Peuters/kleuters

Op zoek naar een leuk poppenhuis

Een poppenhuis; het staat al een aardig tijdje op het verlanglijstje van onze dochter. Een half jaar geleden met haar verjaardag wist ze niet goed waar ze de voorkeur aan gaf; een kasteel voor haar playmobil prinsessen of een leuk poppenhuis. Het werd een kasteel maar het poppenhuis blijft de aandacht trekken; steeds wanneer we ergens op bezoek zijn waar een poppenhuis is dan gaat ze helemaal op in haar spel met alle miniatuur figuurtjes en meubeltjes.

Op zoek naar een leuk poppenhuis

En dus gaan we op zoek naar een leuk poppenhuis. Nog best lastig, want ik vind niet veel poppenhuizen “mooi”. Ze zijn oubollig, veel te groot of het model is heel onhandig. Nu zal dat grotendeels aan mij liggen, een kind kijkt er vast heel anders naar. Gelukkig heeft Madee een beetje dezelfde smaak en al snel zoeken we het in dezelfde hoek. Haar nichtjes hebben een poppenhuis van KidKraft en dat is elke keer als we daar zijn een groot succes, dat gaat hem dus worden!

Meerdere poppenhuizen in 1 oogopslag

Een leuk assortiment met poppenhuizen vinden we bij Emob, een online winkel met allerlei producten voor in en om huis (meubels voor woon- en slaapkamer) maar ook speelgoed. We vinden er een tiental poppenhuizen in verschillende maten en van verschillende merken. Omdat we hem al kennen springt het Chelsea van KidKraft er meteen tussenuit maar natuurlijk bekijken we ook de andere poppenhuizen nog eens goed.

Op zoek naar een leuk poppenhuis - AllinMam.com

Met het bekijken van de ander poppenhuizen zijn we snel klaar; het wordt de KidKraft Chelsea. Een mooie houten popenhuis met superleuke details. Versierde muren, schattige meubeltjes en ramen die open en dicht kunnen. Oja, en een balkon met parasol!

Makkelijk in elkaar zetten

Als het poppenhuis binnenkomt ben ik ongeveer een uur bezig met het in elkaar zetten. De handleiding hiervoor is heel duidelijk en de onderdelen passen goed in elkaar. De meubeltjes laat ik nog even apart liggen zodat Madee zelf het huis kan inrichten.

Meteen is ze er helemaal weg van! Binnen mum van tijd is het ingericht en hebben al haar Playmobil poppetjes hun intrek in het poppenhuis genomen. Die passen qua maat perfect, alsof het zo hoort! Er wordt veel met het huis gespeeld, door beiden. Niet alleen de prinsessen wonen er inmiddels maar ook de piraten en cowboys vechten om een slaapplekje elke nacht :-)

Heeft jouw dochter een poppenhuis? Zo ja, heeft ze speciale poppenhuis poppetjes of speelt ze ook met Playmobil poppetjes?

*Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Emob.eu

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button