Huishouden

Online schoonmaakhulp boeken bij Helpling

“Dat doe ik morgen wel even”. Maar dat (de stof op de kastjes, de rommel door m’n huis, de haren op m’n badkamervloer) ligt er een paar dagen later nog steeds en het is zeg maar niet echt minder geworden. Het is weer tijd voor een schoonmaak! Maar waar haal ik toch steeds de tijd vandaan? Als de kids thuis zijn vind ik het niet handig en wil ik leuke dingen met ze doen. Als ze weg zijn moet ik werken! Best enthousiast ben ik dus als Helpling vraagt of ik via hun platform een hulp wil boeken en mijn ervaringen met jullie wil delen.

Was ik meteen enthousiast, het duurt toch wel even voor ik daadwerkelijk ga boeken. Ik hik een beetje tegen het idee aan dat er straks een vreemde in mijn huis rondloopt die míjn spullen schoonmaakt. Gebeurt het wel grondig? En hygiënisch? Ik doe het eigenlijk toch liever zelf? Maar meteen denk ik “uhhh wanneer dan?” en dus besluit ik een dag te prikken en te boeken.

Een helpling boeken

Kom je op de website van Helpling (of via app op je telefoon) kun je meteen je postcode invullen en dan zoekt het systeem of er bij jou in de buurt aangesloten helplings zijn. Je vult in hoeveel uren je wilt boeken, dit kan door het aantal uren zelf aan te geven of door de Helpling calculator te gebruiken waarin je aangeeft hoeveel slaapkamers en badkamers je hebt. In het geval van 3 slaapkamers en 1 badkamer bijvoorbeeld komt het systeem terug met 3 uren. Extra tijd kun je bijboeken voor de “niet standaard” dingen zoals het schoonmaken van koelkast, oven, andere kasten of het zemen van de ramen. Aan de rechterkant blijf je het totaalbedrag zien en na het invullen van je gegevens kom je in het betaaltraject terecht.

helpling review | AllinMam.com

Meteen krijg ik bevestiging per email, een paar dagen later volgt een email met de naam van mijn meneer Helpling en een dag van tevoren krijg ik een sms als herinnering. Genoeg berichtjes om het niet te vergeten en te zorgen dat meneer of mevrouw Helpling niet voor een dichte deur staat.

Op de dag zelf zorg ik ervoor dat mijn huis “aan kant” is en heb ik al het rondslingerende speelgoed netjes opgeruimd en de boxen met speelgoed op tafel gezet. Vind ik zelf ook altijd prettig met schoonmaken, dat je niet om alle rommel heen moet zuigen en dweilen. Ook in de badkamer, waar bijvoorbeeld altijd best het een en ander aan kleding in de badkamer over de badrand hangt en veel losse spulletjes rondslingeren in en om het bad, is nu schoonmaak-proof.

helpling review | AllinMam.com

De dag dat Helpling langs komt

Ik ben aan het werk wanneer ik om kwart voor 1 een telefoontje krijg. Ik zie een 020-nummer en het schiet meteen door me heen: “Nee he, gaan ze afbellen een kwartier van tevoren!” Het is inderdaad een aardige mevrouw van Helpling. Ze vertelt me dat meneer Helpling 1 die bij mij zou komen schoonmaken verhinderd is omdat hij even eerder zijn kat dood aantrof in zijn voortuin. Hij is niet in staat om te komen schoonmaken. “Shoot!” denk ik meteen. Ze vraagt me of ik het wil verzetten maar daar zit ik niet echt op te wachten, ik heb nu echt alles netjes opzij en omhoog gezet, er is geen tijd om zelf te gaan schoonmaken en ik krijg al kriebels als ik er aan denk dat ik alle spullen straks weer terug op z’n plek terug moet zetten terwijl er niet is schoongemaakt. Gelukkig heeft ze ook een andere optie; ze kan kijken of 1 van de 2 andere Helplings die in de buurt wonen beschikbaar zijn. Ik vraag haar of ze dat wil doen en hoop dan wel dat ze voor 17.00u klaar kunnen zijn want ik krijg eters.

Even later belt ze terug dat meneer Helping 2 langs kan komen. Duurt wel even iets langer want hij woont verder weg en moet op de fiets komen. Fijn! Ik ga weer verder met werken en voel me eigenlijk een beetje schuldig dat die meneer nu verder moet fietsen. Gelukkig is het mooi weer.

Om kwart voor 2 gaat de bel en staat er een vriendelijke meneer voor de deur. “Goedenmiddag, ik ben uw helpling!” zegt hij enthousiast. Zodra hij binnen is trekt hij zijn schoenen en sokken uit, zijn slippers aan en stroopt zijn mouwen op. “Zo! Wat moet er gebeuren?” Samen lopen we even mijn huis door en vervolgens gaat hij aan de slag. Rond kwart voor 5 is hij klaar en is alles spik en span. Hij wijst me op wat plekjes die volgens hem wel erg stoffig waren (ik zei natuurlijk niet dat ik expres een paar weken de bovenkant van de spiegel niet had afgestoft; even kijken of hij dat mee zou nemen :-) en vertelt me wat hij allemaal gedaan heeft.

helpling review | AllinMam.com

Het Helpling concept

We kletsen nog even na over het Helpling concept, waarover hij, als partner zijnde, best tevreden is. Hij kan zelf de regio aangeven waar hij wil werken en wanneer hij kan werken. Als ik vraag of ik hem een evt. volgende keer weer kan boeken kijkt hij me wat aarzelend aan, ik val nl. buiten zijn regio. Voor hem is dit echt een ad hoc actie, waar hij “ja” op heeft gezegd omdat hij beschikbaar was én omdat het mooi weer was zodat hij op de fiets kon komen. Hij vertelt dat hij evt. zijn werkgebied wel kan uitbreiden en dat hij het in de zomer prima vindt om iets verder te fietsen.

Best gek om vervolgens gedag te zeggen tegen iemand die zojuist je huis heeft schoongemaakt zonder dat je hem daarvoor contant betaalt. Alles gaat via Helpling. Ben je partner, dan krijg je 2-wekelijks jouw uren door Helpling uitbetaald.

Aan het einde van de middag ontvang ik een email van Helpling. Excuses dat de boeking geannuleerd moest worden, Helpling heeft geen geschikte vervanging kunnen vinden. Er worden geen kosten in rekening gebracht en ik kan gewoon weer opnieuw boeken. Huhh? Foutje in het systeem blijkbaar. Want ’s avonds krijg ik een email of ik feedback wil geven over meneer Helpling 1 die niet in staat was geweest om te komen. Ik stuur een email terug dat ik graag feedback wil geven maar dan over meneer Helpling 2, die daadwerkelijk bij mij heeft schoongemaakt.

helpling review | AllinMam.com

Helpling naar keuze?

De volgende dag staat de aardige mevrouw van Helpling op mijn voicemail om te vertellen dat dat niet kan via het systeem. Of ik mijn feedback telefonisch wil doorgeven, zij zorgt dan weer dat dat bij meneer Helpling 2 terecht komt. Mmm. Het begint wel een beetje ingewikkeld te worden zo. Ik wil graag nog weten hoe ik nu bij een volgende boeking weer voor meneer Helpling 2 kan kiezen, hem kan ik nu online niet kiezen omdat in het systeem nog steeds staat dat meneer Helpling 1 geweest is. Daarvoor zal ik de boeking een volgende keer telefonisch door moeten geven, zegt de mevrouw aan de telefoon. Waarschijnlijk komt het daarna wél goed in het systeem en kan ik dan steeds meneer Helpling 2 kiezen als ik dat wil. Ok, goed!

Een fijn systeem dus, Helpling. Maar dan moet het wel allemaal goed werken en moet je niet te maken krijgen met vervangers. Gelukkig is de telefonische ondersteuning erg goed maar in deze tijd waarin we alles via internet kunnen regelen kan een telefoontje plegen voor veel mensen al een drempeltje te hoog zijn en bestaat de kans dat je die kwijt bent. Mij zal het niet tegenhouden. De volgende keer dat ik mijn huis heerlijk schoon wil laten te maken boek in online en pak ik daarna gewoon 1x de telefoon en vraag of ze meneer Helpling 2 bij mij willen inboeken.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button