Film/serie

Filmtip | If I stay

Ok, ik ben best een emotioneel type en bij veel films laat ik een traantje. Zo ook bij deze film If I stay, wat de voorkant van de dvd al doet vermoeden. Manlief haakt bij het zien van de cover meteen af maar als blijkt dat er niet veel op tv te zien is bedenkt hij zich. Het wordt nog een hele zoektocht naar de dvd aangezien wij een dochter hebben die momenteel in de verstop-fase blijkt te zitten. Nadat we hem na een kwartier zoeken (hij zal toch niet in de vuilnisbak of bij het oud papier verdwenen zijn??) vinden onder de bank nestelt hij zich naast me op de bank voor een knus filmavondje.

Je moet er wel een beetje voor “in the mood” zijn, voor deze film. Serieus verhaal, serieuze acteurs. De zeven-tienjarige Mia Hall, dochter van fervente rockers, is een getalenteerde celliste. Haar vader heeft in haar jeugd zijn rock-carriere aan de kant gezet zodat zij zich kon ontplooien op muzikaal gebied. Ze krijgt een relatie met Adam, eveneens getalenteerd muzikant maar meer richting het genre van haar vader. Vlak voor zij te weten komt of zij wordt toegelaten op de Juilliard Music Academy komt ze na een tragisch ongeval voor een keuze te staan die je niemand wilt laten maken; laat ze los en gaat ze haar familieleden achterna of blijft ze bij haar geliefde Adam?

Het is wel opletten geblazen tijdens deze film, je wordt nl. continue meegenomen terug in de tijd door flashbacks. Waar je in het begin van de film nog denkt “Maar hoe kan dat, hoe zat dat dan, ze was toch…?” valt stukje bij beetje alles op z’n plek. Je zou kunnen denken dat het wat langdradig is, maar dat hangt ook af van je eigen “mood” tijdens het kijken van de film. Wij zijn er echt voor gaan zitten en dan is het een meeslepend verhaal.

If I stay movie

Wat me vooral opvalt is dat je jezelf verplaatst in het personage van Mia. Althans, dat heb ik. Je stelt jezelf voor dat jíj voor die beslissing komt te staan en met het verlies moet dealen waar zij mee dealt, is het het waard? Wil je nog wel? Als ik daar eenmaal goed in zit dan komen die tranen en ze gaan ook niet meer weg, ook niet als de film is afgelopen. Grrrr. Ik moet altijd afkicken van dit soort films en even iets anders kijken, iets luchtigs.

If I stay movie

Vind ik het een aanrader? Ja, maar je moet wel van dit soort films houden. Ben je alleen maar van actie en val je in slaap bij klassieke muziek, wat langere dialogen en scene’s die iets meer tijd in beslag nemen dan moet je deze misschien even overslaan. Heb je echter zin om onder een dekentje op de bank te liggen, je te verplaatsen in een personage en vind je het niet erg als die waterlanders komen? Dan zeg ik zeker: “doen!”

if_i_stay_dvd

 

If I stay op dvd, te koop bij Bol.com voor €15,99

If I stay op Blu-ray, te koop bij Bol.com voor €17,99

 

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button