Beauty

Krullend haar verzorgen met de curly girl methode

Als je krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het kan zijn om het goed te verzorgen. Krullend haar is vaak droger dan andere haartypen. Het kan snel kroezig en pluizig worden als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Gelukkig is er een methode die speciaal is ontwikkeld voor het verzorgen van krullend haar: de curly girl methode.

Wat maakt de curly girl methode bijzonder?

De curly girl methode is ontwikkeld door haarstylist Lorraine Massey en staat bekend om haar effectiviteit bij het verzorgen van krullend haar. Wat de methode bijzonder maakt, is dat het gericht is op het behouden van de natuurlijke krulpatroon van het haar en het verminderen van beschadiging en pluis. De methode maakt gebruik van specifieke producten en technieken om het haar te hydrateren, te definiëren en te versterken.

Hoe kun je krullend haar het beste verzorgen met de curly girl methode?

Om het meeste uit de curly girl methode te halen, is het belangrijk om je haar op de juiste manier te wassen en te stylen. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

  1. Gebruik een sulfaatvrije shampoo. Sulfaten zijn schuimmiddelen die vaak in shampoos worden gebruikt, maar ze kunnen het haar uitdrogen en de natuurlijke oliën verwijderen. In plaats daarvan kun je beter een sulfaatvrije shampoo gebruiken die het haar hydrateert en niet uitdroogt.
  2. Gebruik een conditioner of leave-in conditioner. Conditioners helpen het haar te hydrateren en te verzachten. Probeer een leave-in conditioner te gebruiken om het haar te beschermen tegen beschadiging en pluis.
  3. Gebruik geen normale handdoek voor je haar, maar een speciale haarhanddoek. Deze zijn zachte voor je haar en zorgen dat je haar minder snel beschadigt en/of uitdroogt.
  4. Gebruik een gel of mousse om de krullen te definiëren. Deze producten helpen de krullen in model te houden en voorkomen dat het haar pluizig wordt. Gebruik een beetje product op vochtig haar en föhn het haar op een lage stand om het te laten drogen.
  5. Gebruik een olie of haarcrème om het haar te verzachten en te versterken. Olie en haarcrème helpen het haar te hydrateren en geven het glans. Probeer een product te gebruiken dat rijk is aan voedende ingrediënten zoals kokosolie, arganolie of jojobaolie. Je kunt een kleine hoeveelheid van het product aanbrengen op het haar, met name op de uiteinden, om het haar te verzachten en te versterken.

Uiteindelijk zijn de voordelen van de curly girl methode dat het haar gehydrateerd, gedefinieerd en versterkt wordt. Het resultaat is glanzend, gezond ogend haar dat vol en soepel aanvoelt.

Welke ingrediënten vermeden worden met de curly girl methode

Er zijn een aantal ingrediënten die je wilt vermijden als je de curly girl methode volgt, omdat ze het haar kunnen uitdrogen en beschadigen. Deze ingrediënten omvatten:

  • Sulfaten: zoals al eerder vermeld, zijn sulfaten schuimmiddelen die het haar uitdrogen en de natuurlijke oliën verwijderen.
  • Parabenen: parabenen zijn conserveringsmiddelen die soms in haarproducten worden gebruikt, maar ze kunnen het haar uitdrogen en beschadigen.
  • Alcohol: alcohol kan het haar uitdrogen en pluizig maken. Het is daarom belangrijk om producten te vermijden die alcohol bevatten.
  • Siliconen: siliconen zijn stoffen die het haar glanzend maken, maar ze kunnen ook het haar afsluiten en de natuurlijke oliën verwijderen.

Als je de curly girl methode volgt, is het belangrijk om op te letten wat voor producten je gebruikt en ervoor te zorgen dat je producten kiest die rijk zijn aan voedende ingrediënten en vrij zijn van de bovengenoemde stoffen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je krullend haar gezond en glanzend blijft.

Over proteïne in shampoo

De curly girl methode geeft aan dat het gebruik van proteïne in shampoo voor krullend haar in sommige gevallen kan helpen om het haar te versterken en te repareren. Echter, te veel proteïne kan leiden tot overbehandeling en uiteindelijk beschadiging van het haar. Het is daarom belangrijk om het gebruik van proteïne in shampoo voor krullend haar te modereren en te kiezen voor producten die een balans hebben van proteïne en hydratatie.

Ieder haartype is anders en wat voor de een werkt, hoeft niet per se voor de ander te werken. Het is daarom belangrijk om te experimenteren en te kijken wat voor jouw haar het beste werkt. Als je twijfelt, kun je altijd advies vragen aan een haarprofessional.

Happy Hair Handbook CG Methode

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:05

Het Krullenboek

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:05

Curly Girl

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,47)
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:05

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,47)
bookspot.nl (€17,25)
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024 - 23:05
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button