Reistips

Camper huren voor vakantie? Vijf voordelen van reizen met een camper


Reizen met de camper spreekt tot de verbeelding. Steeds meer stellen en gezinnen kiezen voor deze manier van vakantie vieren. Niet zo verwonderlijk, want op vakantie gaan met de camper biedt veel voordelen. Alleen de vrijheid die je ervaart is al een reden om een comfortabele “bestuurbare caravan” te willen huren. Je bent niet gebonden aan één locatie, hebt altijd je bed bij je en kunt stoppen waar jij dat wilt. En anders dan reizen met een caravan, heb je geen groot rijbewijs nodig als je een kleine camper wilt huren voor jouw vakantie. Reizen met de camper heeft nog veel meer voordelen. We hebben de meest leuke en praktische voordelen van reizen met een camper voor je op een rij gezet.

Een camper huren voor een onvergetelijke reis of vakantie

Vroeger zagen we vooral veel pensionado’s die hun camper richting de Spaanse zon stuurden. Hoe anders is dat nu! De populariteit van de camper is zeker dat laatste jaren fors gestegen. Iedereen ervaart de voordelen en het gemak van deze manier van vakantie vieren. Je bent namelijk van niets en niemand afhankelijk. Lang leve de vrijheid dus. En laat dat nou precies het gevoel zijn waar we vooral in onze vakantie naar op zoek zijn. Tegenwoordig kun je steeds makkelijker een camper huren, zelfs particulier een camper huren via Goboony. Bijvoorbeeld van eigenaren die het na- of voorseizoen verkiezen boven het hoogseizoen. In de tussenliggende periode kun jij gebruik maken van een luxe, grote, hippe of retro camper bus. Jij kiest!

De voordelen van reizen met een camper zijn eindeloos

Is vakantie vieren of de wereld ontdekken voor jou vooral een avontuur? Dan biedt het huren van een camper via een particulier heel veel voordelen. Vijf voordelen van reizen met een camper:

Dure accommodatie huren is niet nodig

Ben je een echte vakantieliefhebber? Dan weet je ook wat het huren van een accommodatie kost. Zoals een hotel, appartement of ingerichte tent. Met een camper huur je niet alleen een mobiel vakantieverblijf, maar ook nog eens comfortabel vervoer.

Tussentijdse stops? Geen probleem!

Als je gaat reizen met een camper kun je stoppen waar en wanneer jij dat wilt. Dat geldt ook voor een tussentijdse overnachting. Inchecken of ingewikkelde online reserveringen maken is vrijwel niet nodig. Rijd naar een camperplaats langs de route die je aflegt en het ontspannen kan beginnen.

Lees ook: Drie leuke campings in Zweden

Camper huren voor vakantie? Vijf voordelen van reizen met een camper - AllinMam.com

Eenvoudig van locatie naar locatie reizen

Reizen betekent ontdekken. Het liefst wil je in jouw vakantie zoveel mogelijk mooie plekjes spotten. Met een camper doe je dat heel eenvoudig. Je hebt namelijk de vrijheid om van plaats naar plaats te toeren, zonder dat je vastzit aan een gehuurde accommodatie.

Alles wat je nodig hebt binnen handbereik

Je neemt een tas met kleding mee, wat boodschappen voor onderweg en je bent klaar voor vertrek. Dat is het gemak van op vakantie gaan met een gehuurde camper. Ze zijn namelijk volledig ingericht. Zo zijn campers voorzien van bedden, een eethoek en zelfs een douche, toilet of keuken. Je bent dus van niemand afhankelijk als je reist met een camper.

Geschikt voor stellen en gezinnen

Tegenwoordig kun je heel veel verschillende soorten campers huren. Van grote luxe campers met comfortabele bedden, een televisie en een luifel tot aan hippe of opgepimpte camperbussen. Een campervakantie is niet voor niets populair bij een brede doelgroep. Van senioren en avontuurlijke stelletjes tot aan gezinnen met kleine kindjes.

Waar kun je het beste een camper huren?

Campers kun je huren bij een speciaal camperbedrijf, maar huren van een particuliere aanbieder is misschien nog wel een betere keuze. Het doel is hier namelijk niet het maken van winst. Veel particulieren verhuren hun camper omdat ze ook anderen kennis willen maken met deze fantastische manier van reizen. En dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Huur een trendy of omgebouwde camper, een goed uitgeruste bus of een grote camper die van alle gemakken is voorzien.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button