Film/serie

Outlander seizoen 7, wanneer te zien?

Yes, eindelijk kunnen we weer naar Jaimie en Claire kijken! Vanaf half juni 2023 is Outlander seizoen 7, An Echo in the Bone, te zien is voor het grote publiek bij Starz. En in Nederland bij Ziggo! Iedere week is er een aflevering te zien zijn, steeds een dag nadat de aflevering te zien was bij Starz. Dat wordt weer lekker bingen…

Niet alle afleveringen van Outlander 7 komen tegelijk

Seizoen 7 van Outlander heeft in totaal 16 afleveringen. Ze zullen echter niet allemaal na elkaar beschikbaar komen. Het seizoen wordt opgedeeld in tweeën. De eerste afleveringen zijn dus te zien vanaf 17 juni (in Nederland), de tweede helft komt in de loop van 2024 beschikbaar. Het voordeel van het verdelen van de afleveringen is dat er minder Droughtlander (tijd tussen de seizoenen) zal zitten tussen seizoen 7 en seizoen 8, het laatste seizoen van Outlander. Verhalen gaan ook in het rond dat Diana Gabaldon bezig is met het laatste Outlander boek en dat dit dan verwerkt kan worden in Outlander seizoen 8.

Droughtlander

Droughtlander is voorlopig voorbij! Afgelopen maanden werden we al geregeld getrakteerd op heerlijke “behind the scenes” beelden van Outlander seizoen 7. Ook zijn we van de Outlander crew gewend dat ze geregeld kleine interviews en Q&A’s doen en foto’s plaatsen op social media. Daarnaast kwamen er steeds meer teasers en dan nu eindelijk de eerste afleveringen van Outlander seizoen 7.

Kun je toch niet wachten? Kijk dan eens naar alle Outlander boeken of haal wat Outlander gadgets in huis.

Wat gaat er gebeuren in Outlander seizoen 7?

Worden de boeken gevolgd, of wijkt men steeds meer af van het originele verhaal? Dat gaan we zien. Wel weten we zo goed als zeker dat Claire de strop ontloopt; we zien haar met korte haren op het schavot staan, maar later in de teaser heeft ze haar vertrouwde lange lokken weer terug. Bekijk hier de eerste teaser van seizoen 7 van Outlander.

An Echo in the Bone bevat 16 afleveringen, die zoals je hierboven kunt lezen in tweeën worden opgesplitst. Seizoen 6 had maar 8 afleveringen; mede door de zwangerschap van Caitriona én door COVID. We krijgen een flinke portie Outlander op ons bordje dus komende zomer, maar helaas niet zo veel als iedereen had verwacht.

Outlander seizoen 8

Ook is inmiddels getekend voor een seizoen 8 van Outlander. Tien afleveringen worden er gemaakt voor het laatste seizoen van de hitserie. Dat dit echt het laatste seizoen wordt lijkt nu wel definitief besloten. Er zijn meer boeken dan seizoenen en tot nu toe liep het aardig gelijk op. Ergens moet het verhaal in seizoen 8 van Outlander behoorlijk aangepast gaan worden. Voor het zo ver zal zijn, kunnen we waarschijnlijk eerst gaan genieten van de prequel van Outlander.

Waar kun je Outlander 1 t/m 7 zien?

Zoals je hierboven kunt lezen zal Outlander seizoen 7 te zien zijn bij Ziggo, net als voorgaande seizoenen. Ook Outlander seizoen 6 is tot nu toe te zien bij Ziggo en op Netflix. Ook alle andere seizoenen van Outlander zijn te zien op Netflix, helaas niet meer op Ziggo.

Prequel van Outlander: Blood of My Blood

In augustus 2022 werd namelijk duidelijk dat er gewerkt wordt aan een prequel van Outlander. Deze prequel zal Outlander: Blood of My Blood gaan heten. De serie zal draaien om de ouders van Jamie Fraser, Ellen MacKenzie en Brian Fraser. Zijn jullie ook zo benieuwd wie er voor deze rollen gecast gaan worden?

Spin-off over Lord John

Ook wordt er nog steeds gesproken over een spin-off van de serie, die gebaseerd zal zijn op de boekenserie Lord John. Spannend, al die plannen. Ik denk dat alle Outlander fans het erover eens zullen zijn, er kunnen niet genoeg prequels en spin-offs van Outlander komen!

Back to top button