Weekoverzicht

About last week 37 – Konijntjes, liefde voor Limburg en voorbereiding persreis

Een rustig weekje had ik voor de verandering! Alhoewel het aan de andere kant wel weer druk leek omdat ik veel moest opruimen van ons 100-jarige feestje :-)

Maandag gingen de kinderen weer voor het eerst naar school en was er meteen een soort inloop-ochtend; even een kijkje nemen in de nieuwe klassen! Je merkt wel dat de kinderen meteen weer wat onrustig zijn als het gaat over afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Op het schoolplein wordt er druk afspraakjes gemaakt na schooltijd en o wee als het een keer niet gaat lukken… Ik heb al weer wat huilende kindjes zien vertrekken aan de hand van vader of moeder!

Snuffie en Roosje

Vorige week woensdag was het zover: we gingen 2 konijntjes ophalen! De kinderen dachten de hele tijd dat het 1 konijntje zou worden maar wisten niet dat ik me goed had ingelezen en dus wist dat konijnen liever met z’n tweetjes zijn. Ze wisten dan ook niet wat ze hoorden toen ik vroeg welke 2 ze het leukst vonden en waren door het dolle heen toen ze in de gaten hadden dat er twee mee naar huis zouden gaan! De konijnen zijn Snuffie en Roosje gedoopt. Super cute zijn ze!

We hebben een buiten een Ferplast konijnenhok staan met een diepe lade waardoor ze lekker kunnen graven zonder al te veel rotzooi door de tralies naar buiten te gooien. Boven de lade is nog een klein nachthok en ze kunnen ook naar beneden, waar ze dan op de tegels lopen. Goed voor de nageltjes! Ook hier hebben we een huisje neergezet en het dak hiervan blijkt nu al het favoriete plekje van de 2. Het hok is beneden uit te schuiven waardoor er een soort ren ontstaat, maar doordat onze kleine tuin helemaal ommuurd is kunnen ze lekker los rondlopen.

Liefde voor Limburg

Afgelopen weekend vertrokken we als gezin samen met Pauline (Voormijnkleintje.nl) en Sharon (Moeders.nu) met hun gezinnen naar Noord-Limburg om daar zomervakantiegevoel voort te zetten. Helaas liet de zon ons behoorlijk in de steek en heeft het veel geregend… Dat mocht de pret echter niet drukken! Het was een erg leuk weekend waarin elk gezin iets anders deed wat betreft activiteit en zo nu en dan kwamen we ergens halverwege weer tegen. Zaterdag was qua regen de slechtste dag, de regen kwam geregeld met bakken uit de hemel. Hoe het mogelijk is weet ik niet maar we hebben toch onze activiteiten tussen de buien door kunnen doen. Wandelen met een ezel en met een schaapsherder, een bezoekje aan Wereldpaviljoen en aan Klein Zwitserland, lekker lunchen en dineren… Allemaal helemaal leuk! Binnenkort meer hierover op de website. Mocht je alvast een indruk willen krijgen dan kun je een kijkje nemen op Instagram :-)

I love Griekenland

Aankomende vrijdag vertrek ik samen met een vriendin/gastblogger naar Kreta om de minder bekende plekjes van het eiland te ontdekken. Ooit gehoord van Agia Galini? Daar gaan we naartoe! Ik ben heel erg benieuwd, nooit eerder was ik op Kreta. We gaan met een huurauto allerlei verborgen plekjes in de buurt ontdekken en genieten van de Griekse cultuur. Onze ervaringen delen we uiteraard hier op de site maar ook op Ilovegriekenland.nl, een toffe website waar 100 bloggers schrijven over 100 minder bekende plekken in Griekenland.

Agia Galini - AllinMam.com
Beeld via Shutterstock

Niet al te veel bijzonderheden dus afgelopen week! Volgende week sla ik een weekoverzicht over omdat ik dan op Kreta ben. Komen jullie me volgen op Instagram om te kijken welke mooie plekjes we ontdekken op het Griekse eiland?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button