Outlander seizoen 6

Op het puntje van mijn stoel (oké, de bank) heb ik weer gekeken naar de laatste aflevering van Outlander seizoen 5. Jeetje wat was het spannend! En wat een goed acteerwerk van Caitriona Balfe en Sam Heughan (en alle anderen natuurlijk). Bij veel fans komt nu meteen de vraag naar voren: wanneer is Outlander seizoen 6 te zien?

Opnames Outlander seizoen 6

Aan het einde van de zomer van 2019 startte executive producer Matthew B. Roberts met het schrijven seizoen 6 van Outlander. De opnames van seizoen 6 stonden al gepland maar door het Corona virus is de hele productie opgeschoven. De opnames zouden in mei van 2020 starten maar alles werd uitgesteld tot najaar 2020. En toen werd het weer opgeschoven naar januari 2021. De winter is niet het meest handige seizoen voor opnames. Veel scenes van Outlander seizoen 6 spelen zich binnenshuis af en dus zal er veel in de studio worden opgenomen. Overigens werd ook een groot deel van seizoen 4 van Outlander in de wintermaanden opgenomen, cast en crew hebben eerder met dit bijltje gehakt :-)

Maar, inmiddels ligt januari 2021 alweer achter ons en de opnames voor Outlander seizoen 6 zijn gestart, laat uitvoerend productent Matthew B. Roberts op Instagram weten. Hij plaatste een mooie, korte compilatie van hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij het voorbereiden van de opnames voor seizoen 6 van Outlander.

Lees ook: Bezoek deze Outlander filmlocaties in Schotland

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Sam Heughan, Jaimie, in seizoen 5

A Breath of Snow and Ashes, seizoen 6

In seizoen 5 van Outlander zien we al verhaallijnen die in de Reiziger boeken van Diana Gabaldon pas in boek 6 voorkomen. Onder meer wat er met Claire aan het einde van seizoen 5 gebeurt en de “reünie” met Stephen Bonnet (ik probeer spoilers te beperken ;-) De kans is groot dat we in seizoen 6 van Outlander gaan zien waarvoor Brianna in eerste instantie terug de tijd in is gegaan: de brand op Fraser’s Ridge. Na het vinden van een overlijdensbericht van Jaimie en Claire zette Brianna alles op alles om terug de tijd in te reizen en haar ouders te waarschuwen.

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Brianna, Claire en Jaimie in seizoen 5

De kans is groot dat deze brand in Outlander seizoen 6 in heel andere vorm voorbij komt dan wij denken en Claire en Jaimie komen natuurlijk niet om. Er zijn immers nog veel meer boeken na The Fiery Cross :-) Wellicht heeft Wendigo Donner, de tijdreiziger waar Claire aan het einde van seizoen 5 kennis mee maakt, een vinger in de pap als het om de brand op Fraser’s Ridge gaat? Hij is naarstig op zoek naar edelstenen die hem terug kunnen brengen naar zijn eigen tijd en doet daar misschien meer voor dan iedereen zal verwachten. Ook zal de (voorbereiding op de) Amerikaanse Revolutie een grote rol spelen in seizoen 6. Zullen Jaimie en Claire door alles wat er gebeurt in seizoen 6 uiteindelijk terugkeren naar Schotland?

Outlander seizoen 7

Of Outlander seizoen 7 na seizoen 6 zou komen was voor lange tijd een grote vraag. Caitriona Balfe vertelde een tijd geleden al dat zij en co-star Sam Heughan wel getekend hebben voor een zevende seizoen, maar dat nog niet duidelijk is of deze er ook echt zou komen. Inmiddels is begin maart 2021 duidelijk geworden dat er officieel bijgetekend voor een Outlander seizoen 7. Seizoen 7 van Outlander, An Echo in the Bone, zal eveneens 12 afleveringen bevatten. Ook zijn er vergaande plannen voor een spin-off van de serie. Waarschijnlijk zal de spin-off gebaseerd zijn op de boekenserie Lord John. Spannend, al die plannen!

Of men na de opnames van seizoen 6 meteen doorgaat met seizoen 7 is nog even afwachten. Zoals iedereen weet heeft het opnemen van seizoen 6 veel vertraging opgelopen door COVID-19. Wie weet willen ze wat tijd inhalen door met Outlander seizoen 7 meteen door te pakken. Is dat niet het geval, dan zullen de opnames voor het 7e seizoen van Outlander hoogstwaarschijnlijk pas beginnen in het najaar van 2022.

Lees ook: Met deze Outlander gadgets kom je Droughtlander door

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Claire, Jaimie en hun familie in de jaren ’60, seizoen 5

Wanneer komt Outlander seizoen 6 op televisie?

Waarschijnlijk zal Outlander seizoen 6 eind 2021 of begin 2022 te zien zijn voor het grote publiek. Meestal nemen de opnames en de montage een klein jaar in beslag. Droughtlander duurt dus nog even voort, maar gelukkig worden we zo nu en dan getrakteerd op heerlijke “behind the scenes” beelden. Ook zijn we van de Outlander crew gewend dat ze geregeld kleine interviews en Q&A’s doen en foto’s plaatsen op social media. Daar kunnen we het wel een klein jaartje mee redden, toch?

*Foto’s: ©2019 Starz Entertainment LLC

Gerelateerde artikelen

Back to top button