Kerstmis

Kinderfilms in de bioscoop met kerst 2018

Voor veel gezinnen staat het op de planning tijdens de kerstvakantie: naar de bioscoop. Donker weer, regenachtige dagen, koud, winderig… de perfecte gelegenheid om in die bioscoopstoel te kruipen natuurlijk! Elk jaar weer draaien er te gekke kinderfilms in de bioscoop met kerst, dus de keuze zal niet altijd meevallen. Welke film ga je bekijken met je gezin? Zijn ze allemaal geschikt voor elke leeftijd? Ga je voor 3D of voor 2D?

Kinderfilms in de bioscoop met kerst

In mijn jeugd was een bioscoopbezoekje jaren achter elkaar vaste prik op tweede kerstdag. Ik kan me herinneren dat dit uitje tot ver in mijn tienerjaren plaatsvond. En dat terwijl mijn broer 2,5 jaar ouder en mijn zusje 4,5 jaar jonger is. Het was altijd even zoeken naar een geschikte film maar elk jaar wisten we wel een film te vinden die voor iedereen leuk was. Hieronder de leukste kinderfilms in de bioscoop met kerst alvast op een rijtje!

Ralph Breaks The Internet (6+)

Over Ralph Breaks The Internet hebben we al eerder geschreven. Een ware kaskraker! In de Amerikaanse bioscopen bracht de film in de eerste week al vele dollars op. Je volgt Ralph als hij samen met Vanellope het internet op gaat om een ontbrekend onderdeel te kopen voor de game Sugar Rush. Ze maken natuurlijk van alles mee. Een super leuke familie film met veel herkenbare elementen.

Mary Poppins Returns (alle leeftijden)

Mary Poppins is back!! Hetzelfde gevoel, in een nieuw jasje. Emily Blunt neemt de rol van Mary Poppins op zich in deze familiefilm. Michael is weduwnaar en leeft samen met zijn 3 kinderen in een huis wat hij kwijt dreigt te raken omdat hij achterloopt met het betalen van de hypotheek. De zoon van Michael “vangt” tijdens een vliegeravontuur per ongeluk Mary Poppins die hij meeneemt naar huis. Voor Michael en Jane, zijn zus, brengt dit herinneringen mee aangezien zij vroeger Mary Poppins zelf als nanny hebben gehad. Zij zijn ouder geworden maar Mary Poppins niet en hierdoor twijfelen ze er aan of hun herinneringen wel echt zijn. De kinderen willen eigenlijk geen nanny maar Mary Poppins duwt door en besluit te blijven. Dit zorgt uiteraard voor fantastische avonturen die de kinderen samen met haar beleven.

The Grinch (6+)

In Whoville leeft iedereen elk jaar helemaal toe naar Kerstmis, behalve The Grinch. The Grinch woont in een grot vlakbij het dorp maar haat kerst. Al die vrolijke toestanden, de kerstversiering, al dat kerst gerelateerde eten… hij moet er niets van hebben. Hij besluit Kerstmis dit jaar eens lekker te gaan verpesten voor iedereen in Whoville. Slaagt hij daarin of is het kerstgevoel toch sterker?

Asterix: Het Geheim Van De Toverdrank (6+)

Asterix: Het Geheim Van De Toverdrank is een op zichzelf staande film, niet gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix. De oude druïde Panoramix kent als enige het recept van de geheime toverdrank en maakt zich grote zorgen wanneer hij ongelukkig ten val komt. Wie gaat hem opvolgen als hij er niet meer is? Hoe kan hij het recept van de geheime toverdrank veilig stellen? Samen met Asterix, Obelix en Idefix reist hij door Gallië om op zoek te gaan naar een betrouwbare Galliër die hem kan opvolgen zodat het geheim van de toverdrank in goede handen is mocht hem iets overkomen.

Small Foot (6+)

De yeti Migo leeft samen met andere yeti’s ergens hoog in de besneeuwde bergen. De yeti’s hebben een geheel eigen leefgemeenschap met eigen normen en waarden. Zo zijn ze onder andere in de veronderstelling dan dat mensen, bij yeti’s bekend als small foots, niet bestaan. Maar op een dag komt Migo oog in oog te staan met een small foot. Ze bestaan dus wél! Migo gaat terug naar zijn soortgenoten met dit nieuws maar wordt vervolgens verbannen. Samen met een aantal vrienden besluit hij zijn gelijk te bewijzen en dit gaat natuurlijk niet zonder obstakels!

Superjuffie (6+)

Een juf die kan veranderen in een superjuffie; dat wil ieder kind wel! Juf Josje kan na bepaalde handelingen praten met dieren en ze is vastbesloten om dieren te redden als ze in nood zijn. De kinderen in haar nieuwe klas ontdekken haar geheim en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de strenge meester Snor er niet achter komt.

PAW Patrol – Mighty Pups (alle leeftijden)

Als er een meteoor landt vlakbij Avonturenbaai krijgen de pups ineens superkrachten. Maar de ruimtesteen geeft niet alleen superkrachten aan de pups… PAW Patrol Mighty Pups kun je bekijken in de Nick Jr. Winterbios. Speciaal voor kleuters duren de films in de Nick Jr. Winterbios niet te lang, staat het geluid niet te hard en gaat het licht niet helemaal uit.

De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen (3-6 jaar)

Meneer de Uil is terug! Volgend jaar komen er 52 nieuwe afleveringen op televisie en deze maand is de Fabeltjeskrant film De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen te zien in de bioscoop. Er gebeurt weer van alles in de film. Peter Panda is de nieuwe gast in Fabeltjesland. De neef van Droes de Beer komt uit China kan goed voor scheidsrechter spelen tijdens de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. Wie gaat er winnen? En wat gebeurt er met de picknick van Juffrouw Ooievaar?

All You Need Is Love (alle leeftijden)

Heb je al wat oudere kinderen en wil je ook in de bioscoop in kerstsferen verkeren? Dan is All You Need Is Love een leuke film om met elkaar te gaan bekijken! Fedja van Huêt kruipt in de huid van Maarten, de presentator van het televisieprogramma All You Need Is Love. Na het overlijden van zijn vrouw kijkt hij enorm op tegen de kerstuitzending van All You Need Is Love en hij vlucht naar de Schotse Hooglanden. Zijn assistent Japie moet vervolgens op zoek naar een vervangende presentator want de producent wil dat de kerstspecial hoe dan ook door gaat. Diverse verhaallijnen in deze romantische film vol met karikaturale personages.

First Kiss (alle leeftijden)

Susan (Leontine Borsato) runt het kleine maar zeer succesvolle cosmeticabedrijf First Kiss, wat gespecialiseerd is in lipstick. Een concurrerend cosmeticabedrijf geleid door Jeannette (Caroline de Bruijn) heeft haar zinnen gezet op First Kiss. Als Susan haar bedrijf niet wil verkopen zint Jeannette op wraak. Ze gaat er alles aan doen om First Kiss kapot te maken. Een leuke film voor de jonge tieners!

The Extraordinary Journey Of The Fakir (9+)

Een andere leuke familiefilm voor gezinnen met oudere kinderen is The Extraordinary Journey Of The Fakir. Aja vertelt zijn levensverhaal in deze film, wat start in de straten van India. Zijn jeugd staat in het teken van jeugdcriminaliteit en armoede. Allemaal met een doel: hij wil ooit met zijn moeder naar Parijs. Maar voordat dat mogelijk is overlijdt zijn moeder. Hij gaat alsnog naar Parijs, maar nu met een ander doel: hij wil in Parijs de as van zijn gecremeerde moeder uitstrooien. Vanaf het moment dat hij in Parijs aankomt gaat alles echter mis en komt hij in Engeland terecht. Door zijn huidskleur en het feit dat zijn paspoort kwijt is wordt hij aangezien voor vluchteling waardoor hij in een vluchtelingenkamp wordt geplaatst. Een feelgoodfilm met een prachtig verhaal!

*Uitgelichte foto kinderen in bioscoop door Zoriana Zaitseva | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button