Kerstmis

De leuke weken vóór Kerstmis

Nog even en het is alweer Kerstmis! Vind jij de tijd voor Kerstmis zelf ook altijd zo leuk en gezellig? Ik wel! Er zijn al zo veel leuke voorbereidingen die je kunt treffen in de weken vóór Kerstmis. Daar hoort het opzetten van de kerstboom natuurlijk bij, maar er zijn nog veel meer leuke kerstvoorbereidingen. In dit artikel delen we er een aantal met je!

Lees ook: Dit zijn de kerst trends van 2022

Maak zelf een adventskalender

Ben je creatief en hou je wel van een middagje knutselen? Maak dan zelf een adventskalender! Er zijn ontzettend veel manieren waarop je dat kunt doen. Maak een leuke slinger met zakjes er aan, een grote doos met lades of hang kleine sokjes bij de openhaard. Zelf een adventskalender maken kan voor de creatieveling heel rustgevend zijn. Voor mensen met minder geduld zijn er ook veel kant en klare adventskalenders te koop. Gevulde adventskalenders maar ook herbruikbare adventskalenders, die je bijvoorbeeld elk jaar opnieuw kunt vullen. Geen inspiratie? Er zijn heel veel leuke dingen waarmee je zelf een adventskalender kunt vullen. Heb je huisdieren? Er zijn zelfs adventskalenders voor dieren te koop :-)

KESSER Adventskalender 24 Jute Zakjes

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:22

Maak een slinger van kerstkoekjes

Als je gek bent op bakken dan kun je in de weken voor Kerstmis al aan de slag in de keuken. Want hoe leuk is het om samen met de kinderen kerstkoekjes te bakken en te versieren? Hang de koekjes vervolgens aan een slinger en je hebt te gekke kerstversiering. Meteen opeten kan natuurlijk ook. Dan moet je alleen een paar dagen voor Kerstmis nog een keertje de keuken in duiken!

Zelf kerstkoekjes bakken ideeën en tips - AllinMam.com

Haal een Elf in huis

Ooit gehoord van Elf On The Shelf? Een traditie die vanuit Amerika overgewaaid is naar Europa. Elf maakt de weken voor Kerstmis deel uit van je gezin en ik kan je vertellen, dat gaat geen enkel gezin in de koude kleren zitten. Wat een bende kan dit kleine poppetje maken! Al ligt dat natuurlijk voor het grootste deel aan de ouders :-)

Elf On The Shelf - AllinMam.com

Maak je eigen kerstkleding

Als je dit jaar geen zin hebt in foute kersttruien dan zou ik voorstellen om je eigen kerst t-shirts te maken. Is weer eens iets anders! Alles wat je nodig hebt is een vormpje, een aardappel en textielverf. Maak het zo kleurrijk als je zelf wilt, the sky is the limit!

Zelf kerstdecoratie maken | AllinMam.com

Kerstcadeaus inpakken

In de weken vóór Kerstmis ben je vast ook veel bezig met het zoeken naar en het kopen van de kerstcadeaus. Super leuk, maar nog veel leuker is het om echt uit te pakken met het inpakken van deze cadeaus. Gebruik naast mooi papier en lint aparte accessoires voor het inpakken van de kerstcadeaus. Een lust voor het oog als er zulke pakjes onder de kerstboom liggen toch?

10x origineel kerstcadeau inpakken - AllinMam.com

Ga tekenen op het raam

Last but not least; maak een mooie tekening op het raam met krijt. Kies voor een winters tafereel, mooie stadspandjes of voor dieren in de sneeuw. Alles kan! Struin eens rond op Pinterest, hier vind je gigantisch veel voorbeelden en kun je goed ideeën opdoen. Veel plezier met tekenen!

Helemaal hip: een krijtstift raamtekening - AllinMam.com

Nog meer tips?

Er zijn natuurlijke vele andere dingen te verzinnen die je kunt doen in de weken voor kerstmis. Benieuwd naar nog meer tips? Lees dan dit artikel met 10 activiteiten rondom kerstmis!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button