Kerstmis

Tips voor gezellige dagen rondom kerstmis

Als gezin kun je soms een beetje langs elkaar heen leven. De kinderen gaan naar school en leiden daar hun eigen leven, en ouders zijn druk bezig met hun werk en het regelen van zaken in het huishouden en rond kinderen gaat ook continu door. Daarom is het goed om af en toe even stil te staan en aandacht aan elkaar te besteden. De kerstperiode is hier perfect voor. Er hangt een magische, gezellige sfeer en de lucht en het is de tijd van samenzijn. En hoewel het leuk is om kerst te vieren met de hele familie, is het ook belangrijk om even alleen met je gezin te zijn, om te delen waar je dankbaar voor bent en hoe je dit jaar hebt ervaren. Weinig inspiratie? In dit artikel lees je hoe je de periode rondom de feestdagen gezellig met je gezin kunt doorbrengen!

Familietradities

Als jullie dol zijn op kerst, heb je waarschijnlijk wel bepaalde familietradities tijdens de kerst. Deze tradities geven een gevoel van thuis en samenzijn. Koester je de oude kersttradities of wil je juist weer nieuwe tradities beginnen? Misschien gaan jullie wel jaarlijks naar de kerstmarkt in Brussel of hebben jullie een andere familietraditie. Organiseer een dag waarop jullie een bakwedstrijd houden en bak samen kerstkoekjes of een heerlijke kerstcake. Natuurlijk hoort daar ook het versieren van de baksels bij, het liefst met kerstmuziek op de achtergrond om de sfeer nog beter te maken. Ook een tof idee: een kerstfilm marathon houden! Plan een dag in waarop jullie van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat jullie favoriete kerstfilms kijken, om alvast in de kerstsfeer te komen. Eigenlijk maakt het niet veel uit wat je organiseert, zolang je maar samen bent en met elkaar een gezellige en onvergetelijke tijd hebt. Wie weet wordt wat je doet een traditie die jouw kinderen weer gaan doorgeven aan hun kinderen.

Bezoek aan een kerstmarkt

Tijdens de winterperiode veranderen veel plaatsen in echte kerstdorpen met sfeervolle lichtjes en gezellige kerstmarkten. Super leuk om met elkaar een echte kerstmarkt bezoeken. Hiervoor kun je in Nederland blijven en bijvoorbeeld naar Valkenburg gaan, maar ook ben je in korte tijd net over de grens bij de kerstmarkt in Antwerpen. Hoewel er op een kerstmarkt natuurlijk van alles wordt verkocht, is alleen het rondlopen en kraampjes bekijken ook al leuk genoeg voor een dagje uit. Sluit de dag af met traditionele glühwein en een beker warme chocolademelk voor de kinderen. Vaak worden er op kerstmarkten lokale lekkernijen van verkocht die je zeker geproefd moet hebben.

Huis in kerstsfeer brengen

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder een kerstboom in huis. De kerstsfeer wordt namelijk alleen maar versterkt door decoratie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die vroeg hun kerstversiering ophangen, erg gelukkig zijn. Wanneer je de kerstboom opzet, is natuurlijk aan jou. Wel is het een leuk idee om je huis samen met je gezin volledig in kerstsfeer te brengen. Maak je eigen kerststukjes en decoreer je eigen kerstballen om in de boom te hangen voor een unieke versiering. Pak de kerstcadeaus origineel in en en maak het gezellig rondom de kerstboom. Of je nu een echte kerstfan bent of een paar lichtjes al voldoende vindt; een gezellig huis is tijdens de donkere winterperiode zeker geen verkeerd idee.

Back to top button