Lifestyle

Foto’s in een boek of je foto op canvas aan de muur?

Foto’s maken doe ik graag. Vooral met mijn smartphone maar ook weleens met de grote camera, zoals ik die noem. Toch pak ik snel de smartphone erbij om foto’s te maken en zeker als er een goede camera op zit. Een smartphone heb je ook bijna altijd bij de hand, vooral wanneer er zich onverwachte momentjes voordoen. En met een kleine baby in huis heb je best vaak zo’n moment.

Wat een uitzoekwerk al die foto’s!

Op mijn smartphone staan serieus al honderden foto’s van Esmee. Haar eerste foto na de geboorte, haar eerste lachje, haar eerste keer in bad en ga zo maar door. Kort geleden wilde ik de foto’s uitzoeken maar ik zag de bomen door het bos niet meer en ik ben er meteen mee gestopt. Dat komt wel een keer! Een aantal foto’s af laten drukken om ergens in huis op te hangen bleef echter in mijn gedachten rondspoken.

Foto op canvas laten printen

Toen kreeg ik te horen dat ik bij CanvasCompany.nl (dochterbedrijf van FotoCadeau.nl) iets op canvasdoek mocht laten printen. Bij deze online dienst kun je foto’s laten printen op canvas in verschillende soorten en maten. Ik koos voor een formaat van 40 x 60 cm, dat leek me wel mooi. Niet te klein en niet te groot en waardoor de foto goed zichbaar is in ons huis.

Bij het bestellen heb je verschillende opties zodat je je canvasdoek kan laten printen zoals jij wilt. In de vorm van een collage of met verschillende kleuraccenten zoals zwart wit met kleuraccent. Of bijvoorbeeld een pop-art. Of je kind in real-life formaat, want je kunt de doeken ook heel groot laten afdrukken. Ook zijn er doeken die weerbestendig zijn zodat je ze buiten in de tuin of balkon kunt hangen. Zoveel keuze! Ik koos voor een enkele foto, in de originele kleur. De foto’s zijn gemaakt met de smartphone maar het resultaat is prachtig. Canvas is vrij vergevingsgezind dus een iets minder goede resolutie of een oneffenheid valt minder op dan op fotopapier.

Makkelijk bestellen en veel opties

Je kunt je foto’s uploaden vanaf je computer, smartphone en/of tablet maar ook vanaf je social media account zoals Facebook of Instagram. Wanneer je fanatieke FB-er en IG-er bent staan er altijd leuke wel recente foto’s op je kanalen, handig dus dat dit kan. Na het uploaden van de foto zie je meteen een voorbeeld van hoe jouw doek er uit zou kunnen zien. Vanaf hier kun je het doek verder personaliseren. De foto kun je veranderen naar zwart-wit of sepia en je kunt kiezen voor liggend of staand. Ook kun je tekst aan de foto toevoegen. Dit allemaal heb ik niet gedaan, want mijn foto was al prachtig en ik wilde er helemaal niets aan veranderen. Wanneer je een collage wilt, kun je de foto’s naar CanvasCompany doorsturen en dan nemen zij persoonlijk contact met je op, om jouw ideale collage samen te stellen.

Bij het bestellen van het doek kun je als extra een ophangsysteem mee bestellen, dit is gemakkelijk vast te schroeven aan de achterkant van het doek. Het ophangsysteem wordt niet automatisch meegeleverd, waarschijnlijk omdat de ervaring heeft geleerd dat niet iedereen de foto op wil hangen.

De door mij bestelde canvasdoeken kreeg ik twee dagen na bestellen al binnen, helemaal verpakt in bubbelplastic. Het doek heeft een mooie plek boven de eettafel gekregen; bij binnenkomst kijkt Esmee iedereen aan met haar grote kijkers!

*Dit is een gesponsorde post

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button