Europa

Kassel, dé bestemming voor een groene stedentrip

Ik hou van Duitsland! De natuur is mooi, het is er schoon, opgeruimd en de mensen zijn vriendelijk. Allemaal redenen waarom wij de laatste jaren meerdere keren onze vakantie in Duitsland doorbrachten. Een deelstaat waar we nog niet geweest zijn is Hessen, ten oosten van Noordrijn-Westfalen. Eigenlijk niet eens zo gek ver van Medebach, waar we al diverse keren zijn geweest. Kassel is de grootste stad van Noord-Hessen en ligt in het noorden van de deelstaat. Een regio waar ik zeker eens naartoe wil, om verschillende redenen.

Groene stedentrip

Het is vanaf Utrecht zo’n 4 uur rijden naar Kassel, goed te doen wanneer je een stedentrip wilt maken waarbij je 2 of 3 nachten blijft. Ga je met de trein dan duurt de reis een uurtje langer. Een stedentrip combineren met uitstapjes in de natuur lijkt steeds populairder te worden en Kassel blijkt een stad die zich hier uitermate goed voor leent. Kassel ligt in een zgn keteldal, een dal met aan 3 zijde berghellingen. Hierdoor zit je vanuit de stad snel in de natuur en in de omgeving zijn er dan ook talloze parken te vinden. Genieten van de natuur, watervallen bezoeken en mooie wandelingen maken: het kan er allemaal.

Lees ook: 5 tips voor stedentrips in de Benelux

Kassel, ideale bestemming voor een groene stedentrip - AllinMam.com
Wilhelmshöhe by Lucertolone | Shutterstock

Overnachten in de stad of op de camping?

Overnachten kan heel goed in de stad zelf, bijvoorbeeld in het historische Renthof Kassel waar prachtige kamers te boeken zijn. Ook via Airbnb zijn vele leuke accommodaties in het centrum te vinden. Wil je wakker worden in de natuur dan kun je terecht op Camping Kassel, gelegen aan de Fulda rivier. Deze camping ligt op 3 kilometer afstand van het stadscentrum: meteen een leuke wandeling!

Wilhelmshöhe waterspelen

In het Wilhelmshöhe bergpark kun je getuige zijn van indrukwekkende waterspelen. Vanaf een enorm Herkules-monument bovenop de berg stroomt water naar beneden over een 350 meter lange cascade. In het bergpark vind je prachtig aangelegde vijvers, spectaculaire watervallen en stroomversnellingen. Wilhelmshöhe bergpark staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en trekt bezoekers van over heel de wereld. Lees hier meer over de waterspelen in Kassel.

Kassel, ideale bestemming voor een groene stedentrip
Wilhelmshöhe by Angela Rohde | Shutterstock

Nog meer groen in Kassel

Een ander park waar je het drukkere stadsleven even achter je kunt laten is Karlsaue. Een groot park meteen aan de rand van het centrum van Kassel. Je vindt hier onder andere de orangerie én het Blumeninsel Siebenbergen, een eiland waar je een weelde aan bloemen en planten aantreft.

Kassel, ideale bestemming voor een groene stedentrip - AllinMam.com
Siebenbergen Kassel by Asvolas | Shutterstock

Wilde wasberen populatie in Kassel

Heel bijzonder is de populatie wilde wasberen in Kassel. Vind je wasberen in veel landen alleen maar in de dierentuin, in Kassel leven ze in de vrije natuur. Je kunt ze overal tegenkomen, in de parken maar ook in de stad.

Kassel, ideale bestemming voor een groene stedentrip - AllinMam.com
Wild raccoon in Kassel by Nicolette_Wollentin | Shutterstock

Zwemmen en sauna

Heb je zin om even te relaxen dan kun je terecht in het Auebad. Het Auebad heeft veel te bieden: diverse buiten- en binnenzwembaden, glijbanen, sauna’s, ligweides en veel meer. Heerlijk om je hoofd even leeg te maken na een drukke dag shoppen of om een dagje door te brengen wanneer je met je gezin op vakantie bent in Kassel. Een dagje in alle rust genieten van sauna’s, zwembaden en wellness behandelingen kan heel goed in Kurhessen Therme.

Kassel, ideale bestemming voor een groene stedentrip - AllinMam.com
Kurhessen Therme | © Hessischer Heilbäderverband

Kletterwald Kassel

Wanneer je op zoek bent naar een leuke activiteit met de kinderen kun je een klimparcours afleggen in Kletterwald Kassel. In dit klimbos vind je meerdere parcours voor jong en oud. Voor de echte diehards is er zelfs een parcours wat de 15 meter hoogte aantikt!

Kassel, ideale bestemming voor een groene stedentrip - AllinMam.com
© Kassel Marketing GmbH

Zissel in Kassel

Mocht je je zomervakantie in de buurt van Kassel doorbrengen dan kun je het volksfeest Zissel in Kassel bezoeken. Het feest duurt een paar dagen en alle festiviteiten spelen zich af op en rond de Fulda rivier. Er worden wedstrijden gehouden met de Dragon Boat, er is muziek, er wordt gedanst en uiteraard is er veel lekker eten. Het absolute hoogtepunt van het feest is de waterparade waarbij je alles wat maar kan varen voorbij ziet komen.

Meer informatie over overnachtingen, musea en deals vind je op de website van WOW Kassel.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button