Europa

De kids op safari in Center Parcs Erperheide

In Center Parcs is er altijd van alles te beleven; zowel voor volwassenen als voor kinderen. Zo vind je in elk park wel een jungle- of market dome, leuke speelgelegenheden binnen en buiten, gezellige restaurantjes, een bowlingbaan en natuurlijk zo’n spetterend tropisch zwemparadijs. Maar wat veel mensen niet weten: Kinderen kunnen op safari in Center Parcs dat is waar wij met het gezin voor worden uitgenodigd.

De kids op safari in Center Parcs Erperheide

Misschien heb je de campagne-video wel eens voorbij zien komen in de afgelopen maanden, waarin 2 kinderen plaatsnemen in zo’n super coole “miniatuur” safari jeep en op zoek gaan naar die gekke vogel in het bos. Dat is iets wat onze kids ook wel willen doen; op safari!

Een huisje vol versieringen

Maar eerst wacht ons een verrassing bij aankomst; ik ben jarig en heel het huisje is versierd met slingers, ballonnen, toeters en hoedjes! Echt onwijs leuk en heel attent. Als ik de meegebrachte spulletjes in de keuken opberg kom ik in de koelkast ook nog een taart tegen; dat wordt smullen!

Na een avondje relaxt op de bank zitten, lekkere dingen eten en vieren dat ik (veel te) lang geleden op de wereld kwam is het de volgende ochtend prachtig weer en kunnen we niet wachten om naar buiten te gaan. We treffen het echt, de vooruitzichten voor het hele weekend zijn perfect.

De kaplaarzen gaan aan en na een ietwat vluchtig ontbijtje (want: de bedden lagen zo lekker :-) lopen we door het bos richting de fietsverhuur waar de elektrische safari jeep op ons staat te wachten. Het is dat hij zo klein is anders was ik zelf achter het stuur gekropen; het is toch te leuk om lekker door de bossen te crossen! Maar Ole staat zijn plekje natuurlijk niet af, zet de auto in zijn achteruit en rijdt weg.

De route loopt door een groot gedeelte van het park en wordt aangegeven door bordjes die op bomen en palen bevestigd zijn. Ze kunnen dus heel goed zelf zien waar ze naartoe moeten en onderling spreken ze af dat Ole op de weg let en Madee op zoek gaat naar de bordjes. Goede deal toch? Wij hobbelen er achteraan met een stopknop in onze handen, voor het geval het bijna mis gaat. Je weet immers maar nooit in Center Parcs; het kan zo maar zo zijn dat er een eekhoorn oversteekt en je heel hard moet remmen, een molletje zich midden op het pad omhoog graaft of dat je moet uitwijken voor een vogel. Ook een greppeltje zit in een klein hoekje en een ondeugend meisje wat onder het rijden aan het schakelaartje voor- of achteruit zit is ook niet uitgesloten; als ouders ben je met de stopknop op je hoede en de kids kunnen op ons rekenen in geval van nood.

Super leuk die kids safari in Center Parcs!

Ze vinden het te gek! Ze gieren en brullen een eind weg samen in de jeep en hebben een hoop bekijks van wandelaars die we tegenkomen. Het ziet er ook té cute uit en we kunnen er maar niet op komen hoe we het moeten omschrijven. Jut en Jul op safari? Knabbel en Babbel in een bolide? Daar doen ze ons namelijk aan denken wanneer we later de beelden terugzien van de camera die we voor op de jeep hebben gemonteerd tijdens de safari. Ze beppen wat af die twee en doordat we er de hele tijd achteraan lopen hebben we dat totaal niet in de gaten. Ik kan het niet laten er een grappig filmpje van te maken :-)

Weekendje Center Parcs?

Overweeg je een weekendje Center Parcs met de kids? Kijk dan zeker naar de parken Erperheide, Heijderbos en de Huttenheugte waar je deze kids safari kunt boeken. Kinderen t/m een jaar of 11 passen in de jeep en wanneer je gewoon lekker door rijdt ben je ongeveer een half uurtje onderweg.

Een heerlijk weekendje weg

Naast het afleggen van de safari route doen we dit weekend ook veel andere leuke dingen; fietsen, bowlen, wandelen, lekker in de zon zitten en zwemmen. En voor we het weten is het alweer voorbij en moeten we weer richting huis… Een weekend is gewoon te kort! Neemt niet weg dat we nu terug kijken op een ontzettend leuk weekend waarin zowel de kinderen als wij zelf enorm genoten hebben, we komen dan ook graag nog eens terug!

*Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button