Europa

Le Ranch des Bisons: slapen tussen de bizons

Zo nu en dan kom ik een unieke plek tegen voor een verblijf met mijn gezin. Een plek waarvan ik zeker weet: dit gaan mijn kinderen echt geweldig vinden! Te gek dat ik deze plekken mag ontdekken. Jammer dat mijn man en kinderen er vaak niet bij zijn op deze trips… Zo ook op Le Ranch des Bisons, waar ik tijdens een persreis naar de Vogezen verblijf. Absoluut een plek om eens naar terug te keren.

Het ontstaan van Le Ranch des Bisons

Le Ranch des Bisons ligt in het Franse plaatsje Petit-Réderching, aan de rand van het Parc Naturel Régional des Vosges du Nord, dichtbij de grens met Duitsland. Vanaf Utrecht rij je er met de auto in 5,5 uur naartoe (490 kilometer). Gloria Mirnik en Robin Chall besloten in 2007 te starten met het houden van bizons. Ze begonnen met een klein aantal maar al snel groeide de populatie op het terrein, wat al sinds 1876 in familiebezit is. Vandaag de dag grazen er op Le Ranch des Bisons maar liefst 180 bizons, een enorm aantal! Maar aan ruimte geen gebrek. Met een grootte van 103 hectares hebben de dieren lekker de ruimte.

Slapen tussen de bisons op Le Ranch des Bisons - AllinMam.com

Slapen tussen de bisons op Le Ranch des Bisons

Het bijzondere aan de bizon ranch is dat je er ook kunt overnachten. Op het terrein staan 4 chalets waar je met 4 of 6 personen in kunt slapen. De chalets zijn compleet ingericht met grote keuken (met o.a. wasmachine, oven en vaatwasser), een badkamer en 2 of 3 slaapkamers. Een inpandig balkon boven en terras beneden geven je uitzicht op de vallei en op de daarachter liggende bossen.

De chalets staan met de achterzijde naar het oosten opgesteld waardoor je de vroege ochtendzon op je terras hebt. En dat is heerlijk! Zelfs tijdens de koelere ochtenden in het najaar. Uit de wind, in het zonnetje met een dik vest aan genieten van je ontbijt. Met bizons op de achtergrond. Waar in Europa is dat mogelijk?

Check prijzen en beschikbaarheid bij Ranch des Bisons

Le Ranch des Bisons: slapen tussen de bisons - AllinMam.com
Slapen tussen de bisons op Le Ranch des Bisons - AllinMam.com

Op de Franse prairie…

Ik weet het, wij hebben hier in Europa natuurlijk geen prairie. Maar toch voelt het wel zo op deze plek. Het landgoed is enorm uitgestrekt, met hier en daar een verdwaalde boom. Geen hoogspanningsmasten, elektriciteitskabels of andere dingen die de horizon verstoren. Alleen maar uitgestrekt, glooiend landschap met daarop kuddes grazende dieren. Alsof een deel van de Amerikaanse prairie naar Frankrijk is gekomen!

Slapen tussen de bisons op Le Ranch des Bisons - AllinMam.com

Bizon safari op Le Ranch des Bisons

Die prairie kun je niet alleen bekijken vanuit je chalet. Robin en Gloria bieden in de maanden juli en augustus (mei, juni en september op aanvraag) 2x per dag een safari aan op Le Ranch des Bisons in een 4 wheel drive vrachtwagen. De vrachtwagen kan erg dicht bij de bizons komen. Iets wat te voet absoluut niet mogelijk is, zelfs niet voor Gloria en Robin. Ondanks het feit dat de dieren in gevangenschap worden gehouden leven ze zoals ze dat op de Amerikaanse prairie gewend zijn. Vanuit de vrachtwagen is goed te zien dat er hiërarchie heerst in de kudde. Er zijn 3 volwassen mannen in de kudde en er is er overduidelijk eentje echt de baas. Maar ook bij de vrouwtjes onderling zie je goed wie het voor het zeggen heeft.

Robin vertelt tijdens de safari veel over de bizons. De dieren dulden de truck, die langzaam langs komt rijden. We rijden naar een afgelegen plek helemaal achterop het terrein, waar een bizon de dag ervoor is bevallen van een kalfje. De moeder houdt haar kalf bewust nog weg bij de kudde, tot het kleintje sterk genoeg is om mee te kunnen met de trek. Dat die trek in Frankrijk helemaal niet plaats vindt lijkt de moeder niet te deren: haar gedrag is puur instinctief.

Le Ranch des Bisons: slapen tussen de bisons - AllinMam.com

De bizon ranch, een te gekke plek voor een gezinsvakantie

Ben je op zoek naar een unieke plek voor een verblijf met je gezin dan is dit echt een aanrader. Voor een paar dagen, of misschien wel voor langer. Als je van plan bent dagtrips te maken in de omgeving dan kan Le Ranch des Bisons zeker een goede uitvalsbasis zijn. Een keertje meerijden met de safari truck, genieten op je terras van het uitzicht en een soort van Amerikaans gevoel opdoen. Ben je op doorreis naar het zuiden? Dan is dit natuurlijk ook een hele leuke plek voor een tussenstop!

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. In het hoogseizoen is een 4-persoons chalet te huur voor een prijs vanaf €210,00 per weekend, de 6-persoons chalet vanaf €300,00. In het laagseizoen betaal je €20,00 minder voor een weekend.

Check prijzen en beschikbaarheid bij Ranch des Bisons

Le Ranch des Bisons: slapen tussen de bisons - AllinMam.com

Wat te doen in de buurt van Le Ranch des Bisons

In dit deel van de Vogezen is veel te doen en te zien. Zo zijn er veel kastelen en ruïnes te bezoeken, kun je prachtige wandelingen maken en zijn er ook leuke activiteiten om te ondernemen met de kinderen. Wat je precies allemaal kunt ondernemen lees je in dit artikel over de Vogezen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button