Welzijn

Wat ligt er in jouw nachtkastje?

Wat ligt er bij jou in je nachtkastje? De meeste mensen hebben op en in hun nachtkastje vooral de dingen liggen die ze voor, tijdens en direct na het slapen nodig kunnen hebben. Maar wat dat precies inhoudt, dat verschilt natuurlijk per persoon!

De basics zijn bij iedereen aanwezig

Een nachtkastje staat niet zonder reden direct naast je bed. We hebben allemaal zo onze dingen die we als we ons in bed bevinden nodig hebben. Een wekker bijvoorbeeld, om te voorkomen dat je nog steeds in bed ligt op een moment waarop je er eigenlijk al lang uit zou moeten zijn. Een lampje is ook vaak aanwezig, om nog even iets te kunnen lezen of om ervoor te zorgen dat je vlak voor of na het slapen niet het grote licht in je kamer aan hoeft te doen. Wel zo prettig!

Daarnaast zijn er meer van die basics die veel mensen gedurende hun nachtrust graag bij de hand willen hebben. Een pakje zakdoekjes, een oplader voor de telefoon, een plekje om een bril tijdens het slapen neer te kunnen leggen en misschien een fijne lipbalm of handcrème, zodat die als jij slaapt hun werk kunnen doen. Een boek, voor de slapeloze uurtjes, is ook vaak aanwezig, evenals het glaasje water voor het geval je ’s nachts een droge keel hebt is aardig ingeburgerd.

Lees ook: 5 slaapkamer tips voor het creëren van rust

Wat je erin bewaart is heel persoonlijk

Naast al deze nogal basic en niet al te spannende dingen, die we net zo gemakkelijk op ons nachtkastje zetten als dat we het erin leggen, want iedereen mag het zien, zijn er ook vaak wat meer persoonlijke dingen die we graag bij de hand willen hebben.

Daarbij gaat het niet zelden om dat wat we naast slapen ook in ons bed doen: seks. Een doosje condooms wordt door de meeste mensen ook in het nachtkastje bewaard, precies op de plek waar je ze het vaakst nodig zal hebben. En wat dacht je van sexspeeltjes? Trek een willekeurig nachtkastje open, en de kans is groot dat je er minimaal eentje aan zal treffen. Ook hiervoor geldt dat we ze graag bewaren op de plek waar ze ook gebruikt worden, en dan het liefst een beetje buiten het zicht.

Wat er nog meer in een nachtkastje ligt is natuurlijk heel verschillend en vooral erg persoonlijk. Veel mensen bewaren er dierbare spullen, zoals foto’s of sieraden. Maar ook praktische zaken als lenzendoosjes, boekenleggers, pen en papier (voor als je ’s nachts wakker wordt van iets dat je echt niet mag vergeten) of oordopjes en slaapmaskers kun je er tegenkomen. Daarmee is het nachtkastje misschien wel de meest intieme opbergplek van het hele huis!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button