Reizen

Spielberg Aventura Medebach, 160 mtr klimmen en klauteren

Vorig jaar waren we te gast op camping Zur Hasenkammer in Medebach en zagen we dat er op één van de heuvels waar we vanaf de camping op uitkeken druk werd gebouwd aan een gigantisch klim- en klauterpark.

Ook dit jaar verblijven we 3 nachten op deze leuke camping (aanrader!) en nu is “Spielberg Aventura”, ook wel Kletterberg genoemd, klaar. Reden dus om een middagje lekker te klauteren met de kids! Helaas regent het veel in de dagen dat wij er zijn maar de paar uurtjes dat het droog is en de zon ook nog eens schijnt, die zijn van ons.

Aventura Medebach

Vanaf de camping kunnen we in principe lopen naar Aventura maar de weg die er naartoe leidt is (nog) geen officiële toegangsweg. Omdat we niet zeker weten of er nog bouwverkeer naar boven rijdt (ze bouwen nog aan een restaurant bij het klimpark) en we het weer ook niet vertrouwen pakken we de auto en rijden we naar Center Parcs. We parkeren er en gaan op zoek naar hoe we bij het klimpark kunnen komen. Het is allemaal nog zo nieuw dat het nergens staat aangegeven en we zijn best even aan het zoeken naar een pad dat ons naar boven leidt.

Het is rustig als we er komen, misschien dat er een stuk of 10 kinderen aan het klimmen zijn. Geen klimmende-kinderen-files dus in de lucht; het klimtoestel heeft een lengte van maar liefst 160 meter dus ruimte voor iedereen! Het is nog even de vraag of het nou de bedoeling is dat je van beneden naar boven klimt of juist van boven naar beneden klautert, maar het is rustig dus alles kan en alles mag.

Terwijl de kids lekker aan het klimmen zijn genieten wij van het uitzicht; je hebt vanaf hier echt een prachtige uitkijk over het dal. We zien camping Zur Hasenkammer liggen en ook Center Parcs overzie je hier helemaal. En beyond… wat een vergezichten!

Het allerleukste van Aventura Medebach

Wij denken dat het er alleen maar leuker gaat worden wanneer het restaurant aan de voet van het klimgebeuren klaar is. Ik zie ouders al zitten daar, heerlijk in het zonnetje terwijl de kids urenlang zoet zijn met klimmen! Direct voor het restaurant is een speelplek voor de kleinere kinderen, vanaf het terras goed in het zicht. Ook wanneer je bijvoorbeeld in Winterberg verblijft is het de moeite waard om ervoor naar Medebach te rijden, vinden wij tenminste. En weet je wat ook zo leuk is? Het is gratis!

Adres

Aventura – Der SpielBerg in Medebach (Parkplatz Center Parcs)
Sonnenallee 1
59964 Medebach

Praktische informatie

– Parkeren bij Center Parcs (gratis), ca. 10 minuten lopen
– Gratis entree
– Toiletten aanwezig
– Restaurant in aanbouw
– Goede schoenen zijn wel handig voor goede grip

Lokatie / Routebeschrijving

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button