Weekend weg

Een nachtje met kids naar Stayokay Gorssel

Een nachtje met het gezin weg is altijd leuk, helemaal als je ook nog eens jarig bent! Jep, afgelopen week werd ik 40. Toen ik de kinderen voorstelde om een nachtje weg te gaan was het eerste wat ze riepen: “Jaaaaaa, gaan we dan naar Stayokay?” We hebben twee echte fans in huis sinds we vorig jaar een weekend bij Stayokay op Texel sliepen. Geweldig vonden ze het om samen met ons in 1 kamer te slapen en ook nog eens in een stapelbed. Voor herhaling vatbaar dus!

Hanzestad Deventer

De keuze valt dit keer op Gorssel, waar Stayokay gevestigd is in het oude Noorse jachthuis ‘De Kleine Haar’. Het ziet er heel cosy uit! We beginnen de dag in Hanzestad Deventer, wat voor ons op de route naar Gorssel ligt. Het is heerlijk weer en we slenteren lekker door de nauwe straatjes. We vergapen ons aan de mooie geveltjes en de idyllische winkeltjes; wat een leuke kleurtjes overal! Maar liefst 5 dagen in de week is er markt in Deventer en op vrijdag en zaterdag is de markt te vinden op de centraal gelegen Brink. Doordat het plein omringd is door oude panden doet het allemaal heel knus en gezellig aan.

We lunchen bij Hans & Grietje waar de kinderen niet te houden zijn; ze weten dat we einde van de middag naar de film gaan en vragen zo ongeveer elk kwartier hoe lang het nog duurt voor de film begint. En of we zeker weten dat we niet te laat komen!

Met de kinderen wandelen door Deventer - AllinMam.com

Van een wandelingetje langs de rivier de IJssel komt het helaas niet: voor we het weten is het tijd voor de bioscoop. We gaan naar de Disneyfilm Vaiana en hoewel ik het soms best een lange zit vind, zo’n animatiefilm, vliegt de tijd nu voorbij. Wat een leuke en grappige film, zo knap gemaakt. Ik heb het net zo naar mijn zin als de kids ;-)

De lekkerste biefstuk eten bij Loetje

Na de film stappen we in de auto naar Gorssel, wat echt heel dicht bij Deventer is. We gaan dineren bij Loetje; voor ons geen onbekende. Het verbaast ons dat er in Gorssel (of all places, wij kenden de plaats niet!) een Loetje gevestigd is. We komen vaker bij dit restaurant in Oudekerk aan de Amstel en bij ons in de buurt van Haarlem zijn er meerdere vestigingen van Loetje. Het is er altijd erg druk maar daar hou ik wel van. Je kunt er zo lekker eten! Loetje staat al jaren lang bekend om de goede biefstukken maar ook de andere gerechten op de kaart zijn aanraders. Je vindt geen kindermenu op de kaart; onze kinderen zijn helemaal happy met bitterballen en frietjes.

Slapen bij Stayokay in Gorssel

De kids zijn inmiddels opgebrand dus heel lang blijven we niet bij Loetje: het dessert slaan we deze keer over. Wel jammer want de cheesecake is er heerlijk :-) Het is al donker als we bij het jachthuis van Stayokay aankomen maar het ligt er mooi verlicht bij. Het ziet er allemaal heel knus uit, totaal anders dan op Texel. We worden vriendelijk ontvangen door de medewerker bij de receptie en maken gezellig een babbeltje.

Een nachtje met de kids naar Stay Okay Gorssel - AllinMam.com

Stayokay Gorssel familiekamer

De kids staan op instorten dus we worden naar onze familiekamer gebracht, die achter het jachthuis ligt. De familiekamer is lekker ruim en er staan 2 stapelbedden in. Geen onenigheid dus over wie er bovenin het stapelbed mag slapen! Voor ons is er een 2-persoons bed op de vide waar je via een smalle trap boven komt. Eigenlijk doet de kamer meer als een klein appartement aan, het enige wat daarvoor ontbreekt is zijn kookpitten en een koelkast. Het toilet en de douche zijn meteen bij binnenkomst in de hal, tegenover de wasbak en de kasten.

De kinderen lijken weer opgeladen en raken niet uitgestoeid. Het kost best wat moeite om ze in bed te krijgen maar als ze eenmaal liggen slapen ze snel! Wij gaan samen nog even een drankje halen bij de bar in het jachthuis. De familiekamers liggen best een stukje van het jachthuis af en we hebben er niet aan gedacht om een babyfoon mee te nemen. Hier hebben ze rekening mee gehouden; bij de receptie kun je een babyfoon lenen en die redt het net van onze kamer naar het jachthuis.

Het is niet heel druk met gasten maar er zit een groepje mensen gezellig rond het haardvuur. Het doet allemaal knus aan, komt waarschijnlijk ook doordat het jachthuis helemaal van hout is gemaakt. Denk er sneeuw bij buiten en je waant je ergens middenin de bergen!

De speeltuin achter het jachthuis

We willen de zondag optimaal benutten en maken het zelf dus ook niet te laat. De volgende dag is het prachtig weer en zodra de kinderen hun kleren aan hebben verdwijnen ze naar de speeltuin. Ook andere kinderen zijn vroeg uit de veren en er wordt heel wat afgeschommeld, geklommen en gevoetbald met de paar honden die er rond lopen. Het is nu allemaal kaal door de tijd van het jaar, in het voorjaar en in de zomer moet het hier prachtig groen zijn. Een walhalla voor kinderen én voor de ouders die op de terrassen kunnen genieten van de zon.

Ontbijten in jachthuis ‘De Kleine Haar’

Met moeite krijgen we de kids mee naar binnen voor het ontbijt, maar eenmaal aan tafel geven ze aan toch wel trek te hebben :-) Het ontbijtbuffet is netjes en verzorgd en staat geplaatst in de serre van het jachthuis, vanwaar je mooi de tuin in kijkt. Er is ruime keuze uit brood, crackers, croissants, rijstwafels en diverse soorten beleg. Er liggen gekookte eitjes die nog lekker warm zijn en ze zijn ook nog eens zacht gekookt! Dat maak je niet vaak mee met eieren :-) Ook yoghurt, muesli en cruesli staat op het buffet en vers fruit ontbreekt ook niet.

Na het ontbijt rennen de kinderen weer naar de speeltuin, pakken wij de spullen in en zorgen dat de kamer netjes achterblijft. Nu het weer helemaal leeg is toch nog even een paar foto’s maken :-)

Lees ook: Logeer je gek, elke week gratis logeren bij Stayokay!

We hangen nog een tijdje rond in de tuin rondom het jachthuis, we willen eigenlijk niet weg. Maar het gebied is hier mooi en we willen graag nog even wandelen met dit mooie weer en dus besluiten we dat het echt tijd is om te vertrekken. We maken nog een mooie wandeling in de buurt en ploffen neer op het terras in de zon in het centrum van Gorssel. Het lijkt wel voorjaar en de jassen gaan uit! Met een volmaakt gevoel rijden we aan het einde van de middag richting huis. Als het aan de kinderen ligt gaan we zeker nog een keertje naar Stayokay in Gorssel; als het aan ons ligt ook maar dan in de zomer én een nachtje langer!

Meer informatie over Stayokay Gorssel vind je hier.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button