

Het is weer tijd voor de jaarlijkse trip met mijn vriendinnetje Monique! Samen hebben we al veel gezien. Zo waren we jaren geleden een aantal weken in India & Nepal, doorkruisten we diverse landen in Zuidelijk Afrika en slenterden we door het prachtig authentieke Cubaanse Havanna. Recenter ontdekten we samen de Verdon, waar we verbleven in een accommodatie van Sûnelia en vorig jaar september was het zuiden van Kreta aan de beurt. Tijdens onze laatste reizen hadden we elke keer een huurauto tot onze beschikking en ik kan je zeggen: we willen eigenlijk niet meer zonder! Vrijheid is wat mij betreft één van de belangrijkste dingen wanneer je op reis bent. Afwijken van je plan, je begeven buiten de gebaande paden en ergens langer blijven wanneer je dat zelf wilt. Wanneer we een paar maanden geleden besluiten dat onze volgende trip naar Kroatië gaat regelen we het meteen goed. Plannetje maken, accommodatie regelen en een auto huren in Kroatië.

De vele bezienswaardigheden van Kroatië

Ik hoor van veel kanten zulke goede verhalen over dit land dat ik zelf inmiddels erg nieuwsgierig ben geworden. Maar wanneer je van plan bent 5 dagen weg te gaan moet je keuzes maken. Welke plekken ga je bezoeken en welke niet? Een aantal bezienswaardigheden stonden voor mij meteen al vast: Split, Plitvice en National Park Krka. Voor de overgebleven tijd plannen we bezoekjes aan andere leuke stadjes in waaronder Sibenik, Trogir en Primosten. We hebben een huurauto tot onze beschikking dus we kunnen gaan en staan waar we willen!

We boeken onze vlucht naar Split in Kroatië met Transavia, waar ze geregeld echt goede deals hebben. Qua prijs kan het veel schelen waar je vandaan vliegt. Zo is het voor ons goedkoper vanaf Rotterdam naar Split ipv vliegen vanaf Schiphol. Zelfs met benzine én parkeren meegerekend komen we goedkoper uit!

Overnachten in Kroatië kan werkelijk op 1001 prachtige plekken. Wanneer je een roadtrip wilt maken kun je voor weinig geld superleuke accommodaties vinden op bijvoorbeeld Airbnb. Wij besluiten om 4 nachten in dezelfde accommodatie te blijven en vanuit Sibenik alle plekken op ons lijstje te bezoeken.

Zonder zorgen een auto huren in Kroatië met Sunny Cars - AllinMam.com

Een auto huren in Kroatië

Een auto huren in Kroatië doen we via Sunny Cars. Ik kan het me tegenwoordig bijna niet meer voorstellen, ergens zijn zonder huurauto. Die roadtrips bevallen me supergoed! Het gevoel van nergens aan vast zitten en elke dag kunnen gaan en staan waar je wilt vind ik echt geweldig. En wanneer je je dan ook geen zorgen hoeft te maken over je huurauto is het helemaal een feestje.

De voordelen van huren bij Sunny Cars

Sunny Cars biedt een all-in formule waardoor je geen gedoe hebt met eventuele extra kosten. Zo kun je er altijd van uit gaan dat alle verzekeringen zijn inbegrepen en bij schade krijg je je eigen risico terug betaald. Glas-, banden-, bodem- en dakschade is gedekt en een WA-dekking van €7,5 miljoen is inbegrepen. Je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden met de auto en zowel lokale belastingen als luchthavenafleveringskosten zijn in de prijs verwerkt. En boekingskosten betaal je niet! Mocht er toch nog iets aan de hand zijn dan kun je 24 uur per dag contact opnemen met Sunny Cars via een noodnummer.

Reserveren op de website van Sunny Cars gaat heel makkelijk. Je kunt filters gebruiken om auto’s in verschillende klassen te vinden en je kunt ook meteen kiezen voor auto’s waarbij een tweede bestuurder al is inbegrepen. Kies je voor een Premium pakket dan ben je ook nog zeker van een auto jonger dan 1 jaar (of minder dan 25.000 km) en kun je bij het ophalen van de huurauto de wachtrij voorbij lopen. Lekker!

Zeg “nee” tegen extra verzekeringen

Vaak proberen ze het toch weer bij de lokale autoleveranciers: extra verzekeringen verkopen. “Wat als je ineens langs de kant van de weg staat met 2 lekke banden?” is dit keer een scenario wat geschetst wordt bij het ophalen van de huurauto op de luchthaven van Split. Laat je niet ompraten, echt alles is gedekt.

Zonder zorgen een auto huren in Kroatië met Sunny Cars - AllinMam.com

Vrijheid en nog eens vrijheid met een huurauto

In de 5 dagen dat we in Kroatië zijn leggen we aardig wat kilometers af. Beiden hebben we daar geen problemen mee, om 2 uur heen en ook weer 2 uur terug te rijden naar een bijzondere plek! Geregeld ontwijken we de tolwegen om leuke dorpjes te ontdekken. Om net op die plekjes terecht te komen die niet in de boekjes staan. Juist op die plekken kan ik altijd extra genieten van de cultuur en van de natuur. Van de hele vibe. Op een bankje gaan zitten en even nergens aan denken. De omgeving en de mensen in je opnemen. De tijd voorbij laten glijden, dan heb ik het gevoel het land echt te voelen!

Zonder zorgen een auto huren in Kroatië met Sunny Cars - AllinMam.com

De kans dat je deze unieke momenten beleeft is naar mijn idee vele malen groter wanneer je de beschikking hebt over een huurauto. Je hoeft geen rekening te houden met andere mensen en je hoeft niet op de tijd te letten. Op die bijzondere momenten heb ik er ook totaal geen problemen mee om bepaalde highlights van mijn lijstje te schrappen. Ik krijg er immers mooie ervaringen voor terug, ervaringen die niemand me ooit meer afneemt!

Binnenkort kun je meer lezen over Kroatië op Reislegende.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button