Midden Oosten

Met kinderen naar Dubai, 1 groot pretpark

Dubai is niet direct een bestemming waar je aan denkt als je overweegt met kinderen op reis te gaan. “Te duur, te chique, niets voor de kids” waren de vooroordelen van Gaby. Toch koos ze ervoor om een week met kinderen naar Dubai te gaan. Aan AllinMam vertelt ze over haar ervaringen.

Waarom met kinderen naar Dubai?

“Om maar met het grootste vooroordeel te beginnen: Dubai is niet duur. Ja je kunt het heel gemakkelijk duur maken, hoef je echt geen moeite voor te doen maar wij vlogen met Transavia, verbleven in een prachtig en groot appartement en aten iedere avond buiten de deur. Ontbijt en lunch haalden we bij de 24/7 supermarkt om de hoek. Allemaal heel betaalbaar. Zeker niet duurder dan een weekje zuid Europa of eigen land.”

Dubai klinkt altijd zo chique…

“Chique” is er inderdaad genoeg te zien in Dubai! Wij hebben ons (en vooral Ivar) vergaapt aan alle auto’s. De een nog groter en luxer dan de ander. Een BMW is echt maar heel gewoontjes. Verder zie je veel goud om je heen en de mensen zijn heel mooi gekleed. Spijkerbroeken zie je best veel waardoor we ons echt niet underdressed voelden. De straten, stoepen en bankjes zijn super schoon en er hangt een hele goede sfeer. Ik heb me nodig nooit ergens tijdens een vakantie zo veilig gevoeld als die week in Dubai.”

met kinderen naar dubai

Wat kun je allemaal met kinderen doen in Dubai?

“Er is zoveel te doen dat je makkelijk je dagen gevuld krijgt. Met kinderen is het daarom beter om vooraf een plan te maken. Vervoer gaat uitstekend per taxi. Zo breng je een bezoek aan het oude centrum met de prachtige souks, ga je bootjes (ahum) spotten in de Dubai Marina en maak je daar natuurlijk een rondvaart, ga je relaxen aan Jumeira Beach en flaneren over ‘The Walk’ dé boulevard van Dubai met lekkere ijsjes en verse fruitshakes.

Shoppen kun je in de Dubai Mall, waar de kinderen niet weg te krijgen zijn bij de enorme snoepwinkel en nog grotere speelgoedzaak. Je kunt hier ook schaatsen (de ijsbaan is echt van serieus formaat) én er is een enorm aquarium. Wat een feest! Eén dag Dubai Mall is dus echt niet voldoende. Verder hebben we gezwommen in het zwembad bij ons appartement en geskied bij Ski Dubai. Hoe bizar? ’s Ochtends lig je met 25 graden aan het zwembad en een paar uur later sta je in je ski pak op de latten. Voor de kleintjes is er een speelgebied in de sneeuw en kun je ook op de foto met pinguïns.”

met kinderen naar dubai

Wat doe je met kinderen in Dubai met feestdagen?

“Oud en Nieuw vierden we aan de voet van de Burj Khalifa, nu nog de hoogste toren van de wereld (828m hoog), waar het vuurwerk tot aan de hemel reikte!Om het nieuwe jaar goed te beginnen hadden we een verrassing voor de kinderen: zwemmen, kussen en spelen met dolfijnen bij Atlantis the Palm. Je moet het vooraf boeken en ja, dat is wél prijzig maar zó de moeite waard! Je krijgt eerst uitleg over dolfijnen en hoe je met ze communiceert om daarna je wetsuit aan te doen en ze te ontmoeten. Wij waren net zo onder de indruk als de kinderen. Wat een bijzondere dieren en wat goed gedaan door het begeleidende team. We kregen het gevoel dat we de eerste toeristen waren die dit hebben mogen ervaren.De rest van de dag mochten we doorbrengen in Aquaventure Waterpark bij Atlantis the Palm, een waterpretpark zoals je nooit eerder hebt gezien. Daarmee zat ons weekje Dubai erop. Met al die belevenissen en indrukken op zak vlogen we in 6,5 uurtjes weer terug naar Nederland.”

met kinderen naar dubai

Tips voor reizen met kinderen naar Dubai

“Dubai is geweldig met kids en de beste tijd om te gaan is in de kerst- of meivakantie. Of in de periode hier tussenin wanneer je kindje nog niet naar school gaat uiteraard. Na de meivakantie is het, zeker voor de kinderen, echt veel te warm.”

Indicatie qua kosten voor ticket en verblijf

“Een ticket  van Transavia (Amsterdam-Dubai) met verblijf voor 8 dagen in een royaal appartement met 3 slaapkamers, 2 badkamers, keuken, woonkamer en extra toilet kochten wij voor  €1000 pp incl. gratis gebruik van het zwembad.”

Is het duur uit eten gaan in Dubai?

“Wij gingen geregeld uit eten, dan waren we voor 4 personen (twee volwassenen, twee kinderen) zo’n €60 kwijt. Hier moet wel bij vermelden worden dat dit zonder alcohol is en dat we meestal voor- en hoofdgerecht of hoofd- en nagerecht bestelden.”

met kinderen naar dubai

Met kinderen van A naar B in Dubai

“Qua vervoer is alles erg goed te doen met een taxi; dat kost werkelijk niets. Je betaalt zo’n €1,50 per km, de taxi’s zijn veilig en hebben standaard de meter aan.”

 *Uitgelichte foto via Shutterstock
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button