Noord-, Midden- en Zuid Amerika

Canada met kinderen: wolven, walvisstaarten en gletsjermeren

Canada is een land dat zich bij uitstek goed leent voor een reis met kinderen. Het is er veilig, je kunt er met je eigen huurauto rondreizen, de mensen spreken er Engels en het is een outdoor bestemming waar je kids lekker kunnen ravotten. Sneeuwtoppen aan de horizon, spiegelgladde bergmeren, bruine beren op de weg en ’s avonds marshmallows bij het kampvuur; wat wil je nog meer? Naar Canada met kinderen is een aanrader! We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Fietsen door Stanley Park in Vancouver

Vancouver is de grootste stad in het westen van Canada, maar het is er fijn en gemoedelijk. Leuk om hier met de kinderen een fietstocht te maken door Stanley Park, een groot autovrij stadspark aan de rand van de stad, pal aan het water. Het is 405 hectare groot en je vindt er totempalen, speelplaatsen, een waanzinnig uitzicht op de skyline van Vancouver en dieren zoals wasbeertjes en zeehonden. Begin, met je verplichte fietshelm op, bij de ingang van het park en fiets tegen de klok in over de Seawall promenade; het is namelijk eenrichtingsverkeer. Tip: neem zelf broodjes mee op deze fietstocht, gekocht bij een supermarkt in de stad. Zet de fietsen neer bij Second Beach en plof neer op het grasveld voor een picknick. Heerlijk!

Lees ook: Rondreis Canada met kinderen, 12 tips en must do’s 

stanley park vancouver - AllinMam.com

Walvisstaarten en orca’s spotten op Vancouver Island

Aan de westkust van Vancouver Island kun je perfect walvissen en orca’s spotten. Vanuit de schattige vissersdorpen Tofino en Ucluelet vertrekken meerdere boten meerdere keren per dag voor deze spannende excursie. Ook aan de andere kant van Vancouver Island kun je op zoek naar orca’s in Telegraph Cove. Je zit hier midden in de natuur, tussen groene fjorden en mossige bossen. Op de boot krijg je een uitleg over de dieren die je onderweg kunt zien. Kijk door je verrekijker en speur mee met de gids naar tekenen van orca’s en walvissen; spuitfonteinen, veel vogels bij elkaar of kolkende golven. Gracieus zwemmen de dieren vlak langs de boot. Sprakeloos, zo dichtbij!

Lees ook: Hier kun je je eTA Canada online aanvragen

Wandelen langs babyblauwe gletsjermeren

In de Rocky Mountains vind je een boel besneeuwde bergtoppen en blauwe gletsjermeren. Heerlijk om hier een wandeling te maken, terwijl je onderweg kans maakt om herten, beren, berggeiten en marmotjes te spotten. Banff Nationaal Park staat bekend om de blauwste meren van Canada. Wij raden je aan om een kijkje te nemen bij Peyto Lake, Lake Louise en Morraine Lake. In de zomer is het hier wel erg druk met toeristen; kies dan voor een wandeling net iets meer buiten het gebaande pad en je kunt in alle rust lopen. Een leuke tocht is die naar het theehuis bij Lake Agnes, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Lekker genieten met een kopje thee en warme choco erbij.

Lees ook: Wat is goede outdoorkleding voor kinderen?

Op zoek naar Grizzly’s in Knight Inlet

Vanuit Vancouver kun je een boottrip naar Knight Inlet boeken om daar op zoek te gaan naar Grizzly’s. Eenmaal daar stap je over in een kleiner bootje, waarmee dichter langs de oevers gevaren kan worden. Bij laag water komen Grizzly’s hier grote rotsblokken omkeren op zoek naar krabbetjes en mosselen en eten ze zeewier. Een beetje geluk moet je aan je zijde hebben; de Grizzly’s komen natuurlijk niet op verzoek. Maar de boottocht alleen al is het meer dan waard.

Vlotvaren in de Rocky Mountains

Dé manier om het Jasper National Park op een originele en veilige manier te verkennen is per vlot op de Athabascarivier. Na de veiligheidsinstructies krijg je een zwemvest aan en stap je op de boot, eigenlijk een veredelde opblaasboot. De ervaren gids verdeelt het op gewicht en veilige plek. De allerkleinsten in het midden, stoere kids met spierballen aan het roer als hulpje van de gids. Al snel drijf je met de stroom mee en peddel je door de bochten heen. Met een rode blos op de wangetjes en een glimlach van oor tot oor zaten de kids op de boot.

rocky mountains rafting - AllinMam.com

Canada met kinderen, aanvullende tips

Een reis naar Canada met kinderen is iets om nooit te vergeten. Het land is, zoals je hierboven kunt lezen, heel goed bereisbaar en je gaat samen met je kinderen ongetwijfeld herinneringen voor het leven vastleggen. Er zijn echter een aantal voorbereidingen die je moet treffen voor je naar Canada afreist.

Online eTA Canada aanvragen

Wanneer je op vakantie gaat naar Canada (maar ook bij werk-, studie-, familiebezoek- gerelateerd bezoek) moet je het bezit zijn van een eTA (Electronic Travel Authorization). Een eTA is makkelijker, sneller en goedkoper aan te vragen dan een visum. Voor een visum moet je immers een afspraak maken bij het consulaat van Canada. Bovendien is een eTA 5 jaar geldig, waardoor je in 5 jaar tijd meerdere keren naar Canada kunt reizen en gebruik kunt maken van dezelfde eTA. Als je paspoort tenminste niet verloopt in de tussentijd, want dan moet je de eTA opnieuw aanvragen.

Het aanvragen van een eTA voor Canada kost je ongeveer 5 minuten en meestal worden aanvragen binnen 72 uur verwerkt. Het kan echter zijn dat de Canadese immigratiedienst langer de tijd neemt voor de beoordeling van je aanvraag. De 72 uur is hierdoor wel gemiddeld maar niet gegarandeerd. Handig dus wanneer je ruim voor je vertrek je eTA reistoestemming voor Canada aanvraagt. De kosten voor een eTA Canada bedragen €19,95 per persoon en betalen kun je met iDEAL, Bancontact (België), creditcard of PayPal.

Geldigheid paspoort voor een reis naar Canada

Kinderen hebben een eigen paspoort nodig wanneer ze naar Canada reizen. Voor zowel kinderen als voor volwassenen geldt dat het paspoort nog minimaal 1 dag geldig moet zijn na vertrek uit Canada. Als één van de biologische ouders niet mee gaat naar Canada moet er een kopie van het paspoort van deze ouder mee en een verklaring in het Engels waarin toestemming wordt gegeven dat het kind mee mag reizen met de andere ouder.

Geldzaken en gezondheidszorg

De gezondheidszorg is in Canada vergelijkbaar met die in Nederland. Zorg dat je tijdens de reis je zorgpas bij je hebt. Ben je onder behandeling bij een arts en heb je wellicht medicijnen nodig? Zorg dan dat je een doktersverklaring in het Engels meeneemt waarmee je bij de apotheek medicijnen kunt ophalen.

Pinpassen en creditcards zijn over het algemeen ook in Canada te gebruiken. Zorg er wel voor dat je pinpas staat ingesteld op “wereldwijd”. Dit kun je doen in de beheerdersomgeving van je online bankieren.

Muggen in Canada

Muggen kunnen in Canada voor veel overlast zorgen, zeker in het zomerseizoen. Vooral in de bossen en bij water zitten veel muggen. De Canadese muggen zijn behoorlijk volhardend en steken ook door kleding heen. Alleen bedekkende kleding dragen is dus niet genoeg. Het is een aanrader om je lichaam eerst helemaal te voorzien van anti-muggenmiddel en daarna je kleren aan te trekken. Veelal werken middelen die je ter plaatste koopt beter dan middelen die je van huis meeneemt. Een goede voorbereiding is het halve werk :-)

*Foto Stanley park en raften via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button