Film/serie

Netflix aanraders | Wat kijken wij?

Netflix aanraders

We zitten er weer helemaal in, in de series!!! Verslaafd zou je ons bijna kunnen noemen, alhoewel we het kijken van series wel beperken tot de avonduurtjes. Liggen de kinderen op bed, dan wordt er vaak nog even een uurtje gewerkt en dan ploffen me and my husband heerlijk op de bank voor 1 of 2 afleveringen van de serie waar we op dat moment zelfs ’s nachts wakker van liggen. Ik geef een update over wat wij nu kijken of al hebben gezien en wat volgens ons echte Netflix aanraders zijn!

The Missing

Als we midden in de eerste aflevering zitten weet ik niet of ik deze serie wel wil én kan kijken. Je eigen kind zoek; hét horror scenario van iedere ouder. Het ongeloof, de wanhoop en de spanning zijn zó goed voelbaar dat ik op een bepaald moment denk “een serie kijken moet toch leuk zijn?” Maar al snel duik je met de hoofdrolspelers diep het onderzoek in, wordt alles een stukje “technischer” en kan ik het wel aan. Deze serie zorgt wel voor de nodige brainstormsessies tussen mij en Wouter over de ontwikkeling van polsbandjes met piepers die afgaan wanneer je kind een bepaalde afstand van jou verwijderd is. Waarom bestaat zoiets nog niet of heb ik onder een steen gelegen? The Missing behoort echt tot ons lijstje “Netflix aanraders” en wij kunnen niet wachten op het tweede seizoen.

Lees ook: Netflix Original tip, Orphan Black

the missing op netflix

Better call Saul

Hilarisch! We duiken in deze spin-off van Breaking Bad diep het leven in van Saul, nog in de periode voor hij Walter White leert kennen. Hij crost rond in een oud barrel, verdient de (schamele) kost door als advocaat criminelen te verdedigen en moet zich continue uit benarde situaties zien te redden. Zo nu en dan komen personages voorbij die je in Breaking Bad hebt leren kennen en dat is vaak té grappig. We hebben een hoop lol met het kijken hiernaar! Zeker één van onze Netflix aanraders dus.

better call saul netflix serie

Fargo

Deze serie hebben we zojuist “ontdekt”. Ik heb me er niet heel goed in verdiept als we beginnen met kijken en ik verwacht een komedie. Al snel blijkt het een combi tussen komedie en drama, als mislukte polisverkoper Lester Nygaard op zijn zachtst gezegd wat “gekke” dingen gaat doen. Om zich uit het hele drama wat volgt te redden zorgt hij dat hij zelf in het ziekenhuis belandt en dan neemt het verhaal een steeds meer bizarre wending. Door het zwartgallige karakter van de serie grappig maar ook bizar als je bedenkt dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Nu zou je kunnen denken “hoe kunnen ze nou verder met seizoen 2 als iedereen dood is??” maar dat kan! En ook seizoen 2 laat je weer op het puntje van je stoel zitten. Spannende maffia taferelen en personages die terug linken naar seizoen 1… Ik zeg zet hem op je must-see-lijstje!

Lees ook: Netflix Original tip, Narcos

fargo netflix serie

The Bridge

Aan deze serie moeten we echt enorm wennen en dan vooral aan de Zweedse hoofdpersonage Saga. Als we beginnen met The Bridge zijn we net klaar met het kijken naar The Killing en hebben we tijdens het kijken naar seizoen 1 en 2 hiervan veel waardering gekregen voor Sarah Lund. Misschien beginnen we wel té snel aan de volgende Scandinavische serie en ga je hierdoor teveel vergelijken of zit je met je hoofd nog helemaal in de vorige serie. Saga is zo’n ander persoon dan Sarah, een soort ijskoningin met autistische trekjes waarbij zwart zwart is en wit wit; grijs bestaat niet. In de eerste afleveringen irriteer ik me zelfs lichtelijk aan haar. Maar gaandeweg de serie begin ik een soort sympathie voor haar te ontwikkelen, je ziet dat ze haar best doet om haar sociale vaardigheden te ontwikkelen waarvoor ze veel tips & tricks krijgt aangereikt door haar Deense collega Martin, waarmee ze een moord op moet lossen die precies op de grens van Zweden en Denemarken gepleegd lijkt te zijn. Midden op de Oresund brug dus, die Malmö en Kopenhagen met elkaar verbindt. Inmiddels moeten we veel lachen om Saga, wat ze zegt, wat ze doet en vaak doen we haar na. Vullen al in wat ze gaat zeggen (“tak”) en ik moet zeggen: We love her! Zo raar, haha. Maar even zonder dollen, echt een kijktip.

Lees ook: Bloodline

the bridge netflix serie

Homeland

Good old Homeland… zo voelt het zo langzamerhand, vertrouwd, alsof Carrie inmiddels ons buurmeisje is, zo goed denken we haar te kennen. Vooral Wouter vindt Carrie zó leuk, haha en ik kan hem geen ongelijk geven; ik vond haar al leuk in “Romeo and Juliet” en ik vind haar nog steeds top. Alhoewel ze best iets meer mag glimlachen :-) Ik was serieus echt ziek toen Brody dood ging in seizoen 3, ik werd er ’s nachts zelfs wakker van en moest en zou de eerstvolgende beschikbare avond een film zien met Damian Lewis in de hoofdrol. Geen idee waarom, maar ik voelde me beter nadat we The Baker hadden gekeken, een komedie waarin Damian onderduikt in een of ander gehucht en daar een bakkerij runt. Anyway, vorige week was ik weer van de leg toen Carrie een soort psychose bleek te hebben en dacht in de armen te liggen van Brody. “Zou het echt???” kon ik alleen maar denken. Je weet hoe dat kan gaan in films en series maar helaas, het bleef bij een hallucinatie… Wij zijn nog steeds vol van Homeland en zitten er helemaal in. Voor mensen die Homeland seizoen 4 niet volgen op Nederland 3 en de eerste seizoenen nog niet hebben gezien, seizoen 1, 2 en 3 zijn te zien bij Netflix. Absoluut een aanrader!

homeland serie op netflix

En nu zijn we natuurlijk heel benieuwd waar jij naar kijkt! Wat vind jij echt een topper? Waar zit jij nu middenin? Vertel het ons, we willen het graag weten :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button