Film/serie

Outlander ster Sam Heughan als geheim agent in The Spy Who Dumped Me

Hou je van humor en kun je een flinke dosis actie ook waarderen? Dan draait er vanaf 9 augustus een toffe film voor je in de Nederlandse bioscoop: The Spy Who Dumped me. Een persiflage op de James Bond film uit 1977 The Spy Who Loved Me. Sam Heughan, bij Outlander fans bekend als de Schotse Jamie Fraser, neemt in deze grappige actiefilm de rol van geheim Brits agent Sebastian Henshaw op zich. Ik kan je vertellen: hij doet dat goed! Wat mij betreft hebben we de nieuwe James Bond gevonden.

The Spy Who Dumped Me

In The Spy Who Dumped Me spelen 2 hartsvriendinnen de hoofdrol. Audrey (Mila Kunis) en Morgan (Kate McKinnon) zijn beiden 30 jaar oud en leven hun leven in Los Angeles. Op een dag wordt Audrey door middel van een sms’je gedumpt door haar vriend Drew (Justin Theroux). Audrey probeert heel snel korte metten te maken met haar liefdesverdriet en verbrandt samen met Morgan ritueel een aantal spullen van Drew. Niet veel later verschijnt Drew weer en niet alleen! Hij blijkt als spion voor de CIA te werken en wordt op de voet gevolgd door een aantal huurmoordenaars die op zoek zijn naar een pakketje, wat Drew had verstopt in het appartement van Audrey. Hierdoor komen Morgan en Audrey in een Bourne-Identity-achtige wereld terecht en moeten ze zien te overleven, met alle gevolgen van dien.

De film neemt je vervolgens mee op een soort roadtrip door Europa, waarbij diverse grote steden aangedaan worden. Het pakketje blijft natuurlijk een belangrijke rol spelen. Ze worden op de hiel gezeten door diverse geheim agenten, die allemaal dat pakketje in bezit willen krijgen. Wie kunnen ze vertrouwen en wie niet?

Outlander ster Sam Heughan in The Spy Who Dumped Me - AllinMam.com
© Independent Films

Personages die eigenlijk niet in een actiefilm thuis horen

“Twee mensen die niet in een actiefilm thuis horen”, dat was het idee van regisseur Susanna Fogel, die samen met David Iserson het scenario schreef. Je moet je als “gewone mens” kunnen identificeren met Audrey en Morgan. Het is logisch dat de twee meiden niet ineens heel handig zijn in achtervolgingen en vechtpartijen. Daardoor voel je door de hele film heen een soort van “hoe ben je hier in hemelsnaam in terecht gekomen?”

Een uitdaging voor Gary Powell, stunt coördinator van The Spy Who Dumped Me en bekend van een heel scala aan stunts uit andere films. De stunts van Sebastian Henshaw (Sam Heughan) zien er allemaal flashy en gecontroleerd uit maar ja, hij is geheim agent dus dat verwacht je dan ook. Maar wanneer Audrey en Morgan in een auto achtervolgd worden door huurmoordenaars op een motor blijven het gewoon die twee naïeve hartsvriendinnen, het worden niet ineens doorgewinterde rallyrijders. Bij gebrek aan ervaring in deze wereld van spionnen en geheim agenten kunnen zij alleen proberen gebruik te maken van hun gezonde verstand. Hierdoor wordt het ook een soort ontdekkingstocht. De twee vriendinnen testen zichzelf en ontdekken dat ze tot dingen in staat zijn die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. En ze overtreffen hiermee weer de verwachtingen van anderen.

Outlander ster Sam Heughan in The Spy Who Dumped Me - AllinMam.com
© Independent Films

Meer bekende acteurs en televisiepersoonlijkheden

Naast Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux en Sam Heughan verschijnen er nog meer bekende acteurs en televisiepersoonlijkheden in The Spy Who Dumped Me. Zo zien we Gillian Anderson (bekend van The X-Files) in de rol van spionbaas en Hasan Minhaj (The Daily Show) als “collega” van Sebastian Henshaw. Zijn rol neemt trouwens één van de vele verrassende wendingen die de film bevat op zich.

Persiflage op The Spy Who Loved Me

The Spy Who Dumped me is een persiflage op The Spy Who Loved Me, de James Bond film uit 1977. Roger Moore speelt in deze spannende film geheim agent 007. Hij probeert te voorkomen dat de gewetenloze industrialist Jürgens de wereld onleefbaar maakt. Het is naar de mening van velen de beste rol van Roger Moore als 007.

In 1999 zagen we de eerste persiflage op de bekende Bond film uit 1977: The Spy Who Shagged Me. Toen was het Mike Myers die de rol van geheim agent (Austin Powers) op zich nam. De film heeft meerdere prijzen ontvangen waaronder de American Comedy Award voor Mike Myers, die in de film meerdere rollen op zich neemt. De film werd tevens genomineerd voor een Academy Award voor beste grime.

Outlander ster Sam Heughan in The Spy Who Dumped Me - AllinMam.com
© Independent Films

Bioscooptip: The Spy Who Dumped Me

Je moet er van houden, van persiflages. Met de hierboven genoemde Austin Powers film kan ik zelf eerlijk gezegd niet zo heel erg veel. Over het algemeen toch te flauw. En bovendien geef ik de voorkeur aan Sam Heughan als geheim agent boven Mike Myers :-) The Spy Who Dumped Me laat je een iets realistischer beeld zien (ok, niet altijd ;-) en je kunt je identificeren met de hoofdpersonages. Humor, actie en een aantal knappe koppen om naar te kijken. Ik hou er van! Wat mij betreft zeker een bioscooptip voor de komende tijd.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button