Europa

Met het gezin op treinreis door Engeland

Met het gezin op treinreis door Engeland - AllinMam.com
Newcastle, door Michael Conrad | Shutterstock

Met de trein reizen is relaxed, leuk én duurzaam. Zeker met kinderen! Ontzettend fijn is het wanneer je onderweg bent en je kinderen toch even een wandelingetje kunnen maken. Ze de ruimte hebben om te bewegen en naar het toilet kunnen als dat nodig is. Dit zijn nog maar een paar van de vele voordelen van een treinreis met het gezin. In Engeland is het nu mogelijk om met de trein 5 mooie steden te bezoeken, waar ook leuke dingen te doen zijn voor kinderen.

North of England City Experience

In 10 dagen tijd 5 Engelse steden bezoeken, dat kan met de North of England City Experience. Deze reis boek je bij House of Britain en is meteen compleet; alleen de overtocht regel je zelf (of boek je mee bij de reis). NewcastleGatesHead, Hull, Leeds, Manchester en Liverpool zijn de steden die je bezoekt. Deze steden hebben allen iets gemeen: het zijn voormalige industriesteden die een dynamische en culturele opleving hebben doorgemaakt. Je reist met de TransPennine Express van stad naar stad en je verblijft in elke stad 1 of 2 nachten.

Met het gezin op treinreis door Engeland - AllinMam.com
Trans Pennine Express, door Kev Gregory | Shutterstock

Maak deze treinreis met het gezin

De North of England City Experience kun je heel goed met je gezin beleven. In de steden is er namelijk veel te doen voor families. Superleuk om culturele bezoekjes te combineren met activiteiten voor de kinderen. Spreken de accommodaties in de reis je niet heel erg aan? House of Britain is flexibel! Ze zoeken graag samen met jou naar een accommodatie die leuk is voor het hele gezin.

Activiteiten voor het gezin in de Engelse steden

In en om de steden die je tijdens deze reis bezoekt is veel te doen voor het hele gezin. Zo wordt het wel heel makkelijk om ’s morgens iets cultureels te bezoeken en ’s middags leuke activiteiten te ondernemen met de kinderen. Maar wat dan precies?

Activiteiten voor het gezin in Hull

In Hull ligt het prachtige aquarium The Deep, waar je alles te weten komt over het leven in de zee. Haaien, roggen, koraal… een groot deel van wat in zee leeft kun je hier zien. Er zijn zelfs pinguïns! The Deep is ook bekend vanwege het Two Rivers Restaurant, waar je tijdens het dineren door een enorme glazen wand het leven onder zee gade kunt slaan. Two Rivers Restaurant heeft ook voor kinderen een speciale menukaart. In het Streetlife Museum in Hull kun je met de kinderen terug in de tijd en komt alles op gebied van transport voorbij.

Met het gezin op treinreis door Engeland - AllinMam.com
The Deep, door PhilMacDPhoto | Shutterstock

Activiteiten voor het gezin in Newcastle

Newcastle kun je verkennen met de populaire hop on hop off bus. Leuk voor de kids en je krijgt een goed beeld van de stad! Op Down At The Farm kunnen kinderen lekker spelen op de speeltoestellen of met de aanwezige dieren. Willen je kinderen nog meer dieren zien? Dan zijn ze bij WWT Washington Wetland Centre ook op hun plek. Het Wetland Centre ligt in een natuurreservaat waardoor er veel soorten vogels te zien zijn. Je vindt er een spottersplek en er kunnen proefjes gedaan worden in het lab. Ook kan gespeeld worden in de leuke speeltuin. Life Science Centre in het hart van Newcastle is voor de jonge wetenschappers onder ons heel interessant. Hier hebben ze o.a. een enorm planetarium, een Science Theatre en een 4D Motion Ride. Zeedieren (waaronder haaien), reptielen, zeehonden en otters wachten op je in Tynemouth’s Blue Reef Aquarium. Newcastle ligt aan de kust dus een uitstapje naar het strand is hier zo gemaakt!

Met het gezin op treinreis door Engeland - AllinMam.com
Down At The Farm, door Serhiy Kobyakov | Shutterstock

Activiteiten voor het gezin in Leeds

Leeds was vroeger een belangrijke wolwevers stad. In Leeds kun je met wat oudere kinderen een bezoek brengen aan het Royal Armouries Museum, waar echt van alles te vinden is over ridders en wapens van over heel de wereld. Het gezinsvriendelijke Leeds City Museum herbergt geheimen over het verleden en laat allerlei archeologische vondsten zien. Jump Inc Leeds is een enorm indoor trampolinepark waar kinderen even hun energie kwijt kunnen. Wat je in Leeds niet mag missen is Leeds Kirkgate Market, een prachtige overdekte markt en al sinds 1857 een begrip in de stad.

Met het gezin op treinreis door Engeland - AllinMam.com
Leeds Kirkgate Market, door Rolf_52 | Shutterstock

Activiteiten voor het gezin in Manchester

Manchester is de op 4 na grootste stad van Engeland en vanuit het verleden bekend als textielstad. Kinderen kunnen hier op speurtocht door de Manchester Art Gallery. Gewapend met vergrootglazen, plattegronden en andere hulpmiddelen duiken ze de historie van de kunst in. Activiteiten voor kinderen zijn er ook geregeld in het People’s History Museum, waar je alles kunt leren over het verleden in het Verenigd Koninkrijk. Houden je kinderen van LEGO? Dan kan LEGOLAND Discovery Centre Manchester niet gemist worden natuurlijk. Wanneer je zin hebt in een “hip” hapje eten dan is Mackie Mayor the place to be. Dit monumentale pand is omgetoverd tot hippe plek voor een hapje en een drankje en ontzettend populair.

Met het gezin op treinreis door Engeland - AllinMam.com
Mackie Mayor, door ElenaChaykinaPhotography | Shutterstock

Activiteiten voor het gezin in Liverpool

Liverpool zullen veel mensen kennen van het voetbal en van The Beatles. Wanneer je The Beatles een warm hart toedraagt dan moet je in Liverpool natuurlijk het museum The Beatles Story bezoeken. Leer je kinderen alles over deze popgroep die in de jaren ’60 de wereld veroverde. Ook een bezoekje aan het Anfield Stadium mag niet ontbreken tijdens een verblijf in Liverpool, thuis van Liverpool FC. Zeker niet wanneer je kleine voetbalfans bij je hebt! Het oude havengebied van Liverpool staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en een leuke manier om dit gebied goed te bekijken is met een boot.

Met het gezin op treinreis door Engeland - AllinMam.com
Liverpool museum, door trabantos / Shutterstock.com

Meer informatie over de North of England City Experience

Je ziet het: in 10 dagen tijd kun je ontzettend veel zien van Noord Engeland. Met de trein! En er is genoeg te doen voor zowel ouders als voor kinderen. Het leuke is dat alles goed te combineren is. Zo heeft het hele gezin een top vakantie :-)

De North of England City Experience is te boeken vanaf €730,00 per persoon (excl. overtocht). Wil je de steden liever in een andere volgorde bezoeken of wil je met het gezin in een andere accommodatie slapen? Dat kan. De medewerkers van House of Britain kijken graag samen met jou naar alternatieven. Kijk op de website van House of Britain voor de uitgebreide mogelijkheden.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button