Mode

5 fashion trends om deze zomer in de gaten te houden

De zomer is weer in het land. Buiten is alles mooi groen, bloemen bloeien naar hartenlust en de grauwe grijze hemel maakt plaats voor fel lichtblauw met her en der wat witte wolkjes. De temperatuur stijgt tot zeer aangename hoogtes en iedereen popelt van verlangen om naar buiten te gaan. Terrasjes en stranden worden weer drukbezocht en ook in de koele avonduren is het buiten nog overal gezellig en druk. We hebben onze dikke winterkleding weer opgeborgen en onze zomerse garderobe uitgestald. Wat trekken we deze zomermaanden aan? Houden we het bij onze bestaande garderobe of gaan we voor nieuwe zomerkleding en zomerschoenen in de allernieuwste trends? Als je wilt weten op welke vijf fashion trends je kunt letten om er helemaal op en top uit te zien, lees dan vooral verder.

Fashion trend 1 – Pasteltinten

Oplettende fashion volgers konden het in 2017 al zien. Wie toen naar de laatste shows van topdesigners zoals Valentino, Christian Dior en Versace had gekeken, heeft nu waarschijnlijk al prachtige mode-items in fraaie pasteltinten aangeschaft. Deze zomer zul je beslist niet uit de toon vallen als je kiest voor pastelkleuren met een zoet en zacht karakter. Dit geldt zowel voor dames als voor heren. Voor een mooi overzicht en inspiratie zou je dit op L’Officiel kunnen lezen.

Fashion trend 2 – De Prairie look

De Prairie chic-look combineert romantiek, liefde voor natuur en een voorkeur voor natuurlijke stoffen, die ook zeker aansluiten bij de al eerder besproken pasteltrend. Je bent helemaal prairie chic als je de indruk achterlaat zo uit de vrije natuur te komen, waar je na hebt kunnen denken over de schoonheid van het leven. Denk aan smaakvolle combinaties van basic mode met romantisch ogende borduursels en schoenen. Als je voorbijloopt, mag je een zachte en dromerige sfeer uitstralen. In een blogartikel op Klingel.be staat alles mooi op een rijtje.

Fashion trend 3 – Strookjes, laagjes en ruches

Deze zomer ga je het helemaal maken in een rok of jurk met ruches, strookjes of laagjes. Met deze trend laat je een speelse, frivole en vooral elegante indruk achter. Het past bij de romantische uitstraling van andere trends, maar je hoeft je zeker niet te beperken tot pastelkleuren. Je rok mag beslist in het oog springen, ook qua kleur. Een van de topdesigners die grote ogen gaat gooien met zijn ruches en laagjes, is Alexander McQueen. Voel je de inspiratie al stromen als je in zijn nieuwste kijkt?

Fashion trend 4 – Meerdere tassen

Wat is een dame zonder damestas? We weten het, echte fashionista’s zorgen ervoor dat hun tassen perfect aansluiten bij hun outfits. Met een prachtige damestas kun je een casual outfit een chic karakter geven of een bijzonder formele kledingstijl een tikkeltje speelser maken. Omdat we steeds meer zaken meenemen, kunnen we ruimte tekort komen. Maar niet deze zomer. Volg het voorbeeld van Gucci, Dolce & Gabbana of Chanel en ga op stap met meer tasjes, die je uiteraard mooi op elkaar afstemt.

Fashion trend 5 – Street meets luxury

De vijfde fashion trend is speciaal gericht op de heren onder ons. We gaan deze zomer een luxueuze uitstraling combineren met streetstyle. We houden de nonchalance en het stoere van street style vast, maar dan wel in luxe leer, topkwaliteit katoen en linnen. Deze zomer hoeft ook niet alles meer slim-fitted te zijn. Het mag zelfs een beetje oversized en ook je schouderpartij mag weer gezien worden.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button