Outlander seizoen 6

Op het puntje van mijn stoel (oké, de bank) heb ik weer gekeken naar de laatste aflevering van Outlander seizoen 5. Jeetje wat was het spannend! En wat een goed acteerwerk van Caitriona Balfe en Sam Heughan (en alle anderen natuurlijk). Bij veel fans komt nu meteen de vraag naar voren: wanneer is Outlander seizoen 6 te zien?

Opnames Outlander seizoen 6

Aan het einde van de zomer van 2019 startte executive producer Matthew B. Roberts met het schrijven seizoen 6 van Outlander. De opnames van seizoen 6 stonden al gepland maar door het Corona virus is de hele productie opgeschoven. De opnames zouden in mei van 2020 starten maar alles werd uitgesteld tot najaar 2020. En nu is het weer opgeschoven naar januari 2021. De winter is niet het meest handige seizoen voor opnames. Veel scenes van Outlander seizoen 6 spelen zich binnenshuis af en dus zal er veel in de studio worden opgenomen. Overigens werd ook een groot deel van seizoen 4 van Outlander in de wintermaanden opgenomen, cast en crew hebben eerder met dit bijltje gehakt :-)

Hoe dan ook, Droughtlander duurt nog even voort. Het gaat een stuk langer duren dan de vorige Droughtlanders… sorry fans!

Lees ook: Bezoek deze Outlander filmlocaties in Schotland

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Sam Heughan, Jaimie, in seizoen 5

A Breath of Snow and Ashes, seizoen 6

In seizoen 5 van Outlander zien we al verhaallijnen die in de Reiziger boeken van Diana Gabaldon pas in boek 6 voorkomen. Onder meer wat er met Claire aan het einde van seizoen 5 gebeurt en de “reünie” met Stephen Bonnet (ik probeer spoilers te beperken ;-) De kans is groot dat we in seizoen 6 van Outlander gaan zien waarvoor Brianna in eerste instantie terug de tijd in is gegaan: de brand op Fraser’s Ridge. Na het vinden van een overlijdensbericht van Jaimie en Claire zette Brianna alles op alles om terug de tijd in te reizen en haar ouders te waarschuwen.

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Brianna, Claire en Jaimie in seizoen 5

De kans is groot dat deze brand in Outlander seizoen 6 in heel andere vorm voorbij komt dan wij denken en Claire en Jaimie komen natuurlijk niet om. Er zijn immers nog veel meer boeken na The Fiery Cross :-) Wellicht heeft Wendigo Donner, de tijdreiziger waar Claire aan het einde van seizoen 5 kennis mee maakt, een vinger in de pap als het om de brand op Fraser’s Ridge gaat? Hij is naarstig op zoek naar edelstenen die hem terug kunnen brengen naar zijn eigen tijd en doet daar misschien meer voor dan iedereen zal verwachten. Ook zal de (voorbereiding op de) Amerikaanse Revolutie een grote rol spelen in seizoen 6. Zullen Jaimie en Claire door alles wat er gebeurt in seizoen 6 uiteindelijk terugkeren naar Schotland?

Lees ook: Met deze Outlander gadgets kom je Droughtlander door

Outlander seizoen 6 - AllinMam.com
Claire, Jaimie en hun familie in de jaren ’60, seizoen 5

Wanneer komt Outlander seizoen 6 op televisie

Wanneer Outlander seizoen 6 op televisie te zien is kan niemand zeggen. Waarschijnlijk wordt dat bekend wanneer de opnames weer begonnen zijn. Zoals het er nu voor staat starten de opnames van seizoen 6 een half jaar later, in het najaar van 2020. Meestal nemen de opnames en de montage een klein jaar in beslag, dus hou er rekening mee dat het zesde seizoen van Outlander pas eind 2021 of begin 2022 op televisie te zien zal zijn.

*Foto’s: ©2019 Starz Entertainment LLC

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close