Kerstmis

4 redenen om de kerstmarkt in Praag te bezoeken

Praag, de hoofdstad van Tsjechië en ook wel bekend als het Hart van Europa, verandert tijdens de kerstperiode in een waar winterwonderland. Praag staat al bekend als sprookjesachtig, maar in deze winterse setting met veel kerstverlichting wordt het in de stad nóg magischer! In dit artikel geven we je vier redenen waarom de kerstmarkt in Praag een must-visit is.

Makkelijk bereikbaar met de trein, met de auto of met het vliegtuig

Praag is goed te bereiken, op verschillende manieren. Hou je van flexibiliteit tijdens het reizen? Pak dan de auto, na ongeveer 11 uurtjes rijden kom je aan in Praag. Wil je niet zo lang onderweg zijn? Dan kun je het vliegtuig pakken naar de internationale luchthaven van Praag. Hou je van reizen met de trein? Reis dan met de trein af naar Berlijn, vanwaar je de trein pakt naar Praag. Voor ieder wat wils!

Praag heeft de mooiste kerstmarkt van Tsjechië

De kerstmarkt in Praag staat bekend als de mooiste van Tsjechië en behoort tevens tot de leukste kerstmarkten van Europa. Begin december vindt de officiële opening van het kerstseizoen plaats op het Oude Stadsplein, waarbij de verlichting van de grote kerstboom wordt ontstoken. Het Oude Stadsplein is niet de enige plek in Praag waar een kerstmarkt te vinden is. Ook op het Wenceslasplein, op het Plein van de Republiek (náměstí Republiky) en op het Vredesplein (náměstí Míru) kun je genieten van kraampjes en kerstsferen.

Op de kerstmarkt in Praag drink je svařák en eet je trdelník

In Praag drink je op de kerstmarkt de Tsjechische versie van glühwein: svařák. Deze traditionele warme drank wordt gemaakt van rode wijn, gekruid met kaneel, kruidnagel en citroen. Het wordt vaak geserveerd in een karakteristieke mok, die je na afloop mee naar huis kunt nemen. Heb je meteen een goed souvenir! Ook trdelník, een soort zoete krakeling, is op de kerstmarkt populair. Nuttig deze twee Tsjechische lekkernijen tegelijkertijd en je hebt dé perfecte manier gevonden om Tsjechische kerstsferen te proeven.

In Praag word je omringd door gotische en barokke architectuur

De architectuur van Praag is een van de grote trekpleisters van de stad en tijdens de kerstperiode wordt het nog mooier. De gotische en barokke gebouwen zijn prachtig verlicht en vormen een betoverende achtergrond voor de kerstmarkten. Het is een unieke ervaring om door de smalle, geplaveide straatjes van Praag te lopen, omringd door deze historische gebouwen terwijl je kerstsfeer inademt, langs gezellige kraampjes loopt en naar kerstliederen luistert.

Zoals je kunt lezen is het een aanrader om de kerstmarkt in Praag te bezoeken, zeker wanneer je al vaker kerstmarkten in Duitsland of in andere landen hebt bezocht!

Back to top button