Film/serie

Gave Netflix series om te kijken

Al jarenlang zijn wij verslingerd aan Netflix. Het is echt ons momentje samen, ’s avonds op de bank, als de kinderen op bed liggen. Als we thuis zijn kijken we bijna altijd wel 1 of 2 afleveringen van de serie waar we op dat moment middenin zitten. We hebben inmiddels al aardig wat gezien en het lijkt me leuk om een overzichtje te geven van waar we zoal fan van zijn.

Netflix aanbod

Nu is het Netflix aanbod natuurlijk veel groter dan wat ik hieronder laat zien. Hoeveel avonden we ook kijken naar series, steeds weer komen we erachter dat er series zijn die we nog niet hebben gezien. Of zien we dat er weer nieuwe series zijn toegevoegd.

Buitenlandse series

Wat betreft buitenlandse series is het aanbod op Netflix ook behoorlijk groot. We hebben al heel veel Israëlische en Scandinavische series gekeken. Toppers wat ons betreft zijn de Israëlische series Hostages en Fauda. Van de Scandinavische series The Bridge, Aquited, Grenseland en Trapped. Nu kijken we steeds vaker naar de Spaanse series. Dat begon natuurlijk allemaal met Narcos en La Casa de Papel, de bekende serie waarbij een groep mensen de Koninklijke Munt binnendringt en biljetten gaat drukken. Momenteel kijken we Frontera Verde, een serie waar je even in moet komen maar die je wel pakt.

Fijne drama series voor jou alleen

Naast spannende series die we samen kijken zijn er ook een aantal series die ik gewoon lekker alleen kijk. Als de man een avondje sporten is, of in het buitenland voor werk is. Ideaal met Netflix bij KPN aangezien ik met 1 druk op de knop een serie aan kan zetten zodra de kids op bed liggen. Velvet is zo’n serie, toevallig ook Spaans. Heerlijk dat snelle taaltje wat gesproken wordt door de mensen in modehuis Velvet, in de jaren ’50. En veel drama. Ik hou ervan! Heb je niet genoeg aan de 4 seizoenen dan is er ook nog een vervolg: Velvet Collection. Een andere serie die ik alleen kijk is Outlander, waarin Claire Randall tijdens haar huwelijksreis in Schotland op miraculeuze wijze terug in de tijd reist. Ik ben zelfs zo’n fan dat ik al 2x naar Schotland ben afgereisd om diverse Outlander filmlocaties te bezoeken :-) Een andere aanrader is de Engelse serie Doctor Foster. Gemma vermoedt dat haar man vreemdgaat en is enorm argwanend. Als blijkt dat ze gelijk heeft wordt het ineens ontzettend spannend.

Nog meer Netflix aanraders

Even terug naar de wat snellere series die we samen kijken. Ik heb namelijk nog een aantal aanraders! In de serie Safe zien we de hoofdrolspeler uit Dexter (overigens favoriet bij de man) terug als vader van Jenny die vermist raakt. Undercover is een heel goede Belgisch-Nederlandse serie, waarin 2 agenten undercover gaan om het reilen en zeilen in de drugswereld gade te slaan. Wil je terug in de tijd dan is La Catedral del Mar een prachtige (Spaanse) serie. Het verhaal speelt zich af in het 14e eeuwse Barcelona, met de bouw van de kathedraal Santa Maria del Mar als rode draad door de serie. Ook de 2 op zichzelf staande seizoenen van The Sinner zijn heel goed. In het eerste seizoen is het de vraag waarom een doodnormale vrouw op het strand in blinde razernij een man dood steekt. In het tweede seizoen lijkt een jongetje zijn ouders te hebben gedood. Maar of dat echt zo is?

Zo veel om te kijken, te veel om op te noemen! En dan zijn er natuurlijk ook nog Netflix aanraders en de natuurdocumentaires waarover ik al eerder heb geschreven. Ik ben benieuwd wat jij gaat kijken.. succes met kiezen!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button