Azië

Fietsen door Bangkok met je kinderen | Thailand

Thailand is bij uitstek geschikt als verre reisbestemming met kinderen. Je vindt er wilde dieren in het oerwoud, rijkversierde tempels en tropische stranden waar het heerlijk zandkastelen bouwen is. De manier van reizen is al een belevenis op zich: in riksja’s en tuktuks, met traditionele houten bootjes en slapend, tussen de frisse lakens in de nachttrein. De Thai zijn gek op kinderen en zeker als die van jou gezegend zijn met – in hun ogen – exotische blonde lokken, zal er heel wat gezongen, gegiecheld, geknuffeld en gelachen worden met je kroost. Zie je op tegen de lange afstanden? Boek dan een rechtstreekse vlucht en regel ter plaatse privétransfers: een stuk sneller en precies afgestemd op jouw reisschema.

Kies voor één van de minder bezochte tempelcomplexen, waar je niet overspoeld wordt door toeristen.

Misschien denk je niet meteen aan drukke Aziatische steden als je plannen maakt voor een vakantie met je kinderen, maar toch kun je de hoofdstad Bangkok ook prima met het hele gezin bezoeken. Vind je de chaos van het centrum teveel van het goede, kies dan voor een hotel aan de Chao Phraya rivier: nog steeds dichtbij alle bezienswaardigheden, maar net iets rustiger gelegen. De winkeltjes in het centrum liggen in een voetgangersgebied, waar je je met je kinderen dus geen zorgen hoeft te maken over autoverkeer. Als je een tempel wilt bezoeken, kies dan voor één van de minder bezochte tempelcomplexen, waar je niet overspoeld wordt door toeristen. Hier kunnen je kinderen op hun gemak de mysterieuze bouwwerken met bladgoud en glimmende steentjes bekijken.

met kinderen naar thailand

Fietsen door Bangkok is een heel leuke manier om Bangkok te leren kennen. Met een klein groepje en twee gidsen ga je op pad; ieder op een eigen fiets en de kleinsten achterop. De gids leidt je door de smalle straatjes van China Town. Auto’s passen hier niet door en omdat de mensen hier graag deuren en ramen openzetten, lijkt het af en toe bijna of je door hun woonkamer fietst. De markt van China Town is een hele ervaring, hier kun je alle etenswaren kopen die je maar kunt verzinnen: van grote hompen vlees en vis tot vreemde fruitsoorten, insecten, pittige kruiden en hete pepers.

Vervolgens ga je met fiets en al op een houten longtailboot, waarmee je de rivier oversteekt. De westkant van de rivier laat een heel ander soort Bangkok zien: overal groene begroeiing en houten huisjes te midden van bananenplanten. De fietspaden kronkelen als een lint door de natuur en over de khlongs (smalle kanalen); al fietsend krijg je het gevoel dat je op het platteland bent. De gids brengt je naar een tempel, waar je voor de verandering eens geen andere toeristen ziet, maar alleen de Thai die uiting geven aan hun boeddhistische geloof. De rust, het geluid van de gong en de vele bloemenoffers brengen zelfs de grootste dondersteentjes in een zenstemming.

met kinderen op de fiets door bangkok

Met ThailandKids, onderdeel van RiksjaKids, kun je zelf gaan fietsen door Bangkok. Je stelt jullie individuele reis samen met bouwstenen. Daarbij krijg je advies van reisspecialisten die niet alleen het land goed kennen, maar zelf ook met hun kinderen verre reizen hebben gemaakt.

foto’s: Riksjakids en AllinMam

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button