Film/serie

Outlander seizoen 6 en 7

Op het puntje van mijn stoel (oké, de bank) heb ik weer gekeken naar de laatste aflevering van Outlander seizoen 5. Jeetje wat was het spannend! En wat een goed acteerwerk van Caitriona Balfe en Sam Heughan (en alle anderen natuurlijk). Bij veel fans komt nu meteen de vraag naar voren: wanneer is Outlander seizoen 6 te zien?

Opnames Outlander seizoen 6

Aan het einde van de zomer van 2019 startte executive producer Matthew B. Roberts met het schrijven seizoen 6 van Outlander. De opnames van seizoen 6 stonden al gepland maar door het Corona virus is de hele productie opgeschoven. De opnames zouden in mei van 2020 starten maar alles werd uitgesteld tot najaar 2020. En toen werd het weer opgeschoven naar januari 2021. De winter is niet het meest handige seizoen voor opnames. Veel scenes van Outlander seizoen 6 spelen zich binnenshuis af en dus zal er veel in de studio worden opgenomen. Overigens werd ook een groot deel van seizoen 4 van Outlander in de wintermaanden opgenomen, cast en crew hebben eerder met dit bijltje gehakt :-)

Uiteindelijk begon men met de opnames voor Outlander seizoen 6 begin 2021. Productent Matthew B. Roberts maakte dit toen bekend op Instagram. Hij plaatste een mooie, korte compilatie van hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij het voorbereiden van de opnames voor seizoen 6 van Outlander.

Lees ook: Bezoek deze Outlander filmlocaties in Schotland

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Sam Heughan, Jaimie, in seizoen 5

A Breath of Snow and Ashes, seizoen 6

In seizoen 5 van Outlander zien we al verhaallijnen die in de Reiziger boeken van Diana Gabaldon pas in boek 6 voorkomen. Onder meer wat er met Claire aan het einde van seizoen 5 gebeurt en de “reünie” met Stephen Bonnet (ik probeer spoilers te beperken). Uiteindelijk werd seizoen 6 van Outlander behoorlijk ingekort. Door de pandemie, maar eveneens door de zwangerschap van Caitriona Balfe. Uiteindelijk bevat Outlander seizoen 6 “maar” 8 afleveringen. De eerste aflevering is met een duur van ruim 90 minuten extra lang.

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Brianna, Claire en Jaimie in seizoen 5
Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Claire, Jaimie en hun familie in de jaren ’60, seizoen 5

Outlander seizoen 7

Of Outlander seizoen 7 na seizoen 6 zou komen was voor lange tijd een grote vraag. Caitriona Balfe vertelde een tijd geleden al dat zij en co-star Sam Heughan wel getekend hebben voor een zevende seizoen, maar dat nog niet duidelijk is of deze er ook echt zou komen. Uiteindelijk werd begin maart 2021 duidelijk dat er officieel bijgetekend was voor een Outlander seizoen 7.

Ook zijn er vergaande plannen voor een spin-off van de serie. Waarschijnlijk zal de spin-off gebaseerd zijn op de boekenserie Lord John. Spannend, al die plannen!

Lees ook: Met deze Outlander gadgets kom je Droughtlander door

Wanneer komt Outlander seizoen 7 op televisie?

Outlander seizoen 7 is vanaf 17 juni 2023 te zien bij Ziggo. Seizoen 7 van Outlander, An Echo in the Bone, zal 16 afleveringen bevatten. Een mooie goedmaker voor de 8 afleveringen van seizoen 6! Lees hier meer over Outlander seizoen 7.

Spin-off Outlander: Blood of My Blood, prequel van de serie

In augustus 2022 werd duidelijk dat men werkte aan een prequel van Outlander. Deze prequel gaat Outlander: Blood of My Blood heten. Hoofdrollen in deze Outlander prequel / spin-off zijn weggelegd voor de ouders van Jamie Fraser, Ellen MacKenzie en Brian Fraser. De serie volgt het liefdesverhaal van de twee in een tijd van gearrangeerde huwelijken, waarbij huwelijkspartners op strategische wijze werden gekozen en liefde als een luxe werd beschouwd. In januari 2024 beginnen de opnames voor deze 10-delige serie in Glasgow.

*Foto’s: ©2019 Starz Entertainment LLC

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button