Kinderen

Leuk kaartspel voor kinderen

kaartspel van Djeco

Met Sinterklaas, Kerstmis en 2 kinderverjaardagen in 1 maand tijd is het speelgoed aardig aangevuld hier in huis. Hoewel het qua hoeveelheid meevalt (een aantal mensen gaven onder elkaar iets groters) en ze ook cadeaubonnen hebben gekregen (worden ze heel blij van, zelf iets uitzoeken!) hebben ze een paar dingen gekregen waarvan ik het leuk vind ze onder de aandacht te brengen. Komende tijd dus zo nu en dan een post over een leuk cadeau! Het eerste wat ik graag wil delen met jullie is een kaartspel van Djeco; leuk, educatief en klein waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.

Djeco kaartspel voor kinderen, Zanimatch

Een spel wat Ole geregeld bij zijn buurmeisje speelt en wat hij van haar cadeau kreeg voor zijn verjaardag. Ole vindt alles leuk wat met dieren te maken en de afgelopen week zijn hij en Madee met dit kaartspel al aardig wat uurtjes zoet geweest.

Als leeftijd staat op het doosje vanaf 5 jaar, maar Madee komt met haar net 4 jaar oud heel goed mee. Je kunt het spelen met 2 tot 6 spelers en het is de bedoeling dat je zorgt dat jij als eerste je kaarten kwijt bent. En dat betekent: focus, focus en nog eens focus. OK, en je moet een beetje geluk hebben :-)

Djeco Zanimatch kaartspel | € 14,95

Zanimatch spelregels

Elke speler krijgt 8 kaarten waar een dier op staat. De stapel met hierop verzameling van dieren gaat in het midden, met de bovenkaart naar beneden. De bovenste kaart wordt door de eerste speler omgedraaid en vervolgens moet je goed kijken of er op het overzicht 1 van de dieren te zien is die jij ook op jouw eigen kaarten hebt staan. Degene die dat als eerste ziet mag de betreffende kaart wegleggen en heeft 1 kaart minder. De volgende mag een kaart met overzicht omdraaien en dan wordt er opnieuw naar een “match” gekeken. Degene die als eerste al zijn kaarten kwijt is heeft gewonnen.

Naast bovenstaande regels zijn er natuurlijk nog wat regels voor wanneer je een verkeerde “match” hebt, dan moet je voor straf extra kaarten pakken bijvoorbeeld. Er is ook nog een “rustigere” variant, welke misschien voor de jongere kindjes wat beter te spelen is.

Een erg leuk spel voor jong en oud, elke keer weer iets anders en zoals ik hierboven al zei, leuk om mee te nemen op vakantie of om te spelen tijdens een autorit.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button