Canada met kinderen: wolven, walvisstaarten en gletsjermeren

Canada is een land dat zich bij uitstek goed leent voor een reis met kinderen. Het is er veilig, je kunt er met je eigen huurauto rondreizen, de mensen spreken er Engels en het is een outdoor bestemming waar je kids lekker kunnen ravotten. Sneeuwtoppen aan de horizon, spiegelgladde bergmeren, bruine beren op de weg en ’s avonds marshmallows bij het kampvuur; wat wil je nog meer? Naar Canada met kinderen is een aanrader! We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Fietsen door Stanley Park in Vancouver

Vancouver is de grootste stad in het westen van Canada, maar het is er fijn en gemoedelijk. Leuk om hier met de kinderen een fietstocht te maken door Stanley Park, een groot autovrij stadspark aan de rand van de stad, pal aan het water. Het is 405 hectare groot en je vindt er totempalen, speelplaatsen, een waanzinnig uitzicht op de skyline van Vancouver en dieren zoals wasbeertjes en zeehonden. Begin, met je verplichte fietshelm op, bij de ingang van het park en fiets tegen de klok in over de Seawall promenade; het is namelijk eenrichtingsverkeer. Tip: neem zelf broodjes mee op deze fietstocht, gekocht bij een supermarkt in de stad. Zet de fietsen neer bij Second Beach en plof neer op het grasveld voor een picknick. Heerlijk!

stanley park vancouver - AllinMam.com

Walvisstaarten en orca’s spotten op Vancouver Island

Aan de westkust van Vancouver Island kun je perfect walvissen en orca’s spotten. Vanuit de schattige vissersdorpen Tofino en Ucluelet vertrekken meerdere boten meerdere keren per dag voor deze spannende excursie. Je zit hier midden in de natuur, tussen groene fjorden en mossige bossen. Op de boot krijg je een uitleg over de dieren die je onderweg kunt zien. Kijk door je verrekijker en speur mee met de gids naar tekenen van orca’s en walvissen; spuitfonteinen, veel vogels bij elkaar of kolkende golven. Gracieus zwemmen de dieren vlak langs de boot. Sprakeloos, zo dichtbij!

Wandelen langs babyblauwe gletsjermeren

In de Rocky Mountains vind je een boel besneeuwde bergtoppen en blauwe gletsjermeren. Heerlijk om hier een wandeling te maken, terwijl je onderweg kans maakt om herten, beren, berggeiten en marmotjes te spotten. Banff Nationaal Park staat bekend om de blauwste meren van Canada. Wij raden je aan om een kijkje te nemen bij Peyto Lake, Lake Louise en Morraine Lake. In de zomer is het hier wel erg druk met toeristen; kies dan voor een wandeling net iets meer buiten het gebaande pad en je kunt in alle rust lopen. Een leuke tocht is die naar het theehuis bij Lake Agnes, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Lekker genieten met een kopje thee en warme choco erbij.

Lees ook: Wat is goede outdoorkleding voor kinderen?

Op zoek naar Grizzly’s in Knight Inlet

Vanuit Vancouver kun je een boottrip naar Knight Inlet boeken om daar op zoek te gaan naar Grizzly’s. Eenmaal daar stap je over in een kleiner bootje, waarmee dichter langs de oevers gevaren kan worden. Bij laag water komen Grizzly’s hier grote rotsblokken omkeren op zoek naar krabbetjes en mosselen en eten ze zeewier. Een beetje geluk moet je aan je zijde hebben; de Grizzly’s komen natuurlijk niet op verzoek. Maar de boottocht alleen al is het meer dan waard.

Vlotvaren in de Rocky Mountains

Dé manier om het Jasper National Park op een originele en veilige manier te verkennen is per vlot op de Athabascarivier. Na de veiligheidsinstructies krijg je een zwemvest aan en stap je op de boot, eigenlijk een veredelde opblaasboot. De ervaren gids verdeelt het op gewicht en veilige plek. De allerkleinsten in het midden, stoere kids met spierballen aan het roer als hulpje van de gids. Al snel drijf je met de stroom mee en peddel je door de bochten heen. Met een rode blos op de wangetjes en een glimlach van oor tot oor zaten de kids op de boot.

rocky mountains rafting - AllinMam.com

Canada met kinderen

Een reis naar Canada met kinderen is iets om nooit te vergeten. Het land is, zoals je hierboven kunt lezen, heel goed bereisbaar en je gaat samen met je kinderen ongetwijfeld herinneringen voor het leven vastleggen!

*Foto Stanley park en raften via Shutterstock

Tags