Schoolkinderen

Ralph Breaks The Internet review

Het is een regelrechte hit in de bioscoop, Ralph Breaks The Internet. In Amerika bracht de bioscoopfilm in de eerste week al 16 miljoen euro op. En dat is veel meer dan andere Disney films die in voorgaande jaren op dezelfde dag van het jaar (een dag voor Thanksgiving) in première gingen. Tijd voor een Ralph Breaks The Internet review!

Waar kennen we Ralph ook alweer van?

Ralph kennen we allemaal nog uit Wreck it Ralph (2012), waarin hij klaar is met zijn schurkenrol in het spel Fix-It Felix, Jr. Hij wil graag meer waardering en respect van zijn mede spelers, hij wil aardig gevonden worden. Wanneer hij verdwijnt uit het spel wil de eigenaar van Litwak’s Arcade speelhal het spel wegdoen omdat het niet goed meer werkt. Felix wil dat tegenhouden en gaat op zoek naar Ralph, die inmiddels in het spel Sugar Rush terecht is gekomen. Er volgen vele avonturen en de personages komen natuurlijk van het een in het ander terecht. Lukt het Ralph uiteindelijk om meer respect af te dwingen bij de andere personages uit de film?

Ralph Breaks The Internet review

Ralph Breaks The Internet is het vervolg op Wreck it Ralph. In deze film zien we hoe Sugar Rush, het spel waarin Vanellope von Schweetz speelt, niet meer gespeeld kan worden door een kapot onderdeel. Eigenlijk heeft Ralph dit een beetje op zijn geweten omdat hij in het spel een alternatieve route heeft gecreëerd voor Vanellope. Wanneer de eigenaar van Litwak’s Arcade speelhal WiFi installeert begeven Ralph en Vanellope zich snel op het internet, op zoek naar het benodigde onderdeel. Hiervan is nog maar 1 exemplaar verkrijgbaar en ze hebben het al snel gevonden. Het moet natuurlijk niet gebeuren dat iemand anders het onderdeel eerder koopt!

Wanneer ze het onderdeel gekocht denken te hebben beginnen de problemen pas echt. We gaan natuurlijk niet vertellen wat precies, we houden namelijk niet van spoilers :-) Dat er een groot geldbedrag bij elkaar gesprokkeld moet worden kunnen we je wel vertellen. Hoe gaan Ralph en Vanellope dat doen? Heeft Spamley de oplossing? Of  moeten Ralph en Vanellope bij BuzzTube zijn? En wat voor spannende rol heeft de game Slaughter Race in de film?

Internet mooi gevisualiseerd

Internet wordt in Ralph Breaks The Internet heel mooi weergegeven. Vooral voor kinderen lijkt het tastbaarder te worden. Het internet wordt neergezet als 1 grote stad, waarbij je bekende logo’s van o.a. Facebook, Amazon en Google terug ziet op de grote gebouwen. Je ziet de mensen die online zijn heen en weer “surfen” tussen alle websites die ze opzoeken en geregeld werp je een blik offline, waar een internetbezoeker of gamer achter de pc zit. Er komen grappige, herkenbare dingen voorbij. Zo is de zoekfunctie erg grappig, die bij een eerste letter al met allerlei suggesties terugkomt. En wordt de verspreiding van een virus ook mooi neergezet.

Bekende Disney personages in Ralph Breaks The Internet

De film zit vol dus met herkenningsmomentjes, zowel voor ouders als voor kinderen. Ook de Disney prinsessen hebben een rolletje weten te bemachtigen in Ralph Breaks The Internet. Sneeuwwitje, Assepoester, Vaiana, Anna, Elsa… ze zijn er allemaal. Een ontzettend leuk stuk in de film die waarschijnlijk elke bezoeker zal bekoren, jong én oud.

Ralph Breaks The Internet: zeker een aanrader

Ralph Breaks The Internet is een aanrader en superleuk om met je gezin naartoe te gaan. Het laat kinderen zien wat er allemaal in de wereld van internet gebeurt. Alhoewel dat over het algemeen hoofdzakelijk de goede dingen zijn. Zo nu en dan voel je een onderliggende waarschuwing. Dat wij als ouders niet zo angstig moeten zijn wanneer onze kinderen zich op het internet begeven, of als ze meer interesse hebben in een spannend spel ipv een “saai” autorace spelletje.  En dat je vooral ver weg moet blijven bij de comments!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button