Peuters/kleuters

8x leukste elektrische kinderauto

Sinds Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1 maakte is de kart-sport enorm in opmars en je kunt je voorstellen dat zijn overwinning vorige week in de Grand Prix deze opmars alleen maar doet versnellen. Op het schoolplein is Max het gesprek van de dag en veel kinderen willen ineens “op” karten. Ook de elektrische kinderauto is ineens nog veel populairder dan dat hij al was en je ziet ze overal voorbij komen.

De elektrische kinderauto top 8

Nou is zo’n raceauto waar Max in rijdt natuurlijk echt supercool maar de meeste elektrische kinderauto’s die we tegenkomen zijn de luxer uitgevoerde personenauto’s. En ach, voor een kind maakt het niet uit, als het maar stuurt en gas geeft! Bij elke auto wordt een afstandsbediening geleverd zodat je als ouders in alle gevallen de auto tot stilstand kunt brengen. Ook het besturen van elektrische kinderauto’s wordt (uiteraard) cognitief gezien verantwoord:

“Stimuleert de ruimtelijke oriëntatie en controle, bevordert de ontwikkeling van de lichamelijk-kinesthetische intelligentie en wekt de verbeelding”.

Dat is een hele mond vol maar ontwikkeling technisch gezien heb je blijkbaar groen licht :-) Wij zochten de leukste elektrische kinderauto’s voor je op en maakten een top 8. 

elektrische kinderauto - AllinMam.com

1. Fiat 500 MP3 White – Wie houdt niet van de Fiat 500? Deze authentieke elektrische Fiat 500 is toch een zoetje! Met licht, geluid en zelfs een ingang voor mp3-speler. Is je kind nog wel erg jong om zelf de auto te besturen dan kun je als ouder het besturen overnemen met de afstandsbediening. Handy!

2. Audi R8 Motor black  In deze ruime Audi R8 kun je als peuter wel gezien worden toch? De auto rijdt zowel naar voren als naar achteren. Een chique, roodkleurige stoel maakt het plaatje compleet.

3. Ferrari F430 – Deze Ferrari F430 komt natuurlijk wel heel dicht in de buurt van de Formule 1 auto van Max Verstappen! Lekker over de stoep racen (ok, 4km per uur ;-) in dit rode monster, cool!

4. Range Rover Sport – Wil je een iets robuustere auto dan kom je goed weg met deze 4×4 Range Rover, waarin je ook nog gemakkelijk een vriendje of vriendinnetje mee kunt nemen. Het leuke is dat deze elektrische Range Rover met zijn 5,5 km per uur de rode Ferrari nog inhaalt ook!

5. Ford Ranger XLS – Altijd baas boven baas; de Ford Ranger is een echte jeep en daarmee waarschijnlijk de grootste elektrische kinderauto. Deze coole bak heeft zelfs een radio in het verlichte dashboard zitten met aansluitingen voor usb, mp3 en zelfs een sd-card. Via het stuur kan kunnen zelfs de voorgeprogrammeerde liedjes afgespeeld worden. Zoals we al zeiden, altijd baas boven baas!

6. Mercedes G55 – Voor de kleine fans van Barbie is er deze zuurstokroze elektrische Mercedes G55. Deze auto start met eigen sleutel, heeft echt werkende led koplampen en heeft rubberen banden in tegenstelling tot de meeste andere elektrische kinderauto’s (meestal kunststof). Ook hier uiteraard een aansluiting voor mp3 aanwezig.

7. Mercedes SLR – Voor de Mercedes fans onder ons: de elektrische Mercedes SLR. Deze kinderauto beschikt over een “soft-start”, waardoor de kinderen bij gas geven geen “shokje” voelen. Het unieke aan deze kinderauto, naast het feit dat hij prachtig is afgewerkt en voorzien van hoogglans lak, is de multi-speed functie; hiermee kan de snelheid naar wens worden ingesteld op 3, 4,5 of 6 km per uur.

8. Masesalti – Echte vliegdeuren, dat is wat je er bij deze Masesalti bij krijgt. Hoe stoer is dat?

Welke elektrische kinderauto zou jij kiezen?

En dan zijn wij natuurlijk nieuwsgierig; als je er al eentje zou willen aanschaffen (de meesten elektrische kinderauto’s zijn namelijk kneiterduur), welke zou jij kiezen?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button