Film/serie

Mijn Netflix serie aanraders van dit moment

Al een aantal jaren zijn we VERSLAAFD aan Netflix. Echt ons momentje samen. Op de bank kruipen als de kinderen op bed liggen. Via digitale tv van KPN een aflevering van een Netflix serie kijken. Of twee. Of drie… Er zijn series die me zó pakken, het liefst kijk ik dan alle afleveringen achter elkaar! Een paar jaar geleden waren de series die we hadden gezien nog op 2 handen te tellen. Zo schreef ik eerder al over The Missing, Better Caul Saul, Fargo, The Bridge, Orphan Black, Narcos en Homeland. Maar inmiddels raak ik zelf aardig de kluts kwijt :-) Tijd voor een update met mijn Netflix serie aanraders!

Mijn Netflix serie aanraders van dit moment

We hebben uiteraard veel meer series gekeken dan hieronder staan vermeld. Maar die hebben dan óf niet zo heel veel indruk gemaakt óf we zijn halverwege gestopt met kijken. Wat opvalt is dat we steeds vaker Scandinavische series kijken. Ze kunnen er wat van, daar in het Noorden! De verhalen zijn diepgaand, meeslepend en vaak heel spannend. Heerlijk :-)

Reign

What can I say…. Ik was echt hooked aan deze serie. Het hield me zelfs overdag bezig, té absurd! In de VS werd de serie uitgezonden door CW, die zicht voornamelijk op tieners richt. Mede daardoor werd de serie al snel bestempeld als tienerserie. Maar ik kan je verzekeren: de complotten en intriges aan het Franse hof kunnen ook volwassenen behoorlijk bezig houden! De serie volgt het leven van Mary Stuart (Queen of Scots). Sinds haar zesde levensjaar is ze verloofd met Frans II (Francis) van Frankrijk. Op Netflix zijn inmiddels alle 4 de seizoenen beschikbaar. Je bent dan ook wel even bezig om ze allemaal te kijken, elk seizoen bevat namelijk rond de 20 afleveringen. Het verhaal in de serie is hier en daar behoorlijk anders dan hoe het werkelijk gelopen is maar dat deert niet. Mooie mensen, mooie kostuums, lekker snel gefilmd met een modern tintje ( o.a. de muziek). I love it!

Outlander

In Outlander reist Claire op een mysterieuze wijze van het jaar 1948 terug in de tijd en komt terecht in de Schotse 18e eeuw. Ze wordt verliefd op Jamie Fraser, een Schotse strijder. Er volgen allerlei “tegenslagen” waardoor ze elkaar steeds weer uit het oog verliezen. Slagvelden, ontvoeringen en ook reist Claire weer terug naar haar eigen tijd. Ik wil er niet te veel over zeggen want een spoiler komt dan al snel om de hoek kijken. Wat de hele serie voelbaar blijft is de enorme aantrekkingskracht tussen Jamie en Claire. Je wilt gewoon hoe dan ook dat ze bij elkaar komen en/of blijven. Echt te gek acteerwerk van Sam Heughan (Jamie) en Caitriona Balfe (Claire), die twee zijn heel goed gecast. Het derde seizoen is binnenkort beschikbaar op Netflix. Ik heb het derde seizoen via een andere weg kunnen kijken en ik kan je zeggen: het is weer de moeite waard!

Lees ook: Bezoek deze Outlander filmlocaties in Schotland

Bloodline

Een serie die we ook in één zucht uitkeken, maar we horen er verschillende verhalen over. Mensen vonden hem saai, niet “snel” genoeg gefilmd, karakters waren oppervlakkig… Wij herkennen ons hier totaal niet in. Enorm geboeid hebben we gekeken naar alle perikelen rondom familie Rayburn. Op het oog leeft de familie een gelukkig en mooi leven in en om hun hotel in de Florida Keys. Maar in het verleden zijn er dingen gebeurd die niet in de doofpot kunnen blijven. Zoals ze zelf zeggen: “We are not bad people, but we did a bad thing” Wanneer Danny, het zwarte schaap van de familie, terugkomt veroorzaakt dat een hoop narigheid. Er zijn op Netflix 3 seizoenen beschikbaar van Bloodline.

Tyrant

Ik hou van kostuumdrama’s en ook van series waarbij het verhaal zich in een andere cultuur afspeelt. Tyrant is zo’n serie. Bassam “Barry” Al Fayeed, is 20 jaar geleden gevlucht uit zijn thuisland, een fictieve staat waar zijn vader dictator is en waar oorlog een hoop vernietigd heeft. Bassam keert met zijn Amerikaanse gezin terug naar de Arabische staat voor het bijwonen van een huwelijk maar omstandigheden zorgen ervoor dat hij er langer blijft. Eigenlijk was deze serie echt een verrassing, ik had er nog nooit over gehoord of over gelezen. En dat lees ik vaker wanneer ik naar informatie over de serie zoek. Mooi gefilmd in een mooie setting, goed geacteerd. En spannend! Momenteel zijn er 2 seizoenen beschikbaar op Netflix.

Doctor Foster

Doctor Foster had ik al een hele tijd in mijn lijst staan. En steeds weer begon ik niet met kijken. Waarschijnlijk omdat ik dacht dat het een zoetsappige serie zou zijn, iets alleen voor vrouwen. Ik ben de serie uiteindelijk in mijn eentje gaan kijken en halverwege de eerste aflevering had ik zoiets van “mmm, ik weet het niet hoor…” Gemma vermoedt dat haar man een affaire heeft en zoekt echt overal iets achter. Enorm achterdochtig is ze, bijna geobsedeerd. Dat irriteerde me! Maar al snel blijkt dat haar vermoedens kloppen en dan begint het… Ontkenning, ontmanteling, chantage… van alles komt er voorbij. Ik kon niet stoppen met kijken!

Acquitted (Frikjent)

Waar we de laatste maanden erg verslingerd aan zijn geraakt: Scandinavische series. Jeetje, wat zijn die goed. Alleen de intro’s al… prachtig! Acquitted is zo’n serie. Het verhaal speelt zich af in Linfjord, Noorwegen. Aksel Nilsen Borgen keert na 20 jaar terug naar deze plaats, waar hij toentertijd verdacht werd van een moord. Ook al is hij toen vrijgesproken, heel het stadje verdenkt hem nog steeds. Vastberaden is hij om de onderste steen boven te krijgen maar hij wordt aan diverse kanten tegengewerkt. Dat hij in eerste instantie is teruggekomen om te investeren in het familiebedrijf van de ouders van het slachtoffer maakt het er niet beter op. Inwoners van Linfjord moeten hem gewoon niet. Mooi gefilmd en spannend tot het laatste moment van seizoen 2!

Thicker than water (Tjockare än vatten)

We blijven in Scandinavië, maar nu in Zweden. Een pension, een uit elkaar gegroeide familie. Moeder runt samen met één van de zoons het pension maar overlijdt. Net voor dit gebeurt roept ze de kinderen bij elkaar: ze heeft een opdracht voor hen, die ze samen zullen moeten vervullen wanneer zij er niet meer is. Dat dat niet zo eenvoudig is als het lijkt blijkt. Oude liefdesgevoelens borrelen weer op en in de doofpot gestopte gebeurtenissen komen aan het licht. Op het eerste gezicht een wat trage serie, maar toch blijf je kijken. Je wilt gewoon weten wat die geheimen zijn, hoe het afloopt! Van Thicker than water zijn 2 seizoenen beschikbaar op Netflix.

Tot zover mijn Netflix serie aanraders. Ik heb er nog veel meer op mijn lijstje staan, dus binnenkort weer een nieuw artikel met Netflix favorites!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button