Noord-, Midden- en Zuid Amerika

Met kinderen naar Cuba: wat je niet moet missen

Met kinderen naar Cuba is misschien niet waar je meteen aan denkt wanneer je een verre reis met je kinderen wilt gaan plannen. Ergens ook wel logisch. Veel producten zoals luiers en flesvoeding zijn op een groot deel van Cuba niet gemakkelijk verkrijgbaar. In de grote steden echter is het verkrijgen van luiers geen probleem. Ook het huren van autostoeltjes gaat er niet zo gemakkelijk als wij gewend zijn. Wanneer je met jonge kinderen reist is het het beste wanneer je zelf een autostoeltje mee naar Cuba meeneemt. Met wat oudere kinderen is het echt supertof (en wellicht iets gemakkelijker) om door dit authentieke land te reizen. En zeg nou zelf: wie kan er op school vertellen dat hij is rond gereden in een oldtimer en paard heeft gereden over bananenplantages?

Met kinderen naar Cuba: wat je niet moet missen

Cuba leent zich uitermate goed voor rondreizen in een auto en laat dat ook nog eens een heel fijne manier zijn om met je gezin rond te reizen. Aangezien je vliegt op Havanna is daar ook de start van je rondreis. Wil je eerst lekker even relaxen in een luxe accommodatie? Dat kan in Varadero, waar je een heel arsenaal aan mooie accommodaties vindt, gelegen aan prachtige stranden. Leuke activiteiten zijn door het hele land te vinden: we geven je graag een aantal tips.

Paardrijden op Cuba over bananenplantages en tabaksvelden

Paardrijden vinden bijna alle kinderen leuk! En hoe gaaf is het wanneer je hierbij ook nog eens over terrein rijdt wat wij als Europeanen eigenlijk helemaal niet kennen? Bananenplantages vind je voornamelijk in de provincie Artemisa en een stukje richting het westen ligt Viñales. Viñales herbergt prachtige tabaksvelden, waar de beroemde Cubaanse sigaren vandaan komen. Over kleine slingerende paadjes leidt een gids je langs mooie uitzichtpunten. In deze regio vind je ook diverse grotten, waaronder Cuevas de Santo Tomas, een enorm groot grottenstelsel. Rij je liever geen paard dan is een wandeling door dit gebied ook aan te raden.

Paardrijden met kinderen op Cuba - Met kinderen naar Cuba: wat je niet moet missen - AllinMam.com

Maak met oldtimer een tour door Havanna

Als je aan Havanna denkt dan denk je aan oldtimers! En als de mogelijkheid er is om er in mee te rijden dan moet je dat zeker doen. In Havanna kun je op diverse plekken een rondrit in een oldtimer boeken, waarmee je vervolgens langs verschillende bezienswaardigheden rijdt. Denk aan zeeboulevard Malecón en het bekende hotel Nacional. Ook de bekende wijken worden niet overgeslagen! Op deze manier ben je al gauw een paar uur zoet en krijg je een goede indruk van deze boeiende, authentieke stad. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij het zien van oude, gele Nederlandse bussen waar als bestemming nog steeds “Amsterdam centraal” op het bordje staat!

Met kinderen een rit maken in oldtimer op Cuba - Met kinderen naar Cuba: wat je niet moet missen - AllinMam.com

Bezoek de El Nicho watervallen

Watervallen zijn er niet in overvloed op Cuba maar in het midden van het eiland, nabij de plaats Cienfuegos wacht een prachtexemplaar je op. Na een niet zware wandeling van ongeveer 3 kilometer bereik je de El Nicho watervallen, waarna je kunt genieten van het water (zwemmen is toegestaan) en de omgeving. Kijk goed om je heen want in dit gebied heb je grote kans om de Cubaanse Trogon te spotten!

Bezoek met kinderen de El Nicho waterval op Cuba - Met kinderen naar Cuba: wat je niet moet missen - AllinMam.com

Met kinderen snorkelen op Cuba

De natuur op Cuba is mooi maar ook onder water is er veel te zien. Cuba heeft veel mooie snorkelspots: Cayo Santa Maria, Cayo la Brujas, Maria la Gorda, Playa Larga en Playa Giron zijn een aantal plekken die bekend staan als mooie plekken om te snorkelen. Tijdens een rondreis naar Cuba kun je makkelijk zelf verschillende plekken bezoeken. Je kunt met eigen spullen het koraal verkennen of onder begeleiding van een gids, dit is afhankelijk van de plek. Wat je kunt zien? Prachtig koraal, veel gekleurde vissen en als je geluk hebt zeeschildpadden en dolfijnen.

Met kinderen snorkelen op Cuba - Met kinderen naar Cuba: wat je niet moet missen - AllinMam.com

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button